reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz drugi , powiększamy rodzinę :)

DOKADNIE. Jeden dzień z reguły jest pozytywny kiedy hormon lh jest najwyższy czyli 24-48 h przed owulacją, potem gwałtownie spada. Czasami zdarzyło mi się że dzień przed pozytywnym testem wyszedł mi negatywny jednak ta druga kreska była widoczna tylko że dużo słabiej. To jest negatywny, ale widać ze hormon rośnie i że niedługo będzie pozytyw.

reklama
Testy są zwykle pakowane po 5szt i całe opakowanie kosztuje ok 25zł. Ja przy regularnych cyklach zużywam 2szt. Pozytywny może być dłużej niż 1 dzień ale chyba trzeba brać pod uwagę ten pierwszy pozytywny wynik i od tego momentu owulacja może wystąpić w ciągu 24-36h. Tak więc one takie precyzyjne nie są. I pozytywny wynik wcale nie gwarantuje owu tylko świadczy o uruchomieniu mechanizmu, który może w najbliższym czasie doprowadzić do owu.
U mnie 4 dni do testowania, chyba oszaleję z niecierpliwości.

U mnie pozytywne (tak że obie kreski są równego koloru) są nawet 2-3 dni. W sumie to nie wiem czy to normalne czy anomalia. W każdym razie w ciążę póki co nie zaszłam

No i dostałam @. 2 dni wcześniej. Wyć mi się chce. Synek chodzi za mną i prosi o braciszka a mi nic nie wychodzi. Już naprawdę tracę nadzieję.

Ja kochane chcę się z Wami pożegnać, odpuściłam sobie. Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania, szczęśliwych 9 miesięcy i pięknych, zdrowych bobasków!

reklama
Do góry