reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

reklama
Happymum czekamy na wiesci :tak:

To zapradzam na pomidorowke ;) mnie sie marzy taka gesta ;) ojj gorace kubki nie zdrowe ale jak chcica jest to tez czasem jem ;)

Bardzo bym chciala zeby sie udalo :tak:

happymum zaraz melduj co i jak po powrocie. Trzymam kciuki, żeby było OK.

Dziewczyny dziękuję za trzymanie za mnie kciuków. Pomogło:tak: Tak się obawiałam, a szef spoko. Powiedział tylko, że jest trochę zaskoczony i, że szkoda pod tym względem, że dobrym jestem pracownikiem. a tak poza tym to śmiał się, że zachciało nam się wczasów :-D Ale mi ulżyło :-)

Hej dziewczyny ;) Dałączam się do Waszych dyskusji :) Razem z mężem zaczeliśmy starania od lipca :) w pierwszym cyklu starań miałam (prawdopodobnie) ciąże biochemiczną bo testy wychodziły pozytywnie i beta wynosiła 8 a tu nagle przyszedł okres dośc bolesny i troszkę dłuższy niż poprzednie. Od nowego cyklu ponownie zaczeliśmy starania i teraz czekam :)Jestem w 20dc i za jakieś 8-9 dni powinna przyjsc @ (oby nie!). dzisiaj było mi strasznie zimno i ogólnie czułam się tak jakby mnie coś brało choc nie mam innych objawów przeziębienia. Nie wiem czy ma to jakis związek z temperaturą bo niestety nie mierzę i nie monitoruję swoich cykli gdyż mi sie nie chce w to bawic :)

Aschlee – ja też dziś zrobię pomidorową na jutro z pozostałego rosołu. Teraz postanowiłam robić obiady na następny dzień, żeby po pracy od razu zjeść. Bo strasznie szybko robię się głodna. No i wiadomo – jedzenie do pracy. Mam fajny przepis na zdrowe batoniki takie na przekąskę i chyba jutro zrobię : )

Grubson – no właśnie stres będzie, ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie ok.

Majdaczek – no widzisz : ) Ja dziś też się stresowałam rozmową, ale trzeba to przejść, a nikt też się nie powinien dziwić, nie? W końcu to normalna kolej rzeczy.

JustynaJ – witaj, widzę, że moja imienniczka : )

Ciężaróweczki powiedzcie mi szczerze … jak u Was wygląda sprawa współżycia? Bo mi lekarz powiedział, że 3 pierwsze miesiące zaleca wstrzemięźliwość. No i właśnie. Z mężem sobie poradzę inaczej, nie ma problemu ;p Ale ja sama już wariuję momentami, i mam ochotę się na niego rzucić…
Wiadomo poczekamy jeszcze ten miesiąc. A później to tak można bez przeciwskazań? bo ja chyba będę miała obawy, czy dziecku się nic nie stanie. Najbardziej zastanawia mnie sprawa orgazmu – towarzyszą mu zawsze skurcze – czy to nie zaszkodzi?? W internecie nie zabraniają, czasami zalecają, ale wolę spytać jak to u normalnych ludzi w praktyce jest. Sorry, że wchodzę w taki temat, ale kogo jak nie Was mam pytać?;p

Witam nowe dziewczyny. Podajcie mi na priv termin @ to was wpiszę na listę.

Moje dziecko dziś poszło do zerówki :szok: rany, kiedy to zleciało. Pomijam fakt że wydałam dziś 200 zł na przedszkolną wyprawkę :-/ a i tak coś mnie podkusiło by pojechać do hurtowni. W sklepie zaplacilabym podejrzewam 2x tyle :-/ no i wzięłam go do fryzjera - wreszcie przekonał się do maszynki :)

Co do moich starań to... Miałam brać luteinę od 15 dc. Ale nie wzięłam. Stwierdziłam że poczekam do 20, a nóż widelec przyjdzie owulacja. Póki co śluz wodnisto-rozciągliwy się skonczył, a temp raczej dużego skoku nie wykazała...

Dzięki dziewczyny! Powodzenie zawsze się przyda.
Mam 23 lata i od dwóch lat jesteśmy razem z Arturem. Jakiś czas temu zamarzyliśmy o rodzinie, no i zaczynamy!

reklama
Hej Laski:) Przepraszam, ale jeszcze Was nie nadrobiłam... ja jestem po wizycie i po usg;) Mój Dzidziul jest zdrowy, bardzo ruchliwy i ma serduszko jak dzwon:)) Chyba w końcu zaczynam cieszyć się ciążą:) Machał dziś do mnie i do swojej siostrzyczki:) Płeć jeszcze nieznana... ale to nie ważne, ważne że maleństwo zdrowe!!!:) jestem szczęśliwa!!:)
Zdjęcia nie mam niestety, bo zapomniała mi babka zrobić, ale trudno... ja z tych nerwów zapomniałam jej w ogóle o tym powiedzieć... jedyne co to zadawałam wciąż pytanie, czy wszystko w porządku z dzieckiem i czy jest zdrowe:) Ale ulga...

Do góry