reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

niemartwsię dzięki:)
Grubson słyszałam co nie co o farmakologii... i nie zazdroszczę... faktycznie jest to trudny orzech do zgryzienia... kochana, co będzie to będzie, najważniejsza jesteś teraz Ty i maluszek, reszta się jakoś ułoży:****
Aschlee powiedz Ty mi czego Ty się tak uczysz, Ty studiujesz??? I gdzie pracujesz???? Bo i jakoś to chyba umknęło... A ciągle widzę, ze w książkach siedzisz;p
Jagodzianki się właśnie robią, już mi ślinka leci na samą myśl o nich:D
Kurde ząb mnie pobolewa...;/
Majdaczek, biedactwo:*

reklama
Butterfly jasne to zadna tajemnica...jeszcze nie studiuje a ucze sie aktualnie jezyka zeby nie miec problemow zdalam certyfikat ale zaproponowano mi jeszcze nauke jednej rzeczy chodzi o slownictwo zeby nie bylo kompletnie zadnych problemow itpa rano chodze do takiego malzenstwa zeby pomagac panu przy jego zonie po wylewie

Ostatnia edycja:
Grubsonku wstępnie zapisałam się na 9 września chociaż zastanawiam się czy dobrze robię bo jak za wcześnie to znów będą nerwy... to niby byłby 7 tydzień ale ja cykle mam 5 tygodni a nie 4 jak standard... Nie wiem może przełożę o tydzień.. co myślicie? chociaż z drugiej strony jak byłam w ciąży z córeczką to 6t5d było już serduszko, tylko w tych niezakończonych powodzeniem nie było... ehhhh sama nie wiem. W dodatku 12 mamy 5 rocznicę ślubu i 14 zapraszamy rodziców i teściów na obiad, więc aby nie stresować się wynikiem wizyty to mmoże lepiej przełożyć i pójść poóźniej , ale z trzeciej strony jakby się pokazało co nieco na usg to możnaby im powiedzieć... tak źle i tak nie dobrze
A tak na marginesie to najpierw testa muszę powtórzyc bo tamten przecież był blady :)

martaha spokojnie. Jeżeli czujesz potrzebę, żeby iść już tego 9 wrześnie, to po prostu idź. Myślę, że i tak, czy tak będziesz się stresować. ja też byłam w 6 tygodniu i parę dni, nie pamiętam ile, serduszka nie było widać, ale widziałam moją dzidzię pierwszy raz, no i gin. potwierdziła ciążę i no i to, że wszystko jest na tym etapie OK, i że ciąża jest w macicy, a tego się strasznie bałam. Więc Ja bym na Twoim miejscu poszła, ale zrobisz jak uważasz. Zawsze za tydzień lub dwa może powtórzyć wizytę.

Majdaczku Ja w ostatniej ciąży chodziłam co tydzień bo może już będzie widać i nic, więc mocno się zastanawiam czy iść już tego 9, choćby dlatego żeby zmniejszyć stres.... sama nie wiem. Póki co zostawiam ten termin a jakby co to przełożę...
A jak długie cykle miałaś? Bo ja 35 dni i to może powodować obsuwę w obliczeniach aż o tydzień bo tygodnie mi liczą tak jak tym co maja 28 dni

Ja miałam tak 31 dni, czasem 32 dni. Choć ten przed ostatni cykl skrócił mi się o 2 dni, bo @ przylazła wcześniej. Też nie należę do kobiet o krótkich cyklach. Zrobisz jak uważasz. Ja na Twoim miejscu chciałabym szybko wiedzieć, choćby z tego powodu, że nie robiłaś bety.

Aschlee super;) A jakiego języka się uczysz? A co do pracy to podziwiam, nie wiem czy ja bym się podjęła takiego wyzwania...:)
Martaha ja chyba bym na Twoim miejscu poszła do gin... Ale to musi być Twoja przemyślana decyzja;)

Również tak myśle, Martaha tez radzilabym abys poszła na wizyte - tam zobaczysz ze wszystko jest dobrze i bedziesz miala spokojniejsza glowe i jak odrazu umowisz sie na nastepna wizyte to wtedy po prostu bedziesz spokojnie juz tylko czekac majac juz ta sama swiadomosc ze jest wporzadku i sie rozwija malenstwo :)

reklama
Zobzaczymy póki co nie przsekładam a jutro lub pojutrze powtórzę ten test, chociaż nie spodziewam się zmiany wyniku bo piersi bolą coraz bardziej podbrzusze ciągnie @ nie ma więc chyba ok :)
Aschlee A który dzień cyklu masz?
Archea a kiedy zamierzasz zrobić teściora?

Do góry