reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

W pracy złapały mnie silne skurcze. Poleciałam do gina. Mimo że to dopiero 4 tydzień znalazł taką małą fasolkę :-). Dostałam luteinę, skierowanie na badania i mam się zgłosić za 2 tygonie żeby sprawdzić czy jest ok i czy serduszko bije. Brzuch dalej boli, ale mam nadzieję że będzie dobrze.

reklama
Juwelka 8dpo to stanowczo za wczesnie na testa, mysle ze najlepiej zrobic go ok 14dpo ;-) , a bete zrobisz i pieknie przyrosnie, bedzie dobrze :-) , trzymam kciuki :-)

Lisico spokojnie na pewno fasolinek gdzies sie schowal i na nast wizycie sie ukaze :-) , kciukam !!!

Sesi super, wypoczywaj a kropek niech rosnie zdrowy :-)

A ja znow mam plamienie ehh to chyba faktycznie @ sie przeciagnela bo na cale szczescie juz nie mam zadnych kluc ;-)

Asch jak tam u Ciebie ??????

Ostatnia edycja:
Sesi gratuluję ;)

Beatko mam złe przeczucia. Ale pozostaje mi czekać póki co na wyniki. Lekarz powiedział że jeszcze ma prawo nie być. Zobaczymy...

Juwelka za wczesnie na test..naprawde nie ma co robic wczesniej niz przed@..a nawet jak wyjdziie pozytyw w dniu @ to za kilka dni mozesz dostac krwawienie.kurcze czasem lepiej nie wiedziec bo stresow mniej..sama wiem po sobie i wiem ze latwo mi sie mowi w tym momencie:) nie wiem czy sama bede na tyle wytrzymala by nie testowac hehe...znam to zniecierpliwienie niestety.lisico trzymam kciuki i badz dobrej mysli choc pewnie na twoim miejscu tez bym sie zamartwiala..eh. a sesi gratuluje i zycze ciazy bez komplikacji. .oby te skurcze nie byly grozne :)

wiem , że za szybko , ale wiecie jak to jest już się nie mogę doczekać:)

Teraz postanowiłam, że zrobię test w piątek to będzie 12dzien po.
Może wtedy wyjdzie. ahh ta moja niecierpliwość:)

trzymam kciuki dziewczyny za Was;)

Witajcie:-)

Lisica ja też trzymam kciuki żeby maluszek się szybko pojawił na usg :tak:
Ja ostatnio nie ogarniam świata - moje dziecko zaczęło chodzić i generalnie nie mam na nic czasu tylko za nim biegam:-) dziś mam wrażenie jakbym miała dziś owulacje ale ogólnie ostatnio się tak zastanawiam czy to ból owulacyjny tak po prostu boli mnie podbrzusze.

No to trzymamy kciuki za usg lisicy:)

Dziewczyny pytanie mam znowu;)
Tak jak pisałam owulacje miałam na pewno 22.09 bo akurat byłam na usg.
A dziś tzn przed chwilą zauważyłam śluz jakbym miała owulacje -zrobiłam szybko test owulacyjny i wyszedł prawie pozytywny. A robiłam w piatek dla sprawdzenia i był neg. jak nic !
Już sama nic nie rozmiem - czytałam gdzieś na forum, że taki test wykrywa ciąże szybciej niż ciążowy -wiecie coś o tym. dzięki za każde info.
pozdrawiam;*

p.s. ,,prawie pozytwyny ' - mam na myśli, żę ta druga kreska była jasna.

reklama
Witam, daaawno mnie nie było, ale mamy remoncik, jeszcze ostatnio robię za kierowcę w dłuższe trasy, wczoraj wstawiali nam drzwi - musiałam 2x połowę klatki schodowej umyć, bo tak brudno było.
Ostatnio miałam mega mdłości i wymioty doszły, a teraz... tylko tyci, tyci mnie mdli.
Za tydzień idę do gina, zobaczyć czy wszystko ok ( zarodek i bijące serduszko)

Lisico, jak byłam w 4t i bodajże 6 czy 5 dniu, to macica była tylko rozpulchniona, nie było widać pęcherzyka, poszłam 8dni później, był pęcherzyk 0,5cm i lekarz nie kazał się martwic, bo owu mogla być później a i cykle dłuższe stad opoznienie (chociaż powiedział,ze w porządku będzie jak dziecko nam pomacha) jestem dobrej myśli ;) , nie robie już bety, czekam do wizyty;)

Beti, mam nadzieje,ze szybciutko się przeprowadzicie ;)

Happy, co tam u Ciebie?

Juwelka, pierwsze słysze ze test owu może wykryc ciaze ;| a poza tym to stanowczo za wcześnie.. beta prędzej wykryje, ale nie w takim tempie, weź pod uwagę czas potrzebny na zagniezdzenie..

Grubson, jak się czujesz?

Jussastar, bylas na prenatalnych?

Motylku, a co u Ciebie?

Aschlee, odezwij się.

Do góry