reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Tak,Lisico zgadza sie,ale czytajac dzis posty zobaczylam ze pare dni temu na moim suwaczku byl 6t6dz i napisalam o tym z zapytaniem czy suwaczek moze sie mylic,chyba ze na tel.sie przycielo.Teraz napisalam posty z kompa i jest dobrze 6,6 ale tj ostatnio.

Hej Bella! Witamy, witamy, fajnie, że do nas dołączasz! : ) Powiedz co u Ciebie? Widzę, żę u Ciebie już półmetek? : ) Mamy jeszcze wątek typowo ciążowy: Staraczki 2014 w ciąży więc zapraszamy : )

Dominika – faktycznie coś źle policzyłam i pomyliłam się o tydzień – faktycznie 6tc 6dz. : ) Ale czy to nie jest tak, że jest się w jakimś tygodniu jak on się jeszcze nie skończył? To znaczy 8,9, 10, 11 sierpnia to można powiedzieć, że byłaś w pierwszym tyg. Ciąży, a 15 się skończył pierwszy tydzień i zaczał się drugi. I tak np. 6 tydz miniony i np. 3 dni, można powiedzieć, że jest się w 6tyg i 3 dniu, czyli reasumując już w trakcie trwania 7 tygodnia. A Jutro będzie pełne 7 (bo się zakończy). Czyli Dominiko jutro skończysz 7 tydzień, a nie zaczniesz. I zacznie lecieć ósmy. Nie wiem czy czaicie o co mi chodzi.

Mi np. bellybestfriend liczy w ten sposób, dokładnie cytuję „Jesteś w 12 tygodniu ciąży (11 tyg i 2 dni). Miesiąc : 3, Trymestr:1.” I większość kalkulatorów ciążowych mi mówi, że jestem w 12.

A co do USG to już szukam. Dokładnie to był 5tc 1 dz. Nie mam opisu, ale to był sam pęcherzyk. A wielkości też nie mam podanej.

Dominika-ale zabiegana jesteś. Staraj się dużo odpoczywać.
Bella-Witaj; )
Dziewczyny dziś pierwszy raz od dawna zajrzalam w mój kalendarzyk i okazało się że serduszkowalam z moim S. W samą owulacje (hihi) i rzeczywiście skojarzylam ze w ten sam dzień miałam typowo owulacyjny śluz (prawie przezroczysty, ciągnący, gesty) nie nakrecam się specjalnie ake Kto wie:p normalnie nawet bym nir skojarzyla ale musiałam zapiski wprowadzić w aplikacje :D

Jussastar, rozumiem o co chodzi :p, tylko dziwi mnie czemu w ubiegłym tygodniu suwaczek wyświetlał mi to samo co wczoraj, chyba że posty starsze są wyświetlane z tymczasowym tygodniem ciąży na suwaczku. No nieważne :) 7 tydzień jak to leci :p

Happy, odpoczywam ile się da ;)
3mam kciuki żeby staranka zaowocowały w postaci fasoleczki ;)

Dominika to dobrze, że u Ciebie wszystko oki bo troche się martwilam tą ciszą a wiedziałam, że miałaś plamienia :)Happy trzymam kciuki! ;)Mnie juz zaczyna pobolewac lewy jajnik jakby zwiastujący nadchodzacą owu :)Ale to chyba trochę za wcześnie zazwyczaj mam gdzieś w środku cyklu około 15 dnia ale wiadomo wszystko może ulec zmianie..My jeszcze nie rozpoczęliśmy starań bo kurde jakoś tak się nie składało..obydwoje jestesmy strasznie senni wieczorami i nic nam się nie chce :DChyba przez tą pogodę :p

Hej dziewczyny za mną okropna noc bo synek strasznie kaszlak i się dusil wiec do 2 nie spalam. O 7rano obudzily mnie mdłości i trzymają do teraz. Nie jestem w stanie nic zjeść ani nawet kawy wypić. Przypuszczam ze to jakiś wirus:/
Justyna-trzymam kciuki za owocne staranka

reklama
Hej dziewczyny ale tu cisza ja rozchorowalam się okropnie. Dopadł mnie wirus grypy żołądkowej wiec leje się ze mnie górą i dołem:/ do tego strasznie bolą mnie nerki:/

Do góry