reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam:)
Ja też pewnie początkiem roku porobie sobie jakieś badanka:) ale raczej bardziej podstawowe czyli morfologia + tokso itp. grupe krwi mam O Rh+ więc tu raczej moge być spokojna... a po drugie co się będe martwić na zapas - mam nadzieje że będzie dobrze i koniec kropka:)
A Wam dziewczyny - Zdrowych, spokojnych, rodzinnych świąt, spełnienia najskrytszych marzeń i żeby przyszły rok był dla Was owocny:) Buźka

My byliśmy dzisiaj u moich rodziców, lepiłam z mamą pierogi, piekłyśmy ciasta i kroiły warzywa na sałatkę:) A teraz już jestesmy w domu, i leniu****emy sobie:) Życzę miłego wieczorku:) Pozdrawiam

reklama
o, witam Aniołku :)
Również zamierzam zrobić sobie komplet badań przed ciążą. Namawiam Wszystkie do zbadania sobie tarczycy. To bardzo ważna sprawa. Polecam również wizytę dentysty. W ciąży miałam nieprzyjemne przejścia z zębami, a raczej nie powinno się robić rtg.

Rownież życzę wszystkim Wesołych Świąt i oczywiście owocnych starań w Nowym Roku :)

Ja do dentysty ide na kontrol w styczniu a tarczyce miałam robioną z jakieś 2 lata temu jak miałam problemy żołądkowe i nadżerki na przełyku ale wynik był bardzo dobry, ale teraz też powtórze dla świętego spokoju:)

Mam nadzieje, że nie przytyje jakoś bardzo przez święta... bo tak ładnie zeszłam z wagi od lutego i jeszcze chciałabym zejść z 2-3 kg przed zafasolkowaniem co by mi lżej było:)

Też na początku roku porobię badania, a już teraz zaczynam łykać kwas foliowy. Zaraz po świętach idę do endokrynologa, bo z racji mojego hashimoto muszę 3-4 m-ce przed rozpoczęciem starań obniżyć sobie odpowiednio tsh.

Mi po świętach na pewno przybędzie parę kilo, ale ie zaszkodzi mi to ;) Już rozpoczęłam degustację świątecznych ciast :D

Ja biorę Merz Special na moje problemy z wypadającymi włosami i tam już jest kwas foliowy więc na razie wydaje mi się że wystarczy a jak w lutym skonczę go jeść to przejdę na sam kwas foliowy:)
no ja już dzisiaj też kosztowałam ciasta i pierogi:)... no i już moja waga mnie nie satysfakcjonuje... a potem jeszcze sylwester i dojdą do tego procenty ale mam nadzieje, że szybko to zrzucę... aczkolwiek będzie mnie to trochę kosztowało bo mam słabą wolę jeśli chodzi o jedzenie...

Jak oceniasz Merz Special? Włosy mniej wypadają?

Jutro to dopiero będzie wyżerka :D Czekają nas dwie wigilie - u moich rodziców i u teściów! Jak nie pęknę, to będzie dobrze. Kocham Święta ;)

Merz Special jem dopiero od 3 tygodni wzcesniej przez 3 mce brałam biotebal 5 i wit B6 i do tego smaruje głowę jakimś specyfikiem robionym w aptece na recepte - ogólnie widzę poprawę kiedyś podczas np mycia głowy potrafiłam naliczyć ponad 200 włosów które mi wypadły, teraz jest lepiej może ze 100, ale zobaczymy za 2-3 mce jak po tym Merzu Bedzie.
Najlepsze jest to że wyniki mam bardzo dobre, prolaktyne też tak więc podejżewam/y z lekarzem że to na tle nerwowym mi tak lecą te włosy,

Przez chorą tarczycę też mogą wypadać włosy, ale skoro wyniki miałaś ok, może faktycznie to na tle nerwowym. Chyba, że coś się przez te 2 lata zmieniło.

Lecę dać kolację synkowi i położyć go spać. Pozdrawiam i jeszcze raz życzę Wesołych Świąt! :)

reklama
hehe Święta się jeszcze nie zaczęły a ja już zjadałm sporo sernika oraz kilka talerzy bigosu(przecież musiałam spróbować czy mi dobry wyszedł :p)
Po Świętach pewnie wyświetli mi się + 4kg na wadze :p
A co do wypadających włosów polecam Wam wcierkę do skóry głowy Jantar (na allegro jest chyba po 9 zł)
Mi pomógł.Chociaż równocześnie wcierałam na noc olejek rycynowy więc nie wiem czyja to bardziej zasługa,grunt,że pomogło.
Włosy mi już praktycznie wcale nie wypadają a dodakowo szybciej rosną.
Od stycznia też zaczynam łykać kwas foliowy a mój mąż witaminki + zagonię go do biegania,żeby formy nabrał :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry