reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

A mnie się tak strasznie smutno zrobiło
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

W piątek moja szwagierka urodziła córeczkę, bardzo się z tego powodu cieszę, bo to ich pierwsze dziecko. Wiadomo dla nas staraczek wieść o narodzinach dziecka, szczególnie w rodzinie bywa trudna. Ale cieszę się ich szczęściem i wszystko było by OK, gdyby nie fakt imienia, które najprawdopodobniej dadzą dziecku. To było, że tak powiem moje wybrane imię już przy moim pierwszym dziecku. Tak właśnie miało mieć na imię moje pierwsze dziecko, gdyby było dziewczynką. Urodził się chłopczyk, więc imię zostało dla następnego. Drugi też był chłopczyk. Ja nie mogę teraz powiedzieć, czy w ogóle jeszcze będę w ciąży, a jeżeli będę, to może urodzić się trzeci chłopczyk, ale tak mi teraz z tym ciężko. Może dlatego, że nie mogę zajść w ciążę i tak wszystko bardziej teraz przeżywam. Po prostu jest mi bardzo przykro, szczególnie, że pewnie z mojej ciąży będą nici
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

reklama
Majdaczek, dlaczego z Twojej ciąży miałyby być nici? Oby wszystko poszło po Twojej myśli i dzidziuś się pojawił :) a jak będzie dziewczynka, to przecież wcale nie musisz rezygnować z wymarzonego imienia, rodziną nie ma co się przejmować.

niemartwsię wiem, ale to najbliższa kuzynka moich dzieci i nie wiem co o tym myśleć. Mnie by to nie przeszkadzało, ale nie wiem co mąż na to, bo on czasem za bardzo się spina jeżeli chodzi o jego rodzinę. U nas w ogóle z tymi imionami jest krucho, bo mąż ma strasznie dużą najbliższą rodzinę i wszystkie fajne imiona zostały już wykorzystane :tak: Ale pożyjemy zobaczymy, teraz to najważniejsze, żeby się udało. A ich może jeszcze oświeci i dadzą inne imię, bo z tego co wiem to szwagier nalega, a szwagierka chce inne.

Majdaczek - rozumiem Cie. Ja sie poplakalam jak na prima aprilis moja szwagierka ktora sie nie stara a ma 2 dzieci zrobila sobie jaja ze jest w ciazy... a ja juz sie staralam kilka miesiecy... w naszej sytuacji ciezko sie to przezywa i juz. A jeszcze Ci imie zabrali :( wiesz co? Ale najwazniejsze ze i Ty bedziesz miala w koncu malenstwo i imie sie znajdzie i bedzie najwazniejsze ze ono w ogole sie pojawi i chyba imie nie bedzie miec takiego znaczenia wtedy:)

jussastar dzięki, zawsze umiesz pocieszyć :)
Trochę ochłonęłam i też tak uważam najważniejsze, żeby dzidzia się pojawiła, a potem będę myśleć. I tak nie mam pewności, jeżeli już się uda, że to nie będzie chłopczyk. A jak będzie dziewczynka, to może przez te długie miesiące spodoba mi się inne imię, a jak nie to dam na imię tak samo i guzik mnie będzie obchodzić co rodzina na to, w końcu ja to imię wybrałam już prawie 9 lat temu. Teraz najważniejsze, żeby się nie stresować, bo to w niczym nie pomaga.

AsiaSzw, gratulacje, wspaniała wiadomość! :) Lekarz wyznaczył Ci już termin porodu?

majdaczek, tak jest! Nie ma co się martwić na zapas. Teraz potrzebne Ci jest dużo spokoju i pozytywne myśli :) Oby szwagierce udało się przeforsować imię, które jej się podoba ;) a jeśli nie, to i tak nie ma sensu się tym przejmować.

Wróciłam :p
Egzamin zdam na pewno :p Szkoda, że całe wakacje będę się musiała uczyć farmy, ale chociaż jedno zdam. A do tego jutro od rana praktyki co też mnie średnio pozytywnie nastawia...

Majdaczek, sama mówisz, ze duża rodzina i że dużo imion już 'wykorzystane' także kiedyś przyjdzie moment, że zaczną się powtarzać. Nie ma co na to zwracać uwagi. I nie pisz, ze nie możesz zajść w ciążę, kobieto! Ludzie się starają latami, a Ty chwilę i już taki nastrój? Nie przesadzaj bo się wykończysz. Szczególnie, ze masz już 2 dzieci, masz dla kogo żyć, skup się na nich, a kolejne dzieciątko przyjdzie w odpowiednim czasie i na pewno to będzie niedługo.

Asia, gratuluję bardzo serdecznie :)

reklama
Do góry