reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Kasiu, to ja z Tobą poczekam - nie będę robić betki;) w ciąży z Olkiem zrobiłam tylko próbę ciążową (samo hcg), nie będę robiła żeby się nie nakręcać ;) pewnie już pytałam, ale nie pamiętam, kiedy mialas ost.miesiaczkę?

Beti, to może warto byłoby udać się do rodzinnego, skoro ma specjalizację z gin. ;)
w ogóle jak samopoczucie?

3mam kciuki za Was ;)

Nie mam sily dzisiaj nadrabiac ani nic pisac ;)

Odpowiem tylko Aschlee, ja w 5 tyg, czyli 3 dni wczesniej niz Ty mialam bete 13 000 wiec na Twoim etapie byla juz na pewno gruuubo powyzej 20 000 czyli wyzsza niz Twoja a dziec jest jeden i wszystko ok, wiec blagam, nie wymyslaj, mowilam juz tutaj 100 razy, ze beta ma bardzo szerokie normy ;) Gdybys miala 50 000 to moglabys sie martwic, ale przy takiej jak masz, ciesz sie ;) Ale ozywiscie jesli marzysz o blizniakach to trzymam kciuki :-). Jedno jest pewne, beta nie jest w stanie ani tego potwierdzic ani wykluczyc ;)

Dominika, pierwsze USG bylo dokladnie w 6 t i serce bylo ;)

Ostatnia edycja:
Grubson nikt tu nic nie mowi o wymyslaniu...nie wiem skad to wzielas...ciesze sie z tego co mam...a marze o zdrowym dziecku i donoszonej ciazy ! A skoro lekarz mowi ze jest wysoka i w poniedzialek mam przyjsc to nie zamierzam mu sie sprzeciwiac!!!a kolejna kwestia to ja powiedzialam ze mialas wysoka bete a dziecko jest jedno wiec na prawde nie kumam o co hallo!!!
To wszystko co mialam do powiedzenia w tej sprawie

Ostatnia edycja:
Na poprzedniej stronie napisalas 'myslam, ze jest ok, dowiedzialam sie ze jest duza'. Chcialam Cie tylko pocieszyc, ze nie ZA duza, ze mnie powiedzieli w szpitalu, ze.jest absolutnie w normie. Ale ok, juz nie bede sie odzywac, nikogo pocieszac, dzielic sie tym co mi mowili, co wiem, ktos tu ma ciazowe humorki ;] Zdrowej ciazy zycze.

KasiaJ, termin @ wyliczylam sobie wczesniej na 21 wrzesnia, bo ostatnio mialam troche dluzsze cykle, ale ten bedzie chyba krótszy, tak więc może nawet wcześniej przyjdzie.

Martha, udanej rocznicowej kolacji, ja też w tym roku obchodziłam 5 rocznice ślubu.

Aschlee, gratuluję bety! nie znam się co prawda, ale cyfra wygląda imponująco :)

Jak sobie dziewczyny radzicie z mdłościami? Macie jakieś sposoby, które pomagają złagodzić dolegliwości?

Hej:-)
I jestem z samego rana . Ale zimno i brzydko aż pod kołdrę chce się wracać.
Martha , Oda to ja przyłączam się do was ze stażem 5 lat małżeństwa ;-)
Zafasolkowane dziewczynki jak tam samopoczucie??
Czy któraś niebawem testuje?
Lisica teścik zrobiony , beta ?? czekam z niecierpliwością na wieści:tak:

Miłego dnia kochane

Ojj z igly widly robicie;P

Grubson,pisze teraz ogolnie zeby nie bylo to zle zrozumiane tj z tym co Ty napisalas. Humorki ciazowe,szalejace hormony ok,ale nie wszystkie zachowania nalezy tlumaczyc "humorkami ciazowymi" ;)
Dziwny watek sie zrobil,nie odnosicie wrazenia,ze jest to juz teraz na zasadzie "kazdy sobie rzepke skrobie" i najlepiej od czasu do czasu cos napisac zeby dobrze wygladalo (?) ,a tak ewakuacja gdzie indziej.Zeby mnie nikt zle nie zrozumial tj Grubsona,chodzi mi o to,ze wiekszosc z nas jest w ciazy i tak jakby juz porzucily watek,na rzecz tych "ciazowych". PROSZE TEGO NIE ODBIERAC JAKO ZARZUT,(napisalam tak jak to odbieram i widze).
Dziewczyny,ja jestem w ciazy ale zostaje z Wami staraczkami zeby Was wspierac,zeby nie schizowac bardziej:D wczoraj poczytalam troche i spac nie moglam ze stresu..
Nie ma co sie klocic,bo nie warto a tymbardziej jak jestesmy w ciazy.

Grubson,pocieszylas mnie;) ide za 2tyg. Zeby sie nie zamartwiac;) Dobra lece na badania zeby na sobote byly wyniki do endokrynologa.

Happy,jak synek?

Beti,mozecie sie starac czy musicie odczekac?

Milego dnia.

Ostatnia edycja:
Aschlee Grubson nie miała nic złego na myśli, chciała cię uspokoić, niepotrzebnie się denerwujesz...

Dominika wiesz, ten wątek jest typowo staraczkowy, zapytajmy dziewczyny, które zostały, czy możemy tu z nimi być :) może sobie tego nie życzą, może jest im źle?

Uważam że tematy ciążowe nie powinny być tu poruszane. Można założyć grupę, wątek inny, ale nie zaśmiecajmy tu staraczkom pola walki. Takie jest moje zdanie.

reklama
Mi osobiście nie przeszkadza że jesteśmy wszystkie razem tzn staraczki i wy w ciąży. Mnie to jeszcze bardziej motywuje i ogólnie jest mi weselej że Wy się tak cieszycie.:-)

Do góry