reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fajnie masz :) Ja mam nieopisywalny stosunek emocjonalny :) ale raczej in plus

A teraz uwaga: chciałam Wam serdecznie podziękować za dawanie w łeb, kiedy trzeba i dodawanie otuchy :) jesteście najlepsze, wszystkie i każda z osobna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no moje kochane takie podejcie przyszlych mam jest super w sumie juz jeteciem mamami dbajcie o siebie i o maluszki nie stresujcie sie bo nie ma co zawsze jest jakies wyjscie z kazdej nawet najgorszej sytuacji tylko trzeba spojrzec na ten problem z kazdej strony hehe rozpisac sobie go po srodku i od niego strzalki z rozwiazaniami;-)
Asiol ciesze sie ze mu powiedzialas o tym i ze poprawil mu sie humor a w maju znowu do poski sobie lecimy jupi ... i wiecie co wam powiem chyba sie skusze na wizyte u ginia tego co mi moja fryzjerka o nim mowila ze jest tylko dla kobiet z ktorymi musi popracowac nad powstaniem dzidzi zaplace 150zl ale przez 40 min wszystkie badania moje obawy mi rozwieje a jak nie jednej z nich udalo sie zajsc to moze ma jakies magiczne sposoby hehe no chyba ze on produkuje te dzieciaczki :-D i dentyste sobie odwiedze bo jedna glupia blomba mi sie wykruszyla a nie chce zeby caly zab polecial od malej dziurki

Po to tu jestesmy co nie?? kazda z nas ma gorsze chwile ale dzieki nam tu wszystkim zawsze podnosza nas na duchu bez was czasem bym chyba umarla i zjadly by mnie mysli i dusila bym te swoje smutki i zale w sobie

kochane co robicie dzis na obiad bo ja nie mam zadnego pomyslu na obiad kurcze glowkuje i sama nie wiem na co mam ochote?:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heeeeeeej! :)
przeczytalam Was tylko pobieżnie, bo znowu mialyscie porannego powera :)

ael - takie uroki ciąży. zęby zacisnąć i do przodu :) niestety innej rady nie ma. Nie chce Cie straszyć ale... to prawda, że u większości kobiet te dolegliwości przechodzą w II trymestrze ale dużo niestety męczy się dalej, osobiście mam 3 kumpele, które rzygały do końca po 6 razy dziennie. Z kolei te, które nie rzygały a mialy mdłości strasznie chciały wymiotować, bo miały wrażenie, że po zwymiotowaniu chociaż 5 minut nie będzie mdłości a wymiotować nie mogły :) Trzeba się dla malucha przemęczyć i już. Dasz radę :)

Witam :) dziewczyny powtórzyłam dziś sikacza i... II krechy !!! (druga nie była znowu taka tłusta, ale pojawiła się od razu i jest mocniejsza niż ta z wczoraj!) W poniedziałek na pewno idę na bete (potem w środę) i zapisać się do gina na po świętach :) o ile bedzie miał terminy :) strasznie się cieszę:D teraz wierzę w 99%, tylko betą potwierdzić i usg serduszko i będę prze-szczęśliwa:D !!!
Zobacz załącznik 346510

matko! piękny test! Gratulacje po raz drugi!

Dagne bardzo ładny teścik :), ale wg mnie jak drugi test na drugi dzień tak wygląda to nie ma sensu robić bety. :-)

no to troche tak nie jest. Test sikany to tylko test sikany. Tylko test krwi pokaze czy beta przyrasta prawidłowo.

dokładnie kolezanka wyzej ma racje musza ci przedłuzyc takie jest prawo jak cos bedzie marudził to powiedz ze znasz swoje prawa

prawo chroni kobiete w ciazy dopiero po 12 tc, stad wiele kobiet dopiero wtedy informuje pracodawce o ciąży, co moim zdaniem jest błędem. Ja bym poinformowała od razu np. dlatego, że jak coś by mi się w pracy stało, to wolę, żeby wiedzieli, że jestem w ciązy. Poza tym jeśli od początku jest się fair z pracodawcą, to większe prawdopodobieństwo, ze on tez będzie fair. W Polsce problem polega na tym, ze masa kobiet bierze lewe zwolnienie na całą ciążę, co słusznie powoduje u pracodawców strach przed kobietami w ciąży...

Ael a od którego tygodnia ciąży jest Ci tak niedobrze??
Od ponad 6 tygodni mam rewelacje.

Przespałam się ponad godzinkę, jest zdecydowanie lepiej, ale jestem tak wykończona jakbym w maratonie pobiegła.
Po tym wszystkim mam tylko nieprzyjemny kwaśny posmak w ustach.
Ale chyba wydedukowałam po czym tak rzygałam dziś i tydzień temu w czwartek. Winne były sok pomarańczowy i pomarańcze.Tydzień temu dzień przed piłam dużo soku z pomarańczy, a na drugi dzień ni z gruchy ni z pietruchy poszło, nawet bez nudności.

Łooo matko boska!!! Słońce wyszło!!!

a ja sobie juz wymyslilam obiad robie makaron z sosem serowośmietanowym i brokulami AeI to chyba pomaranczka ci szkodza moze bez tego przezyjesz ??

A co do slonka to u mnie od rana swieci i jest cieplo

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry