reklama
Grubsonku prosze bardzo 
500g maki
45g drozdzy
szczypta soli
2 lyzki cukru
cukier waniliowy
1,5 szklanki letniego mleka
1 jajko
2 jablka
bita smietana lub cukier puder
Make, sol, jajko,cukier,cukier waniliowy i szczypte soli dajemy do miski w miedzyczasie podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drozdze i mieszamy.Mleko z drozdzami wlewamy do miski z maka i reszta skladnikow i dokladnie mieszamy az powstanie w miare jednolita masa.Calosc zostawiamy na ok 35 minut w cieplym i ciemnym miejscu. Po 35 minutach dodajemy do masy pokrojone w drobna kosteczke jablka mieszamy i smazymy na rozgrzanym oleju.Podajemy z bita smietana lub cukrem pudrem
UWAGA : nie mozna racuchow smazyc na bardzo duzym ogniu poniewaz z wierzchu beda spieczone a w srodku surowe.
I gotowe caly przepis
nie za bardzo skomplikowyny a racuchy wychodza jakies takie...puszyste
Tez kiedys nie lubilam gotowac ae teraz moglabym calymi dniami eksperymentowac w kuchni;-)

500g maki
45g drozdzy
szczypta soli
2 lyzki cukru
cukier waniliowy
1,5 szklanki letniego mleka
1 jajko
2 jablka
bita smietana lub cukier puder
Make, sol, jajko,cukier,cukier waniliowy i szczypte soli dajemy do miski w miedzyczasie podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drozdze i mieszamy.Mleko z drozdzami wlewamy do miski z maka i reszta skladnikow i dokladnie mieszamy az powstanie w miare jednolita masa.Calosc zostawiamy na ok 35 minut w cieplym i ciemnym miejscu. Po 35 minutach dodajemy do masy pokrojone w drobna kosteczke jablka mieszamy i smazymy na rozgrzanym oleju.Podajemy z bita smietana lub cukrem pudrem
UWAGA : nie mozna racuchow smazyc na bardzo duzym ogniu poniewaz z wierzchu beda spieczone a w srodku surowe.
I gotowe caly przepis
Tez kiedys nie lubilam gotowac ae teraz moglabym calymi dniami eksperymentowac w kuchni;-)
Ostatnia edycja:
papryczka_
Fanka BB :)
Moj przepis z dziecinstwa
racuchy inaczej pempuchy
jadlam w tamtym roku na serku homogenizowanym-tez dobre,ale tradycyjne racuchy sa lepsiejsze
a ja dzis robie krokiety z miesem i kapusta do tego barszczyk czerwony
a na deser budyn czekoladowy z kolorowa posypka dla moich panow
Ja również życzę miłego weekendu
My dzisiaj od rana na nogach, bo pojechaliśmy z małą do kina na Dzwoneczka;-)potem zakupy (obkupiłam młodą) i na obiad pizza;-)
Mała lepiej już po tym zabiegu, ładnie się wszystko goi i ropka zniknęła
także myślę, że będzie ok.
Widzę że u was racuchy ehhh uwielbiam... muszę kiedyś też zrobić.
Która niedługo testuje??ja czekam na 1 września;-)

My dzisiaj od rana na nogach, bo pojechaliśmy z małą do kina na Dzwoneczka;-)potem zakupy (obkupiłam młodą) i na obiad pizza;-)
Mała lepiej już po tym zabiegu, ładnie się wszystko goi i ropka zniknęła

Widzę że u was racuchy ehhh uwielbiam... muszę kiedyś też zrobić.
Która niedługo testuje??ja czekam na 1 września;-)
Ostatnia edycja:
Oda1
Zaangażowana w BB
witam, nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta, nie pisałam zbyt wiele, bo nic się u mnie nie działo, ale czytam Was regularnie
ja się już długo staram, w ostatnich 3 cyklach staranka były zawieszone, ale teraz już wracam z powrotem z nową nadzieją,
dziś drugi dzień cyklu dopiero, zobaczymy, daję sobie czas do końca roku, potem jakaś klinika i leczenie.
ja się już długo staram, w ostatnich 3 cyklach staranka były zawieszone, ale teraz już wracam z powrotem z nową nadzieją,
dziś drugi dzień cyklu dopiero, zobaczymy, daję sobie czas do końca roku, potem jakaś klinika i leczenie.
papryczka_
Fanka BB :)
Witaj,Oda! 
U mnie w czerwcu byly 1 staranka,do pazdziernika zrobilismy przerwe,ale wczoraj zaszalelismy z przytulankiem
Nie ma co sie spinac i wyliczac
3mam kciuki
U mnie w czerwcu byly 1 staranka,do pazdziernika zrobilismy przerwe,ale wczoraj zaszalelismy z przytulankiem
Nie ma co sie spinac i wyliczac
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Hej dziewczyny
nie nadrobie was bo nie mam sił
Właśnie jesteśmy w autobusie w drodze do Szkocji, syn grzeczny , teraz śpi.
@ wczoraj się skończyła wiec mogę działać
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i owocne cykle.
No i oczywiście za ciężarówki i ich fasolki
Właśnie jesteśmy w autobusie w drodze do Szkocji, syn grzeczny , teraz śpi.
@ wczoraj się skończyła wiec mogę działać
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i owocne cykle.
No i oczywiście za ciężarówki i ich fasolki
reklama
Dzieki, Asch :-) Akurat dzisiaj mamy nalesniki ze szpinakiem, kurczakiem i feta ;D
Aj dziewczynki, wszystkim sie uda!! Musi, bo musimy zalozyc wspolny ciazowy watek, tak sie przyzwyczailam, ze za nic nie moge sie odnalezc na kwietniowkach, za duzo ich, a u nas tak fajnie, w sam raz :-)
Aj dziewczynki, wszystkim sie uda!! Musi, bo musimy zalozyc wspolny ciazowy watek, tak sie przyzwyczailam, ze za nic nie moge sie odnalezc na kwietniowkach, za duzo ich, a u nas tak fajnie, w sam raz :-)
Podziel się: