reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Do końca nie wiem Inis, ale wydaje mi się, że przynajmniej tak mi się kojarzy, że nie ma przeciwwskazań do farbowania, a tym bardziej jak są jeszcze bezpieczniejsze farby. Ja nigdy nie farbowałam włosów, tylko pasemka i szamponetki, ale od ślubu nic nie robiłam. Mam słabe włosy.

reklama
Kobietki a wiec tak:byly 4 pecherzyki: 10,11,12 i 14 a endometrium bylo 11.
Lekarka powiedziala ze wszystko jest super teraz zostaje sie tylko starac

Adeloale mi smaka na botwinke zrobilas;-)ja jutro robie zupe krem ze szparagow bialych

ja dopiero zwrocilam uwage na Twoj suwaczek z odmierzaniem terminu do konca leku...dlugo je juz bierzesz? ( nie musisz odpowiadac jak nie chcesz) pytam bo mam znajoma ktora bierze ten lek i ma straszne skutki uboczne.A Ty jak czujesz sie po tych tabletkach?Ona ma go brac 5 miesiecy ma endo III stopnia.

Wiesz plus tych tabletek jest taki ze potem szybciutko udaje sie zajsc w ciaze:tak:

Ostatnia edycja:
Aschlee niech ładnie rosną i pękają pęcherzyki. Będziesz jeszcze monitorować?

Inis ja farbowałam włosy, może nie aż tak często, farbami bez amoniaku. Też się zastanawiam nad tymi aptecznymi farbami bo niestety moje włosy zaczynają odczuwać skutki farbowań. Tylko z tego co czytałam o tych farbach to ich dobre zmieszanie jest trochę kłopotliwe. Jeśli się zdecydujesz na któraś to daj znać co i jak :tak:

hej,
ja juz po gastroskopii, mam stan zapalny zoladka.
Teraz czekam tylko na rezonans magnetyczny. Dzis mam poczatek dni plodnych i jestem wkurzona.

Ada miło że dołączyłaś do nas.
Kurcze niefajnie :sad: wiadomo skąd ten stan zapalny? Dostałaś jakieś leki? Kiedy masz rezonans?

Aschlee tyle ładnych pęcherzyków :-) jeja jak ja bym chciała zobaczyć już choć jeden :rofl2: Więc tak, którego stopnia mam Endo - niestety nie wiem, na wypisie ze szpitala nic nie mam w tym temacie, czy przy wynikach HISTO. Muszę się właśnie zapytać przy najbliższej wizycie swojej gin ale wydaje mi się, że też III. Biorąc pod uwagę moje bóle, które miałam wszędzie, to chyba jeden z gorszych, a usuwali mi z obu jajników torbiele. Na początku zażywania leku miałam trochę skutków ubocznych, które teraz już minęły. To głównie były huśtawki nastroju, napady gorąca, ale nie jakieś wielkie. I trochę żołądek i jelita mnie bolały. I zostały mi tylko plamienia po dzień dzisiejszy ale baaaardzo skąpe. Plusem jest to że nie mam okresu, więc odpoczywam sobie. Po tym leku minęło mi wiele praktycznie wszystkie dolegliwości, które miewałam od zeszłego roku i w sumie to jestem w szoku, bo nie sądziłam, że dziwne samopoczucie z nudnościami, ćmieniem w głowie, ataki ostrego bólu brzucha w trakcie już całego cyklu znikną mi - a to znaczy, że miały związek z endometriozą. Nie wiem jak to będzie kiedy będę musiała odłożyć ten lek - stres będzie duży na pewno. Pierwsze miałam go brać przez 3 miesiące, ale chce mi wydłużyć kurację do nawet 6 miesięcy. Jedynie, że się będę czuć dobrze, to może po 4 przerwę. Szkoda tylko wątroby, ale coś za coś. A Twoja znajoma ile już go bierze?

Ada dasz radę. Jeszcze trochę i będziecie się starać, Ja choćbym chciała nie mam co się starać, bo nie mam płodnych, więc siłą rzeczy nie mam jak być wkurzona, ale Ciebie rozumiem. 3 mam za Was kciuki :* A jak samo badanie zniosłaś?

Lisica tak we wtorek kolejna wizyta:tak:

Adelo ona bierze 2 opakowanie i mowi ze czuje sie strasznie...No strach po odstawieniu bedzie na pewno ale wiesz...my tu za Ciebie trzymamy kciuki takze na pewno wszystko bedzie dobrze:tak:

rezonans magnetyczny mam 2 lipca. Jesli chodzi o gastroskopie, to bylo straszne. Lzy mi lecialy. W pewnym momencie nie potrafilam oddychac. Pobrali wycinki, za 3 tygodnie wyniki. Powiedziala mi jedynie ze jest stan zapalny zoladka i mam sie zglosic do lekarza.

Ada bidulko to musialas sie nameczyc:-( mam nadzieje ze szybko jakos Ci pomoga.Zapalenie blony sluzowej zoladka dosc czesto dotyka ludzi.Bardzo czesto ok 90% wywoluje ja bakteria Helicobacter pylori.Mialas jakies objawy ze sie udalas do lekarza?czy wyszlo przypadkowo w badaniach?Dostalas jakies antybiotyki?Zazwyczaj stosuje sie 7-dniowe leczenie inhibitorem pompy protonowej (omeprazolhttp://bazalekow.mp.pl/leki/subst.html?id=631, pantoprazol, lanzoprazol) i 2 antybiotykami.Bo naduzywanie lekow wykluczam;-)

reklama
Dziękuję za zaproszenie:tak: jakie wspaniałe towarzystwo jesienne:-Dsuper

Proszę o wpisanie mnie na 25.06 @ zobaczymy... bo dalej nie jesteśmy zdecydowani .. hehe

Do góry