reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

moniusia - jest bladzioszek! Gratulacje! W poniedziałek na pewno krecha będzie już bardzo wyraźna :)

Charlie, nooo, teraz to już nie ma żadnych wątpliwości! Gratuluję :)

Lisica, współczuję bolesnej @ oby to była już ostatnia na dłuuuuugi czas :)

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Dziś jest mój 7 dc. Nie mam zbytnio doświadczenia z testami owulacyjnymi, ale pierwszy zrobiłam przedwczoraj, a drugi dziś. Obydwa negatywne - zero drugiej kreseczki. Teraz proszę, oświećcie mnie czy ta druga krecha stopniowo ciemnieje wraz ze wzrostem poziomu LH każdego dnia, im bliżej do owulacji? Tzn, czy już teraz nie powinna się pokazać choćby bladziutka? Czy może mam jeszcze czas i pojawi się dopiero na kilka dni przed owulacją? Zaczynam się martwić, że może będę miała cykl bezowulacyjny :(

reklama
Niemartwsie szczerze mówiąc to ja nie do końca ufam tym wszystkim sikańcom. Te testy owu powinno się robić o stałej porze codziennie (najlepiej ok. godz. 17 - nie wiem dlaczego, gdzieś tak wyczytałam), trzeba ograniczyć picie na kilka godzin przed no i siusianie. Wtedy najlepiej wykrywają LH.
Nie wiem jak długie masz cykle? Może jeszcze za wcześnie?

Kurcze, nie wiedziałam, że to trzeba o tej samej porze i że muszę ograniczyć picie i sianie :/ zamówiłam testy na allegro i tam nie ma żadnej instrukcji.
Cykle mam zwykle 29-30 dniowe, ale zaczęłam robić tak wcześnie, bo jestem świeżo po odstawieniu anty i podobno w takiej sytuacji cykl może być szalony i nie wiadomo kiedy owu może się pojawić. Pewnie niepotrzebnie panikuję, ale myślałam, że może już powinna być choćby bardzo blada kreseczka, bo gdzieś wyczytałam, że LH wzrasta już po zakończeniu okresu. Ech...po prostu za dużo o tym czytam i tylko niepotrzebnie się stresuję.

niemartwsie, za wczesne te gratulacje chyba, bo zrobiłam przed chwilą test i negatywny. Nie wierzę, że się myli, ten ostatni był trefny jakiś, bo go za bardzo miętoliłam i się trochę rozwalił, bo był zwykły paskowy i pewnie dlatego wyszło.
Nic czekam na okres, nie idę na żadną betę.
Strasznie mi dziwnie.. :-(

A te testy były z tej samej firmy? jaką miały czułość? Może ten pierwszy miał większą i wykrył ciążę, a ten drugi po prostu był za słaby?

Ja w koncu mam chwile spokoju :tak:
Caly dzien dzisiaj w biegu najpierw piknik,potem na plaze,mezul z cora robili zamki a ja mialam czas na ksiazki...zaczepila mnie jakas fajna babcia ( 76 lat) bo stwierdzila ze powinnam korzystac z zycia a nie sleczec w ksiazkach...a jak zobaczyla nad czym siedze to mi opowiadala ze zawsze chciala byc lekarzem ale bala sie krwi i nie umiala sie nauczyc wszystkich kosci wiec stwierdzila ze to za duzo dla niej :) jakos tak lubie posluchac i pogadac z takimi starszymi babeczkami

Moniusia :( moze ten byl slabszy

Testy były innej firmy, ten co niby wykrył to pre-test, dzisiaj uni test, ale czułość ta sama.
Modlę się już że jak nie ma nic na rzeczy to żeby ta @ przyszła dziś w nocy, żebym miala jasną sytuację, bo to idzie zwariować..
Zamówiłam właśnie 3 testy na allegro, bo mnie w tej aptece mojej wyśmieją.. co chwilę latam..

Ostatnia edycja:
Moniusia to nic że czułość ta sama, test innej firmy mógł wykazać słabszą. Nie denerwuj się. Może jednak poszlabys na betę?

Hej laski:) Moniusia trzymam kciuki żeby @ nie przyszła i żeby znów pojawiły się 2 kreseczki:)
Ja zaraz ide na bete, trzymajcie kciuki za ładny wynik;))
Mnie powoli dopadają mdłości...
Lisica trzymam kciuki żeby @ przyszła jak najszybciej.
Majdaczek jak tam po sobotniej imprezie?
Grubson co u Ciebie?
Jaj tam laski u Was po weekendzie?
Która dziś testuje?? Trzymaj kciuki &&&

reklama
Do góry