reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Majdaczku ja tez uwielbiam wszystkie owoce.Moja cora niestety tylko te wybrane...ale ciesze sie ze i tak jakies wcina :)
najlepiej jej podchodza te bardziej egzotyczne...Ja jak jest lato to moglabym wcinac same salatki jak nie owocowe to warzywne.Moj juz nie moze patrzec jak on bierze zawsze slodycze a ja lece na dzial salatkowy:-D

reklama
Majdaczek ja tez mam podobnie jak Ty ,przejmuje sie wszystkim ,od razu rozklejam ... Tez w życiu dużo przeszłam .. Za dużo bierzemy do siebie .. A tu trzeba zacząć myślec pozytywnie i wtedy dzidzia będzie ! Jeżeli cały czas będziemy myślec negatywnie to będziemy sie gorzej czuły , a jak będziemy w pełni sił i optymistycznie nastawione to nie wiadomo kiedy a na teście pojawia sie dwie kreseczki ! Butterfly ,Endinka a bolał Was brzuch tam na dole i kilka dni po owylacji? Bo ja miałam taki dość duży ból jajnika i myślałam ze sobie przeziebilam jajniki ,prawie wylam i wzięłam nospe.. Coś nie chce mi sie wierzyć ze mi sie uda ;( sama mowię o pozytywnym nastawieniu ale jakoś tak myśle o sobie ze ja pewnie nie zajdę w ciąże ... Co prawda nie śmiejecie sie ale ja mam dopiero 20 lat ;D mam juz męża i chcemy dziecko ;P

Charlie kochana dlaczego mamy sie smiac...to logiczne ze jak jest malzenstwo to bedzie i mysl o dziecku...u mnie tez corka sie pojawila na swiecie kiedy kazdy mowil nie teraz..ale nie uwazam zeby ktokolwiek mogl mi cos zarzucic fakt jak ktos sie uczy to potem jest to troche utrudnione chyba ze ma pomoc rodziny...ale wszystko jest do zrobienia jak tylko czlowiek sie uprze a wtedy jest jeszcze wieksza motywacja bo jest sie dla kogo starac;-)takze glowa do gory nikt tu sie nie bedzie smial:tak:

Majdaczek glowa do gory....czas odlegly ale masz czas na zrelaskowanie sie,przygotowanie do urlopu,spedzisz troche czasu z Dzieciaczkami nie bedziesz tyle myslala i zobaczysz jak szybko zaskoczysz:tak: Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno

Ostatnia edycja:
Co do obajowow to dzisiaj i wczoraj jak wstaje to mam taki posmak w ustach jakbym jakiś metal Żarła albo zjadła coś starego ;P

Aschlee25 dziękuje ;* moi rodzice i teście i wszyscy mówią ze jestem za młoda mam sie wyszaleć i nigdzie juz nie pojade i ze mam cztery psy i ze nie dam sobie rady ;( wiem ze dam ,jeździć na wakacje mozna z dzieckiem ,a nigdy nie byłam typem dziewczyny która by szalała na dyskotekach czy imprezach .. Od zawsze kochałam dzieci i lubiłam sie nimi opiekować i czuje juz instynkt macierzyński ;) to dopiero chyba prawdziwe pierwsze staranie bo w zeszłym cyklu nie trafiłam dobrze z owulacja ,teraz byłam na bank pewna kiedy była ,zreszta zamoczylam sobie całe spodnie ;P

Charlie a na kiedy masz termin @. Nie pomyśl, żeby Cię chciała zdołować, ale Ja już od tego cyklu nie będę się wsłuchiwać w swój organizm. Mnie też bolał strasznie jajnik przed owulacją, w trakcie, a potem też. Bolało mnie podbrzusze, piersi, no i d..pa. Więc teraz mam zamiar nie wyszukiwać w sobie żadnych objawów, bo to tylko bardzie dołuje. Mam nadzieje, że Ci się uda. Może u Ciebie jest coś faktycznie na rzeczy. Ja taki posmak miałam w oby dwóch ciążach, ale trochę później. Teraz bym nie traktowała takiego czegoś jako objaw ciąży, bo choruję na kamice nerkową i taki posmak od czasu do czasu to u mnie normalka. A ile cykli się już staracie?
A jeżeli chodzi o Twój wiek, to jeżeli świadomie podchodzi się do macierzyństwa i z pełną odpowiedzialnością, to nigdy nie jest za wcześnie, żeby zostać mamusią. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Majdaczku to mówisz ze od kamicy nerwowej ? Ja miałam kamień na nerce i mam piasek i wiem co to znaczy ten ból ;( ja tez sie nie wsluchiwalam ale samo tak sie dzieje ze po prostu boli i słabo mi jest ,nie mogę ustac na nogi ... Ja teoretycznie @ 13 lub 14 . Z data bywało kiedyś rożnie ale wydaje mi sie ze mam cykle 30 dniowe .. Zawsze okres dostaje nad ranem i budze sie z zalanymi majtami ;D

Cykl dopiero pierwszy raz ;D i przytulalismy sie codziennie w dni płodne i wogole cały czas bo mój mąż nie daje mi spokoju ;P

reklama
U Ciebie może to oznaczać ciążę. Ja też miałam kamienie, dwa razy rozbijali mi je laserem, a i tak nie chciały wyjść. Teraz mam od 2 lat spokój, ale często mam zapalenie pęcherza i piasek. Muszę uważać. A ból niesamowity przy tym jest, nie polecam :) Może udało wam się za pierwszym razem, jesteś młoda i zdrowa. nam też z dwójką dzieci udawało się za pierwszym razem i nawet specjalnie nie staraliśmy się. Pierwszy syn można powiedzieć, że pośpieszył się o parę miesięcy :) i był już w moim brzuszku przed naszym ślubem, a z drugim przytulanko było dokładnie dwa razy i już były II kreseczki :) Nie było żadnych obliczeń dni płodnych, nawet nie wiedziałam kiedy je mam, żadnego mierzenia temp. itp. I teraz jestem tego zdania, że najlepiej odpuścić to wszystko i zobaczymy jak będzie. Trzymam za Ciebie kciuki.

Do góry