reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Shawty zapraszam mam sprawdzony przepis.Ostatnio troche sie balam bo pierwszy raz w zyciu robilam ale maz niby stwierdzil ze takich jeszcze nigdy nie jadl pochlonal 20 a byly dosc spore wiec chyba byly zjadliwe :)

reklama
Grubsonku prosze bardzo :tak:

500g maki
45g drozdzy
szczypta soli
2 lyzki cukru
cukier waniliowy
1,5 szklanki letniego mleka
1 jajko
2 jablka
bita smietana lub cukier puder

Make, sol, jajko,cukier,cukier waniliowy i szczypte soli dajemy do miski w miedzyczasie podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drozdze i mieszamy.Mleko z drozdzami wlewamy do miski z maka i reszta skladnikow i dokladnie mieszamy az powstanie w miare jednolita masa.Calosc zostawiamy na ok 35 minut w cieplym i ciemnym miejscu. Po 35 minutach dodajemy do masy pokrojone w drobna kosteczke jablka mieszamy i smazymy na rozgrzanym oleju.Podajemy z bita smietana lub cukrem pudrem
UWAGA : nie mozna racuchow smazyc na bardzo duzym ogniu poniewaz z wierzchu beda spieczone a w srodku surowe.

I gotowe caly przepis :) nie za bardzo skomplikowyny a racuchy wychodza jakies takie...puszyste

Tez kiedys nie lubilam gotowac ae teraz moglabym calymi dniami eksperymentowac w kuchni;-)

Ostatnia edycja:
Moj przepis z dziecinstwa:p racuchy inaczej pempuchy:D jadlam w tamtym roku na serku homogenizowanym-tez dobre,ale tradycyjne racuchy sa lepsiejsze:D a ja dzis robie krokiety z miesem i kapusta do tego barszczyk czerwony;) a na deser budyn czekoladowy z kolorowa posypka dla moich panow:)

Ja również życzę miłego weekendu:tak:
My dzisiaj od rana na nogach, bo pojechaliśmy z małą do kina na Dzwoneczka;-)potem zakupy (obkupiłam młodą) i na obiad pizza;-)
Mała lepiej już po tym zabiegu, ładnie się wszystko goi i ropka zniknęła:tak:także myślę, że będzie ok.

Widzę że u was racuchy ehhh uwielbiam... muszę kiedyś też zrobić.

Która niedługo testuje??ja czekam na 1 września;-)

Ostatnia edycja:
witam, nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta, nie pisałam zbyt wiele, bo nic się u mnie nie działo, ale czytam Was regularnie
ja się już długo staram, w ostatnich 3 cyklach staranka były zawieszone, ale teraz już wracam z powrotem z nową nadzieją,
dziś drugi dzień cyklu dopiero, zobaczymy, daję sobie czas do końca roku, potem jakaś klinika i leczenie.

Witaj,Oda! ;)
U mnie w czerwcu byly 1 staranka,do pazdziernika zrobilismy przerwe,ale wczoraj zaszalelismy z przytulankiem:p
Nie ma co sie spinac i wyliczac;) 3mam kciuki;)

Hej dziewczyny :) nie nadrobie was bo nie mam sił:p
Właśnie jesteśmy w autobusie w drodze do Szkocji, syn grzeczny , teraz śpi.
@ wczoraj się skończyła wiec mogę działać
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i owocne cykle.
No i oczywiście za ciężarówki i ich fasolki:)

reklama
Dzieki, Asch :-) Akurat dzisiaj mamy nalesniki ze szpinakiem, kurczakiem i feta ;D

Aj dziewczynki, wszystkim sie uda!! Musi, bo musimy zalozyc wspolny ciazowy watek, tak sie przyzwyczailam, ze za nic nie moge sie odnalezc na kwietniowkach, za duzo ich, a u nas tak fajnie, w sam raz :-)

Do góry