reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Moniusia – cieszę się, że trochę Cię pocieszyłam. Mi pomagało jak wiedziałam, że inni też starali się tak długo, a może i dłużej, że zdarza się tak a później jest happy end. A co do wizyty zawsze możesz dodać sobie ze dwa miesiące starań to ginekolog inaczej na Ciebie spojrzy. Mi właśnie po 9 cyklach powiedział, że to już dużo i przyda się stymulacja+monitoring i badania hormonów (ja zrobiłam wcześniej, ale wywnioskowałam z tego, że dałby mi skierowanie na nie).
Fuma Foch – spoko, nie odbieram tego jako atak, przecież każdy może mieć swoje zdanie na dany temat! Ja uważam, że mi pomogły obie rzeczy : leczenie + wyluzowanie i zdania nie zmienię. Myślę, że trzeba działać zawsze wielotorowo – na pewno nie zaszkodzi. Medycyna i spokojny umysł to chyba jest klucz do sukcesu. Ale kurcze to faktycznie skandal, że u Ciebie taka sytuacja z ginekologami jest… Normalnie się scyzoryk w kieszeni otwiera! To ciężarne muszą prywatnie chodzić?

reklama
dziewczyny zmierzam właśnie do końca cyklu iiii..zaczyna się świrowanie-testowanie..musze się pochwalic wynikami. 20141114_142247.jpg20141114_142328.jpg

Modlę się tylko aby nie trwało to tak krótko jak ostatnio..Tym razem kreski są o wiele wyrazniejsze:-D Nie chcę iśc jeszcze na betę bo mnie ostatnio chadry tak pokłuły, że szok a poza tym jakoś mnie stresuje to badanie..
Test z 28 dc(dziś, przed chwilą!)Dziewczyny trzymajcie kciuki i wszystkim wam życzę tego samego!!

Załączniki

• 20141114_142247.jpg
    20141114_142247.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 20141114_142328.jpg
    20141114_142328.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 52
Wooow! :)
Gratulacje, myślę, że możesz być pewna, pięknie :)
Ile się starałaś :*?

Nooo to teraz wątek się rozsypie :p już tu nikt nie będzie zaglądał, ale to dobrze dobrze ;D

Moniusia dziękuję ale wolę nie zapeszac bo jestem jeszcze w sumie przed @(11-12 dpo) ale mam nadzieje, że nie dojdzie do tego i żadnych plamień ani nic w tym stylu nie będzie :) Był to nasz 4 miesiąc starań :) Nie było mnie tu właśnie przez dłuzszy czas i patrz na wyniki hehe :p ciebie też to spotka niedługo zobaczysz :)trzymam kciuki za wszystkie starające się:*

Ostatnia edycja:
Na pewno wszystko dobrze!!! :) No właśnie, bo zamiast siedzenia na forum brałaś się do roboty, a nie jak ja hehe :p Hehe dzięki i dawaj znać później co i jak :) :*

Moniusia wiesz co ci powiem...w tym miesiącu staranek dosc duzo spozywalam alkoholu hehe...nie zeby mi sie film urwal czy cos tylko wiesz tak fajnie szumialo w glowie i humorek byl;) jakoś wyluzowalo mi to moj mozg i ogolnie w tym miesiącu podeszlam do tego ze bedzie co ma byc i ze nie zamierzam wiecznie na siebie chuchac i dmuchac. Wzielam tylko duphaston w razie wu ale bez przekonania. Oczywiscie nie propaguje nadmiernego spozywania alko hehe;) mi sie udalo ze mialam imprezowy czas:) oby tylko bylo ok. Na pewno bede sie odzywać.

Dzieki shawty:*

Kreska z godziny na godzinę ciemniejsza..dzis o 4 po prostu musialam sie upewnic ze nie zniknęła.
Z moich objawow ciazowych to jedynie bol piersi ale troche inny niz na okres..mocniejszy. i chyba tyle :)

Ostatnia edycja:
JUSTYNA-gratuluje i trzymam kciuki,na pewno tym razem bedzie dobrze.

MONIUSIA-spoko ja tak szybko stad nie pojde.

JUSSASTAR- leczenie i wyluzowanie tu sie zgodze.Ale nie sama blokada jako przyczyna nieplodnosci.Zanim zaszlas w ciaze to jednak sie leczylas i nie wiesz czy gdybys nie odpuscila to tez bys nie byla w ciazy.
Mnie po prostu strasznie drazni jak lekarz macha i reka i twierdzi,ze to na pewno psychika bo zrobil trzy badania na krzyz i wyszly dobrze.

reklama
Fuma doskonale Cię rozumiem . Lekarze często nawet nie starają sie szukać przyczyny . Ostatnio byłam u ginekologa tutaj w niemczech z wielką nadzieja na pomoc . Pani ginekolog stwierdzila ze wszystko jest ok macica prawidłowo umiejscowiona, pecherzyk 17mm wiec owulacja na pewno będzie. Pokazalam wykresy z temperstura, wyniki prolaktyny i tarczycy - dla niej wszystko ksiazkowo wiec jej zdaniem jestem zdrowa i koniec. Gdy spytalam czy zbadać progesteron bo mam co któryś cykl plamienia (co z reszta było zaznaczone na wykresach) wydarla sie na mnie ze trochę za mało wiem o medycynie i mam nie byc madrzejsza od lekarza .. no i wizyta zakończyła sie tak ze po dwóch latach starań mam poczekać jeszcze rok do ślubu i nic nie robić i następny raz mam przyjść dopiero za pół roku na badania kontrolne i wczesniej mnie widzieć nie chce . Przykre ale prawdziwe . A gdy sprawdziła ze mam 22lata to prZec całą wizytę byłam traktowana jak dziecko i wariatka w jednym.

Do góry