reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

HappyMum, podziwiam!

Każdemu się wydaje, że zajscie w ciążę jest takie hop-siup, przyznam szczerze, że do niedawna też tak myślałam.
Zajsc w ciążę to jest pół sukcesu, ale tak jak pokazują historie tu na forum, wiele kobiet traci swoje fasolki.
Mam zamiar porobić badania, ale nie ukrywam, ze troche drogie...ponad 250 zł same badania z krwi, wiec sobie tak myślę, że może uda się bez tych badań zafasolkowac:) ale tak sobie myślę "dobrze by bylo dla samej siebie żeby wiedzieć co i jak", ale z 2 strony poszłabym do endo z całym kompletem wyników hormonalnych;)

Miała być burza, deszcz miał padać, chwile pogrzmialo, deszcz pokropil i po wszystkim.

reklama
Wiecie co, jakiś taki spokój odczułam w środku... Spłynęło ze mnie to całe napięcie. Także do @ mierzę temp a później termometr idzie w kosz. Nie będę sprawdzać śluzu i badać szyjki macicy. Nie będę się nakręcać.
Będę się odchudzać z Dominiką :-D i wrócę do aktywności fizycznej. A w listopadzie zobaczymy co to będzie :)

Aschlee zjeść? :-D

Cześć!

Lisico, jem 5 małych posiłków, nie podjadam między posiłkami. Wyrzuciłam z jadłospisu słodycze, soki, napoje, biale pieczywo rowniez ograniczyłam smazone .Pije tylko duuuzo wody ewentualnie herbatę rano.
staram się zeby moje "menu" zawierało jak najwięcej warzyw.Musze się przeprosić z MelB, bo 2 dni nie ćwiczyłam (@). We wrzesniu odbieram swoj rowerek stacjonarny i bede jezdzic w domciu jak synek bedzie szedl spac;) Zleciało mi 5-6kg w sumie i musze poruszyć ten temat z endo na pierwszej wizycie.Wage (sprzet) mam dobrą, ale takie są wahania 5-10kg i nie wiem co mam sobie myśleć...Chciałabym znów ważyć 59kg;) Ciężka droga przede mną, ale nie poddaje się! Choć muszę powiedzieć, że brak efektów jest demotywujacy:(

Hej.
Dominika porozmawiaj z endo, może coś poradzi bo takie wahania wagi nie są prawidłowe.
Ja planuję biegać i ćwiczyć, znasz kanał na YouTube zuzkalight? Popatrz sobie, ma świetne wyzwania ;)

Witam się z rana.
Ja wczoraj po racy pojechałam z starszym synem na pogotowie, wróciliśmy o 22 dopiero do domu. Syn grał w piłkę u kuzyna i skręcił staw skokowy, ma założona szynę, dobrze, że tylko na 7 dni. Trzeba by było poprzywiązywać im nogi, żeby czegoś nie narobili :) Dobrze, że tylko na skręceniu się skończyło.

Dominika, Lisica bardzo Wam z całego serca kibicuje. Zobaczycie, że uda Wam się osiągnąć cel.

grubson czy mi się wydaje, czy Ty masz dzisiaj wizytę? Trzymam za Ciebie mocno kciuki i dawaj od razu znać jak tylko będziesz mogła.

Miłego dnia życzę.

reklama
Cześć Laski:)))
Widzę, że poruszyłyście temat anty i zdrowej żywności... powiem Wam, że nigdy nie brałam żadnej antykoncepcji oprócz tradycyjnych gumek:D Po ciąży planowałam jakieś tabletki, ale mój gin. wyperswadował mi to z głowy i teraz jestem mu za to bardzo wdzięczna... mówi się, że nie są szkodliwe, ale po jakimś czasie wychodzi szydło z worka... Jedyne co mi polecał z anty.to mirena - wkładka, słyszałyście może o tym???
A co zdrowej żywności to u mnie to różnie bywa... ale staram się jeść dużo warzyw i owoców... ostatnio chodzi za mną mega kebab...;p I chyba sobie zrobię sama w domu, przynajmniej będę wiedziała co jem;p

Dominika, Lisica zazdroszczę Wam samozaparcia z odchudzaniem:)))
Grubsonku jeśli masz dziś wizytę, to kciuki mocno zaciśnięte, daj znać co i jak:)
Jussastar co u Ciebie???
Majdaczek, biedny synek, ale dobrze, że tylko na skręceniu się skończyło... Jak ty się dziś czujesz???
Buziaki Kochane:*

Do góry