reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Cześć laski! Przepraszam, ze was zaniedbalam, ale w piątek były urodziny mojej córeczki i cały dzień byłam na pełnych obrotach, wczoraj zaczęlismy malowanie naszego pokoju, po mojej córeczki malowidłach ściennych:p a dziś u tesciow...
Jussastar, Milo ze o mnie pamiętasz kochana:***
Niemartwsie witaj:)) życzę powodzenia:)))
Enidka fajnie ze wrocilas do nas:)
Jutro Was nadrobie, bo dziś juz nie mam sily.... Dobranoc kochane!:)

reklama
AsiaSzw, dzięki :) oby w mim przypadku też się to sprawdziło.

Lisica, powodzenia u dentysty! Jestem asystentką stomatologiczną i widzę codziennie, jakie wizyty są stresujące dla dzieci. Oby lekarz miał podejście, bardzo dużo od tego zależy.

Enidka, jussastar - wiadomo, nie ma co się porywać na "spontan", jak mamy całkowity brak perspektyw :) z drugiej strony, widzę, jak znajomi odkładają decyzję o dziecku na kolejny awans, później znów na kolejny... Złoty środek, to jest to, choć czasem ciężko go wyczuć ;) Ja się tylko boję, że powtórzy się sytuacja z mojej pierwszej ciąży, czyli że znów wyląduję już w pierwszych tygodniach w szpitalu z krwiakiem. Oczywiście o pracy nie było mowy. Bardzo bym chciała normalnie pracować w ciąży ile się da. Niestety, będzie co ma być, lekarz mówił, że tego nie da się przewidzieć.

Niemartwsie mam nadzieję że wybrałam dobrą dentystkę, z opinii kilku znanych mi osób wynika że ma świetne podejście do dzieci. Oby się to sprawdziło ;)

Jusastar.rzeczywiście nie podpisałam postu, ale do Ciebie był kierowany;) Pisalam z doskoku do tel.Moze organizm daje Ci jakieś subtelne znaki tylko może nie łączysz ich z owulka?
W ciąży non stop byłam wschluchana w "siebie" i zamartwialam się czy wszystko z synusiem w porządku.Takze uważam, że jak zaboli albo zaćmi jajnik, to odczujesz, bo tego się naprawdę nie da przeoczyc;) a zastanawianie się na pewno nie wyjdzie na dobre:p

Liścia, ja z synkiem od roku chodzę do dentysty, nawet dyplom dostał. Ważne jest podejście, dobrze by było, gdyby Dentystka pokazała asystor dziecku, lampę, wiertła, powietrze puściła, pokazała ze fotel się podnosi i obniza itd.Zeby uprzedzala dziecko przed każdą czynnoscia;)
Kontrola ząbków czy lapisowanie?

A u nas zaraz pewnie będzie padać, jest duszno przydałaby się burza.

Hej.
Dominika wydaje mi się że ma dziurkę w prawej piątce, niech zobaczy i oceni co robić. Już się denerwuję :-p

Krew oddana, mam wielkiego siniaka :-/ wyniki dopiero w środę.

Witam. U nas od wczoraj wieczór pada i pogoda strasznie się popsuła :(
Przepraszam, że się trochę opuściłam przez weekend, ale te wolne dni tak szybko mijają.

niemartsię
witaj i powodzenia!

jussastar dzięki za wywołanie :)

U mnie jakoś leci, im bliżej terminu @, tym bardziej się denerwuję i myślę o tym. Zastanawiam się czy dalej mierzyć temperaturę, bo strasznie mnie to stresuje. W ogóle mam jakoś taką poplątaną tą temp., chyba jest to związane z moją chorobą w końcówce poprzedniego cyklu i na początku obecnego.

Aschllee co z Tobą? Odezwij się.

Pomimo pogody życzę miłego dnia :)

Dominika - prawda jest taka, że większość kobiet nie odczuwa w ogóle bólu okołoowulacyjnego, tylko jakieś 30-40%. I ja po prostu do nich należę. A subtelne znaki? Z monitoringu wychodzi, że śluz płodny pojawia się ponad tydzień wcześniej. Chyba jedynym znakiem jest to, że piersi mam nabrzmiałe. We wcześniejszych cyklach myślałam, że to na zbliżającą się @, a teraz wychodzi, że na owulację. Ale zwykle utrzymuje mi się to do końca cyklu.

Majdaczek - ja dlatego przestałam mierzyć, bo ciągle się zastanawiałam i oglądałam wykres. A teraz mi lepiej :tak:

Jadę do pracy dziewczynki, miłego dnia!

Lisica, ten test z krwi co robilam 4 dni przed spodziewana @, to była HCG,-podobno jest mniej miarodajna, bo tylko potwierdza/zaprzecza, nie ma w niej norm.
To może zalapisuja ząbki żeby ubytek i ewentualna próchnicę w jakiś sposób zatrzymać.

Jusastar, nie wiem:p

Jutro mam termin testowania, ale chyba poczekam spokojnie na @..

reklama
Dominika ja też trzymam kciuki za dwie kreseczki Kochana! Ale nawet jeśli ich nie zobaczysz to nie załamuj się!

Do góry