reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Witaj Kasia :)

Aschlee
dziękuję :) to prawie tak jak ja zażywa, teraz zaczęłam dopiero trzecie opakowanie. Po miesiącu ogólnie powinny minąć skutki uboczne, ale każdy organizm jest inny.

Ada wiem, że można robić teraz z lekką narkozą to badanie, bo ja chyba prędzej na żywca, to zrobiłabym kolonkoskopię a gastro ze znieczuleniem. Najbardziej właśnie to oddychania się bym bała. Dzielna jesteś :) podnoszę pytanie Aschlee, miałaś jakieś szczególne objawy?

Ostatnia edycja:
reklama
Aschlee - piękne endometrium! Ja w 16dc, z potwierdzoną ovu miałam endo niecałe 10, także u Ciebie wygląda super :tak: zobaczysz, coś z tego będzie. Trzymam kciuki za wtorek :)

Lisica - poczytaj sobie kochana w google "henna khadi", np. Wszystko, co wiem o farbowaniu henną - henna Khadi i nie tylko | IDALIA | www.idaliablog.com
ja jeszcze tego nie stosowałam ale już od 5 koleżanek słyszałam, że rewelacja - jedna stosuje hennę bezbarwną tylko jako kurację na włosy :tak: Już obadałam na allegro i chyba się skuszę. Mam ochotę na trochę zmian :)

Ada - witaj tutaj i od razu napiszę, że strasznie Ci współczuję. Ja właśnie cierpię leżąc z bolącym żołądkiem - od ketonalu. Zaraz zabieram się za kisiel, bo muszę go jakoś odżyć. Ale pomyśl o tym kochana inaczej - przygotujesz sobie organizm do ciąży :) myślę, że lepiej teraz się przemęczyć niż później jednocześnie się męczyć i martwić - o dziecko. A czas szybko zleci :)

Adelo - Tobie też już nie dużo czasu zostało... Ja ostatnio znalazłam kartkę z monitoringu starego, który miałam niedawno. A tam jest napisane luty! 4 miesiące temu już, a mi się wydawało jakby to było 3 tyg temu. Nie wiadomo kiedy czas umyka, zobaczysz, że będzie tak samo.

KasiaJ - ja Ci dam niezdecydowani... ;) widzę po suwaczku, że zaraz ovu Ci się szykuje. Do roboty! Ktoś tutaj musi zdjęcia dwóch kreseczek wrzucić :) taka tradycja hahaha :-D

Inis kochana uwazaj z ketonalem bo on tez dosc czesto moze powodowac ostre zapalenie blony sluzowej zoladka.Rob kisielek albo siemie lniane to powinno pomoc no i duzo jogurtow.Ja zawsze biore Lakcid oslonowo bo moj kuzyn zalatwil sobie zoladek ketonalem.A jaki bralas? chodzi o dawke? ja tam mysle ze jak juz cos bardzo boli to ketonal lepiej domiesniowo lub dozylnie zeby chronic zoladek

Ostatnia edycja:
mialam niestrawnosc, bole brzucha, czesto gazy i wzdecia. Mialam problemy z sniadaniem.
Przy tej gastroskopii mialam zrobiony test na ta bakterie. Wyszedl negatywny, wiec jej nie mam.
Hmm... w zasadzie tylko to na razie wiem. Kiedys bralam duzo tabletek przeciwbolowych.
Przepraszam ze tylko o sobie ale wlasnie wieszam firany... i niezbyt mi to wychodzi... O 4 rano wstalam do pracy i zasypiam na drabinie.

Nie wiem kochana, koleżanka mi dała. Wiem jedno odnośnie dawki - za dużo!! :-(

Edit: napisałam do kumpeli smsa, odpisała mi, że zeżarłam 50 mg. Czyli nie najgorszej chyba. Na razie kisiel oraz osłona od antybiotyku nieco pomaga.

Ostatnia edycja:
inis musisz uwazac z tymi tabletkami bo niestety one czesto powoduja wlasnie zapalenie zoladka.Tak samo bardzo trzeba uwazac z lekami nasennymi i uspokajajacymi

Adelo gastroskopie robia ze znieczuleniem w spray'u. Psikaja do gardla. Najgorzej jak ta rurka jest w zoladku, jak nia poruszaja i pobieraja wycinki.
Inis na co bierzesz Ketonal? Kiedys go bralam.

Dzięki dziewczyny. Jutro jak dostane olej to będę pić. Ada, to sprzedają w saszetkach, w butelkach czy jak? ;)

Aschlee - chyba drugi czy trzeci raz w życiu wzięłam ketonal. Ból głowy mi nie chciał przejść, od samego rana. Apapy (3) i Ibupromy (też kilka) nic nie dawały, jak dotarłam do koleżanki po Ketonal to już płakałam z bólu. Niedobrze mi było z bólu. Gdybym miała wziąć jeszcze raz to też bym wzięła, bo już nie dawałam rady. Ale przeszła głowa i zaczął się żołądek... więcej tego gówna nie wezmę.

Na razie mam spokój to może uda mi się zasnąć... dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy :)

reklama
Ada do gardła popsikać do podstawa :) bez tego nawet niech nie ważą się zaczynać badania. A narkozę robią krótką w przychodniach specjalistycznych tych na NFZ również tylko trzeba sobie za nią zapłacić.

Inis dobrze, że już lepiej.

Również spokojnej Wam życzę nocki.

Do góry