reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Dzien dobry Kobietki ja od ranca w ksiazkach bo w koncu trzeba sie wziac...

Butterfly u mnie w porzadku...dni PLODNE chyba mam ale raczej weny na staranka przez to wszystko nie bardzo...wczoraj maz mi humor troche poprawil bo powiedzial ze jak ja mam dolka to on zmajstruje Dzidziusia zeby mi go poprawic ;)

Majdaczku Kochana i od tego jestesmy zeby sie wspierac...chodzi tylko o to zebys nie odbierala az tak kazdego nieudanego miesiaca bo wpadniesz w meeeega dolek...a wiesz jakie Sa statystyki jak chodzi o zdrowe pary i staranka wiec luzik....urlop i bedzie Dzidzia

reklama
Dziękuję dziewczyny jesteście kochane.
Ja już postanowiłam- termometr wylądował w koszu, nie mam zamiaru już mierzyć temperatury, na ovufrend mam abonament wykupiony do jutra i nie mam zamiaru go już wykupywać, żadnego inofolicu i podobnych specyfików, tylko kwas foliowy i magnez, mój kalendarzyk na telefonie został usunięty i dobrze mi z tym :) , żadnych testów owulacyjnych, itp. Będziemy działać spontanicznie. Wrzucam na luz, teraz zajmuję się urodzinami syna, a potem przygotowaniami do wyjazdu, już się nie mogę doczekać. Myślałam, że już na wczasach będę w ciąży, ale może to i dobrze, że tak się stało. Tak to bym się pewnie stresowała, żeby czymś nie zaszkodzić dziecku, szczególnie, że przy drugim dziecku w 10 tygodniu wylądowałam w szpitalu, bo zaczęło odklejać mi się łożysko, zrobił się duży krwiak i omal nie poroniłam. Jakoś to co przeżyłam zostało mi w psychice i na pewno byłabym nie spokojna, żeby czymś nie zaszkodzić. A tak to wrzucę na luz i będę robić to na co mam ochotę. Będzie dobrze, musi być. :tak:

butterflay nie mówię, że mnie to nie boli, ale próbuję się tym nie przejmować i wrzucić na luz. Wierzę w to, że zacznie się wreszcie dobrze dziać, tak jak po burzy jest słońce, to u nas musi być podobnie. Wierzę w to mocno!!!!!!!!!!!!!!!
Własnie mój starszy synek przysłał mi MMSa, otwieram, a tu zdjęcie mojego mężusia. Nie świadomy czyn, a tak mi pomógł :-)

Majdaczek ja Ciebie rozumiem, skoro mówisz ze tyle od życia dostałaś w kość to Dzidzius jest lekiem na całe zło :) ja naprawdę wierze ze ten urlop ukoi Twój stres, wypoczniesz psychicznie i fizycznie na tyle by już niedługo cieszyć się z kolejnych dwóch kreseczki

Moniusia drugi tescik nie zaszkodzi za pare dni :)

Charlie muszę przyznać ze zupełnie jakbyś opisywała moje objawy w tym cyklu, :) czekamy niecierpliwie kiedy wykonasz tescik

Dzisiaj już dotarło do mnie ze jestem w ciąży, bo wczoraj to tak nie do końca wierzyłam :) w związku z tym ze to moja pierwsza ciąża wszystko jest nowe i troszkę dziwne. W sumie czuje się dobrze :) biuścik boli, podsypiam w każdej wolnej chwili i to dziwne uczucie w podbrzuszu... Do tej pory z każda @ zawsze krewka splywala a teraz czuje takie delikatne ale stałe napięcie, ale na szczęście brzuch już nie boli.... Teraz muszę umówić się do ginekologa... Tylko nie wiem kiedy, myślicie żeby iść już w przyszłym tygodniu?

Enidka dziękuję Ci bardzo. Cieszę się, że zostaniesz mamusią, to super uczucie, zobaczysz :tak:
Też wierzę w to, że za tydzień zacznę odpoczywać i będzie dobrze.

Enidka, ja idę w środę do ginekologa... a wcześniej przed wizytą - w poniedziałek i środę pójdę na betę... wolę pójść wcześniej do gin. bo może mi jakieś leki zapisze, w poprzedniej ciąży po poronieniu brałam luteinę i duphaston...

Butterfly kochana ja niedawno robilam urodziny mojej corce i jej kolezankom. Ja mam jazde na punkcie zdrowego odzywiania ale nie chcialam przesadzic wiec zrobilam takie rozki z wafli ( kupilam takie gotowe jak do lodow tyle ze troche wieksze i tam do kazdego dalam na spod bita smietane potem jak taka sie twardsza zrobila polewe czekoladowa a na sama gore dalam owoce typu kawalek melona,mandarynki,truskawki,jagody,porzeczki,mango,papaje osobno do tego kazde dziecko dostalo po polowce pitaji (smoczego owocu) bo akurat to dzieci najbardziej przyciaga ze wzgledu na kolor :) zeby nie bylo za zdrowo to zrobilam im mini tortille z frytaskami i do tego teczowa galaretke ( mozna ja robic w roznej formie ja robilam w takiej jak na babke)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry