reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

grubson rozumiem Cię doskonale, Ja chciałabym mieć już w pracy poukładane i nie musieć do niej wstawać i przesiadywać w niej do późnego popołudnia.

reklama
Shawty – czas na Was w sensie dwóch kreseczek, na Was wszystkie które się staracie
Butterfly – ale wyleczyłaś już? Też leki brałaś? Ja weselicho mam 13 września, chociaż takie dziwne – cywilny i później impreza w dyskotece ;p
Dominika – kilku osobom pomógł inofolic. Chociaż ja zaszłam w cyklu jak już nie brałam
Martha – gratulację! Super gruba ta krecha . A propos snów. Mi już drugi raz śni się, że dziecko się rodzi a ja nie mam pokarmu w piersiach. :p A propos mdłości – ja też nie mam i bardzo się cieszę .
Majdaczek – No to tak. Robiłam morfologię, różyczkę, toksoplazmozę, mocz, glukozę, usr, hiv, hcv. Będę robić to co mi lekarz zleci i mam zamiar zrobić badania w kierunku konfliktu płytkowego. A Ty robisz coś „ponad program”?
Grubson – właśnie kocyk dobra sprawa. Ja siedzę i czytam „jedz pysznie i zdrowo w ciąży” autorki, której miałam już książkę a propos zdrowego i dobrego jedzenia.
A propos brzuszków i spodni – ostatnio w orsayu zoabczyłam spodnie takie jak już miałam wcześniej – tylko już sprane i od razu sobie kupiłam – taki sam rozmiar. W domu okazało się, że takie dopasowane, więc wymieniłam na większe bo w sumie raczej chudnąć nie będę…

Grubsonku, może kiedyś się pochwalę swoim brzucholem, ale uwierz, jest ogromny, ja w poprzedniej ciąży miałam dopiero taki w 6 miesiącu :szok: Aż się boję co to będzie dalej:D
Jussastar, tak brałam, niektóre jeszcze biorę... a czy wyleczyłam to nie wiem, bo dopiero 1 września idę robić badania...
No ja muszę na allegro poszukać spodni ciążowych, bo w normalnych sklepach to poszaleli z tymi cenami...
Ejjj dajcie mi przepis na pulpeciki!:) Któraś ostatnio robiła chyba???

jussastar nie robię nic ponad program, bo w poprzednich ciążach nie robiłam. Zastanawiam się jeszcze nad tym HIV, chyba go teraz nie zrobię, pójdę kiedyś do rodzinnego, to może uda mi się wyprosić skierowanie na to badanie, bo u mnie podobno dość dużo kosztuje, a gdzie reszta. Najbardziej chce zwrócić uwagę na badania moczu, bo Ja mam często zapalenie pęcherza i chorowałam przez kilka lat na kamice nerkową i to dla mnie jest bardzo ważne.
A będziesz robić jakieś prenatalne?

butterflay mi w pierwszej ciąży brzucha nie było widać do 6 miesiąca, a w drugim widać było i to porządnie w 10 tygodniu :) ale pocieszę Cię, że potem jakoś mój brzuchol przystopował i wcale w końcowych miesiącach nie był ogromny, widziała większe :) Także pocieszam się tą myślą :)

Motylku, to poookaz!! Ja juz sie nie moge doczekac swojego i fajnie byloby chociaz popatrzec na czyjs - widoczny ;D

A tak ogolnie to schudlam 2 kg xD

Niemartwsie buciki bardzo fajne :-) i przyznam ze nie drogie - dobrze wiem jak rzepy sie przydaja a te buciki napewno przez ta jesien posłuża swietnie :) Moze tez czesciej bede zagladac na allegro :))

reklama
Witam,ale tu ciiiszaaa;)

Zapowiada sie dzisiaj ladny dzien,jest zimno ale slonko juz jest!;)
Dzis lece na paznokcie,a pozniej farbowac wlosy.
Wczoraj jeszcze po 19.00 bylam z Malym na dworzu,padal deszcz,kaluz bylo pelno i chodzil,skakal po kaluzach w tych kaloszkach i plaszczyku przeciw deszczowym;)

Co u Was?

Do góry