reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
karla21 a oby ten okres nie przyszedł przez min rok :)
AniołekBB ty się nie zastanawiaj, bo dojdziesz do wniosku że fajnie jest jak jest i jeszcze nie teraz dzidzia, a uwierz mi że z chwilą narodzin dziecka zadasz sobie pytanie , dlaczego wcześniej się nie staraliście (bynajmniej tak było u mnie), a strach jest w nas wszystkich, jak już zachodzimy w ciąże to obawa przed czymś złym będzie już zawsze. tak że proszę schodzić z kompa i iść w ślady karli21
Minou nie wiem jaka jest u ciebie sytuacja w pracy, ale ja na Twoim miejscu już nie zmieniałabym jej
Fuma_foch przykro mi że dalej nic :-( , u mnie 11 sierpień to ta smutna rocznica, oby żadna z nas nie musiała mieć więcej takich rocznic.
Amelia byliśmy w Trogir, to jak zwiedzisz i Czarnogórę , to daj namiar :) Co do fotelika to właśnie jej nie przymierzyłam do żadnego więc pewnie weźmiemy nosidełko z nami, i jak co zostawimy go u rodziców i wrócimy z kolejnym fotelikiem , Romer King Plus taki zamawiamy na allegro, no chcieliśmy zamówić ale ! wrr mój kliknął dwa raz "kup teraz" i do zapłaty jest za dwa foteliki a ja chcę jeden! wrr nei pierwszy raz tak mam na allegro, teraz pisałam do gościa , zobaczę co odpiszą, a szkoda bo nam na czasie zależy.
Dużo zdrowia dla Twojej niuni, paskudztwa te choroby wszystkie,ale z taką gorączką bez dyskusji powinni przyjąć, jejku moja gdyby tyle miała to bym nie umiała się trzeźwo zachować, jak miała 38 po szczepieniu to panikowałam. zdrówka jeszcze raz,
Samosia87 może sen proroczy? nie mam nic przeciwko imprezce , a co , mamuśki też mogą
[h=1][/h]

reklama
Ianka, wiem, że to pokrzyżuje moje wiosenno-letnie plany, ale dziecku też należy sie godne życie, wiec jeżeli mam możliwość dostania pracy na wyższym stanowisku i za wieksze pieniądze, to warto to rozważyć... Niebawem zacznie sie nam spłata kredytu, wiec to te troszkę pieniędzy pochłonie. Nie wiadomo ile moj dostanie podwyżki (o ile w ogole) teraz w maju... I tak gdybam...
Jutro sie wszystko wyjasni.

Minou to zmienia postać rzeczy, pisałam że nie wiem jaka jest sytuacja:blink: , tak więc powodzenia jutro

I ja się melduję, ale jakoś weny do pisania brak.. chyba ta zima tak mnie dobija, byłam dzisiaj u fryzjera, podcięłam nieco włoski i bardziej wycieniowałam, może przestaną tak wypadać bo masakra normalnie, weekend przeleciał, ale jeszcze tylko 4 razy wstać i kolejny weekend:) Ja mam dzisiaj 7 dc i tak się zastanawiam kiedy zacząć działać, i czy w ogóle zacząć, jakoś tak mnie strach dopada i mam wątpliwości czy dam radę.... :( ehhh sama nie wiem czym dłużej o tym myśle tym bardziej się boję....
Pozdrawiam i miłego wieczorku
kochana ja tez sie bardzo boje ale to chyba kazda z nas sie boi:) trzymam kciuki mocno:)

Aniołek, postarajcie sie o nastrój, a wszystko samo przyjdzie. :) Strach chyba towarzyszy kazdej z nas. :)
Ja mam jutro rozmowe w sprawie pracy. Nie wiem czego sie spodziewać i nie wiem też czy chce odchodzić z obecnego miejsca zatrudnienia.
trzymam mocno kciuki za rozmowe o prace:)

Cześć

Na to wychodzi,ze jednak nie będę testować bo już temperatura spada i jakieś plamienie się u mnie zaczęło.
Za dwa trzy dni się znowu ujawnię bo teraz to wybitnie nie mam nastroju.
W weekend mi akurat przypadała rocznica odejścia drugiego aniołka i jeszcze do tego ta wcześniejsza @. Muszę trochę dojść do siebie.
kochana wracaj jak najszybciej zobaczysz uda sie jak najmniej bedziesz sie tego spodziewac:D

Kochane moje,dziś miałam sen,że wszystkie już miałyśmy bobaski i zrobiłyśmy zjazd gdzieś pod Poznaniem :D haha fajna impreza była:)
no ja z poznania wiec miałabym blisko:) hehe

witam dziewczynki :)
Carla, hmm ja nic nie chce mówić ale ja też małemu kupuję mleko za prawie 50 zł... po prostu chcę mu dać to co najlepsze (oprócz cycusia, chociaz jego też dostaje w miarę możliwości) i szczerze teraz jak mam porównanie to dla leniuchów jest lepsze karmienie piersią ,więc skoro Twoja koleżanka taka "wygodna" to cyca powinna dawać.
Ianka, to moj mały jest dłuższy od Twojej córeczki? miesiąc temu miał 71cm. ja też już myślę nad zmianą nosidełka na fotelik ale jeszcze miesiąc czy dwa się wstrzymam. już mamy kupiony maxi cosi tobi.
Aniołek, nie tylko Ciebie zima dobija, koszmarnie jest a już znów śnieg zapowiadają na jutro :crazy:

ja już trzeci dzień u rodziców jestem, jutro jadę na ploty do kuzynki i jej synka. zobaczymy jak Nataniel na niego zareaguje ;-) ogólnie ostatnio padam na pyszczek, ciągle zmęczona jestem :-(
wreszcie przepisałam nas do innej przychodni. po świętach czeka nas szczepienie :szok:

Cześć Laseczki:)

ja znów wpadam tak późno. Znów po 21 wróciliśmy z zakupów. Z listy już możemy odhaczy kołdrę, poduszkę i jaśka. Ale szarpnęło nas po kieszeni. Za taki puchowy komplet zapłaciliśmy 300zł. Ale oczywiście droższe też były :szok: Na szczęście taki zakup to inwestycja na dłużej. Mamy też tapetę, klej i inne tego typu pierdołki. Pościel przed chwilą kupiłam na allegro. Zamówiliśmy też pociętą i oklejoną płytę meblową na ten regał kratę.
Coś takiego...
Regał krata.PNG

Aniołek
dziękuję Ci że pomogłaś mi się zdecydować:) a jakich prześcieradeł używasz? Gdzieś czytałam że od prześcieradeł frotte pościel z bawełny satynowej może się kulkować...? A znów prześcieradła z jerseyu wydały mi się takie delikatne.
No to mieliście wyżerkę:) Jak udało się spotkanie?
Ja w ciązy na rowerze nie jeździłam ale z tego wzgledu że moja wczesna ciąża przypadła na zimę a wiosną to już miałam spory brzuszek. Myślę że jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo a mama czuje się dobrze to dlaczego nie...z tym że przy zachowaniu szczególnej ostrożności.
A dlaczego miałabyś nie dać rady z dzieckiem? Nie opowiadaj tylko bierz się do roboty:)
ianka cieszę się że Ci się podoba:) Właściwie też nie wiem czy o tym pisałam;) Póki co mieszkamy z moimi rodzicami więc do dyspozycji tylko dla siebie mamy jeden pokój...chociaż całkiem spory (ok 23m2). Franek rośnie, my planujemy drugie dziecko więc postanowiliśmy zmienić kilka rzeczy. Nasz synuś ma swój kącik w którym są przede wszystkim zabawki. Wkrótce będzie miał tam też nowe łóżko, stolik i półeczki na książeczki. A od reszty pokoju będzie oddzielowy wspomnianym regałem. Będzie miał chociaż namiastkę swojego pokoiku. No i cały pokój też już się prosi o odświeżenie. Kiedy Franuś zaczynał swoją przygodę z kredkami i flamastrami nie przywiazywał za bardzo wagi czy rysuje po tablicy, kartce czy po...scianie;)
Ciąża wcale nie wyklucza wyjazdu na wakacje. Ja byłam w Egipcie. Z tym że to był jakoć 6 tc;) i początki mdłości...więc nie wspominam tego najlepiej. Ale w drygim trymestrze smiało można jechać.
A co do fotelika to wg mnie Twoja córcia jak najbardziej kwalifikuje się do przesiadki skoro waży już 9 kg.
Amelia dlaczego dla odważnych? Ze względu na ból?
Tapetujemy tylko część jednej ściany. Dokładnie fragment gdzie stoi łóżko. Myślę że minęły już te czasy kiedy tapetowało się całe pomieszczenie. Poza tym tapeta którą wybraliśmy chyba jest za wzorzysta żeby kłaść jej wiecej.
Ja też wczoraj się wyspałam. Szkoda że nie można wyspać się na zapas;) Przyjechała do nas w odwiedziny moja siostra, chrzestna Franka. Jak tylko wstał to go wzięła, ubrała, nakarmiła i bawili się dobre kilka godzin. Szkoda że tak zadko u nas bywa...;)
Jak tam Maja? Nadal ma gorączkę?
Carla to ja chyba miałam wyjątkowe szczęście że trafiłam na swoją Panią doktor. Czy prywatnie czy w przychodni to tak samo wykonuje swoją pracę. I jest naprawdę dobra.
W takim razie życzę Ci duuuużo cierpliwości do męża:)
Dorcia miło że i Tobie moje wybory podobają się:)
Pewnie pisałaś ale nie mogę sobie przypomnieć...ile ma lat chłopiec którym się opiekujesz? Niezły egzemplarz Ci się trafił...
Minou i jak było na rozmowie? Jeżeli w nowej pracy możesz osiągnąć więcej to się nie zastanawiaj. Podejmij wyzwanie:)
samosia ja nie mam nic przeciwko zjazdowi...Tylko dlaczego tak daleko? Chociaż w Poznaniu nigdy nie byłam a podobno piękne miasto...
vinga a jak Nataniel reaguje na szczepienie? Tzn jak je znosi w trakcie i czy później goraczkuje? My na szczęście teraz mamy spokój na dłużej. Mój Franuś to się nacierpiał. Po ostatnim szczepieniu tak go rączka bolała że leżał plackiem przez pół dnia:/

W końcu nadrobiłam zaległości. Nadrukowałam chyba mega tasiemca;P Mężuś zrobił pyszne kanapeczki z dzemkiem i kakao więc uciekam:)

Do jutra:)

Załączniki

• Regał krata.PNG
    Regał krata.PNG
    4,3 KB · Wyświetleń: 21
Ostatnia edycja:
Tesiak ja ostatnio też kupiłam pościel dla malej, ale taką dla alergików, pierza nie brałam pod uwagę. Nie higieniczne to, takiej kołdry nawet wyprać nie można...
Vinga że drogie nie znaczy najlepsze. Porównywałam skład mleka za 13 zł i takiego za 40 zl. Różnicy w składzie brak. To jest marketing, kuszą wyższą ceną i niby lepszą jakością, bo czego to mamy nie zrobią dla zdrowia swoich maluchów. To samo ze szczepieniami- jak nie zaszczepisz na rota to dziecko wyląduje w szpitalu. Kasę jakoś muszą robić :)

Za dużo naskrobałyście, nie mam mocy odpisać każdej...
Od kwietnia zmieniam lekarza, teściowa mnie zapisze do szpitala do poradni, przyjmuje tam teraz dwóch bardzo dobrych lekarzy

hej dziewczyny,
dawno mnie nie było..ale wiele, niezbyt dobrego u nas.. synek chory - zapalenie spojówek i szkarlatyna:-(bidulek mój okropny.. a ja? ja w zeszłym tygodniu na kontrolnym usg (postanowiłam sprawdzić czy wszystko ok przed staraniami) dowiedziałam się, ze mam guza na lewym jajniku - dobiła mnie ta wiadomosc:baffled: kilka dni pózniej inny lekarz stwierdził torbiel krwotoczna a nie guza, wiec trzeci juz lekarz na szczescie potwierdził diagnoze i tym sposobem jestem w trakcie leczenia.. na pewno 3m-ce, jesli torbiel sie nie wchłonie to operacja - trzymajcie kciuki prosze aby sie bez tego obeszło.. o staraniu o maluszka muszę póki co zapomnieć.. na pewno do czerwca, a później - zobaczymy..

pozdrawiam

reklama
konwalianka przykro mi, kciuki zaciśnięte, mam nadzieję że obejdzie się bez operacji i leczenie przebiegnie bezproblemowo.
także zdrówka dla synka.
Carla to dobrze że zmieniasz lekarza, czyli na kolejną kontrol pójdziesz już do nowego gina? Zgadzam się z Tobą że nie wszystko co drogie to dobre, drogie bo na reklamy wydają majątki. taka popularna firma Hipp , kupiłam herbatkę małej , nie chciała pić wody (na szczęście już siorbię z kubeczka:), i co w domu głupia popatrzyłam na skład, cukier glukoza, po 1.5 % owocu no sorry ale to dla dziecka jest, przecież dziecko nie zna jeszcze słodkiego smaku , po co mu od małego dawać, tak że teraz moja pije wodę i kwaśny sok z malin :)
Vinga89 hehe no moja miesiąc temu miała 70 , no Twój jak wypada na chłopca jest wyższy to nic że troszkę młodszy :-D
Tesiak jacie kobieto jak ty funkcjonujesz jak tak późno chodzisz spać, ja owszem kiedyś tam, 8 msc temu to siedziałam do późna ale teraz 22 i lulu.
A moje dziecko leży w łóżeczku i ma w nosie popołudniową drzemkę, a że nie uśnie bez cyca :( a już jej nie dam tylko po to więc dopiero uśnie po kąpaniu , ehhh muszę popracować nad tym jej usypianiem, macie jakieś sposoby, 2 miesiące temu umiała sama zasnąć a tu teraz krzyk wrzask jak wychodzę

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry