reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jutro na 10.00 mam usg. Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki bo się boję. Źle ostatnie usg wspominam i nie chciałabym aby się to powtórzyło kiedykolwiek.. Jutro dam znać jak tylko wrócę do domu, co i jak.

DORCIA czuję się dobrze. Czasem zemdli:-) Ale ja to lubię. Jakaś taka spokojniejsza jestem wtedy choć może się to wydawać dziwne:sorry::-p
Co do kolacji to u nas przeróżnie. Raz chleb z pomidorkiem, raz z ogórkiem zielonym bądź kiszonym, czasem z serem żółtym, albo z szynką. Są też pasty rybne, jest też chlebek z jajkiem bądź jajka na twardo czy jajecznica. Hmm sałatki pomidorowo ogórkowe /kiszony/, choć tego nie powinno się łączyć, ale nam taki skład bardzo smakuje, do tego oczywiście cebulka i przyprawy;-) Czasem kupujemy pasztetową. Zdarzało się zjeść pizzę na kolację - wtedy tylko Młoda jadła coś innego;-) Sandłicze też dobra rzecz:tak: /nie wiem jak się pisze/. No albo typowe kanapki na której jest wiele składników:tak:
ANIOŁEK oj jak ja już bym chciała być na tym etapie ciąży co Ty i czuć ruchy:tak: Byłabym spokojniejsza niż teraz:tak:
IANKA czas zleci bardzo szybko. Ja nie wiem kiedy ten mój czas zleciał a pamiętam jak miałam 3tyg do usg:-p
WASILA i bardzo dobrze, że prowadziłaś autko:tak:

Ja jeszcze nie dumam nad prezentami świątecznymi, ja dumam nad prezentem na Mikołaja 6.12 i 7.12 nasza Pociecha ma urodzinki, więc te 2 okazje póki co zaprzątają mi głowę:tak: A Martynce tyle zabawek się podoba, tyle ją interesuje, że ciężko się zdecydować na konkretną rzecz:-)

reklama
Aniołek my to sobie już na gg parę kwestii omówiłyśmy :))

Amelia, ale wiesz, że możesz próbować SN, bo niby teraz jest inna technika, ale słyszałam że jak się rodzi SN po CC to w ogóle nie można wspomagać porodu ................ czemu miałaś CC za 1 razem? Jeśli oczywiście to nic krępującego :)

Ianka u mnie CC z racji zanikającego tętna małej, akcja porodowa z min. postępem, skurcze ogromne, dziecko się już pchało, bóle parte, rozwarcie kiepskie - jednym słowem wszystko wszystko ale jak zaczęło zanikać tętno musieli mnie pociąć :( także ja się śmieje (teraz) że miałam poród 2w1, taka nieplanowana cesarka po wszystkich "przyjemnościach" jakie można doświadczyć podczas SN nie jest taka straszna, baaaaaaaaardzo szybko doszłam do siebie, po szpitalu funkcjonowałam normalnie - może dlatego że była cała akcja porodowa itd. - nie wiem jeszcze jak gin pozwoli mu urodzić, na razie powiedział mi, że zależy jakie dziecko będzie duże, jaki będzie mięśniak, który koliduje z blizną, no i jaka będzie blizna - poród SN mi nie straszny bo gorszego chyba mieć nie będę - ale próbuje ocenić ryzyko.

Vegas trzymamy kciuki :*

Ianka - mnie też czasem głupie myśli nachodzą , ale tylko na chwilkę :)

Vegas - trzymam kciuki , na pewno wszystko będzie dobrze :)

Kurczak - rodziłam dwa tyg po terminie , małej nic nie ruszało :) , do tego miałam bardzo duży brzuch, położne mówiły że dziecko na pewno jest duże i że nie dam rady urodzić sn , lekarze jeszcze próbowali wywoływać ale ja mając wizję pociętego tyłka i ew. komplikacji zablokowałam się tak że nie mieli innego wyjścia jak zrobić cc :zawstydzona/y:, chciałabym wiedzieć jak to jest urodzić sn ale cykor ze mnie straszny :)

Vegas 3mam kciuki jutro o 10.

Jakoś nie mam dziś siły na pisanie, sorry. Pozdrawiam wszystkie :*

Vegas kciuki zaciśnięte
kurczak! ja też miałam poród 2w1 i też może dlatego tak szybko doszłam do siebie, wszyscy mówili jak boli brzuch jak macica się obskurcza, a u mnie to się stało chyba przy porodzie bo żadnych takich dolegliwości nie miałam
Amelia zrobiłabym to samo na Twoim miejscu

zabieram moją damę za 2 godz do sali zabaw pierwszy raz będzie miała rówieśników, mam tylko nadzieję że ich nie będzie szczypać drapać ani gryźć !

Witam się z samego rana, o 9.30 wyjeżdżam do gin. Od 5.25 nie śpię bo nie potrafiłam już zmrużyć oka po tym jak mój J. pojechał do pracy..
Odezwę się jak wrócę, tymczasem życzę miłego dnia!:-)

IANKA no to oby Mała się wyszalała:-) Moja uwielbia salki zabaw i z racji pory roku pewnie częściej będziemy je odwiedzać;-)

JESTEM!!:-) 21mm SZCZĘŚCIA!!!!:-) Pikające serdusio, główeczka, nóżki, rączki i przede wszystkim ja szczęśliwa:-):-) Termin porodu 20.06:-) Ciąża prawidłowa:tak: Potem Wam pokażę fotkę usg jeśli chcecie, ale jeszcze nie skanowałam bo się musiałam paru osobom pochwalić najpierw informacjami:-)

Vegas - gratulacje :) Dbajcie o siebie,
Ja chyba po pracy wybiore się do mojego lekarza, bo mnie niepokoi bół podbrzusza.... :( bede jeszcze dzwonić do niego czy mnie przyjmie...

Aniołek jeśli coś Cię niepokoi to oczywiście idź !!! Ale na pewno będzie wszystko OK !
Odezwij się koniecznie jak będziesz już "po"

Vegas WOW całe 21 mm szczęścia ....SUPER !!! Wiedziałam że będzie wszystko w porządku ! Cieszę się Twoim szczęściem !!! Pochwal się zdjęciem -czekamy !!!
A co do Mikołajek to ja też nie mam żadnego pomysłu...pustkę w głowie mam :-(

Ianka Roksanka na pewno będzie zadowolona...myślę że będzie tak zaciekawiona wszystkiem dookoła że nawet nie pomyśli o gryzieniu koleżanek czy biciu kolegów:tak:

Muffi
jak dzisiaj humorek ??? Mam nadzieję że lepiej jak wczoraj ???\

Znalazłam listę...dopisujcie się dziewczęta !!!
icon1.png.pagespeed.ce.2d5A_DKVpI.png
Odp: Starania od wiosny/lata 2013 :)
LISTA STARACZEK
termin niechcianej @

Gabryska- 22.11
Dorcia - 23.11
Muffi - 10.12

Ostatnia edycja:
reklama

po lewej główka, po bokach rąsie:-) Nóżki schował choć na usg było lepiej widać, ale ruszał nimi to pewnie je schował:-)

ANIOŁEK na pewno jest wszystko w porządku, ale oczywiście śmigaj do gin. bo spokój mamusi to podstawa:tak:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry