reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam

Dołączę i tu bo też mam plan starać się na wiosnę:)
Chociaż może uda się nieco szybciej zobaczymy.

Po Nowym roku wybieram się do endo i obmyślę plan działania.

reklama
pamXpam a dlaczego myślisz,że jeszcze nie czas? :( ja też mam duuuzo obaw ale koleżanka mi powiedziała,że nigdy nie będzie idealnego czasu na dziecko,zawsze się znajdzie jakiś powód żeby to przełożyć w czasie a pózniej mogą być problemy z zajściem w ciążę.Sama przełożyłam tę decyzję o rok ale teraz jestem pewna,że chcę od przyszleg roku próbowac bo mimo wszystkich agumentów przeciw,dziecko to największe szczęście jakie może człowieka spotkać :)

Samosia to prawda, wydaje się ,że nie ma idealnego czasu na dziecko.
Ja tez miałam obawy bo na podyplomówkę chcę iść i mieszkanie wynajmujemy a przede wszystkim bałam się bo dwa razy poroniłam( to było jakiś czas temu) i jakoś nie byłam gotowa.Ale Mój mnie przekonał i zabieram się do dzieła:)Jestem pewna,ze tym razem będzie dobrze:)

Dziewczyny ja urodziłam 1 sierpnia, puchły nogi ale nie było tak strasznie.
Co do karmienia, jeden dzień jak córeczka była na mm bo miała żółtaczka była dla mnie straszną męką. Mleko mam od początku wręcz walczyłam z nawałami, przeszłam 2 zapalenia piersi gdzie nie obeszło się bez antybiotyki. M - c temu córeczce wyszły dwa zęby i jeszcze doszło gryzienie, ale przerywałam karmienie zawsze jak to robiła i chyba zrozumiała;-) krwawiące sutki też były ale karmienie piersią jest tego wszystkiego warte więc dziewczyny nie ma co się bać.

Boje sie ze znowu urodze martwe dziecko. Znowu cos pojdzie nie tak. Ja studjuje Moj chce wrocic na studia. ale czas by byl. Na wynajetym jestem ale zkasa u Nas spok nawet bardzo dobrze. Boje sie macierzynstwa ale bardzo chce byc matka. Pamietam jak po dlugim porodzie spojrzalam na coreczke I wiedzialam ze dam rade ale ona juz nie zyla.mialam tylko 16 lat. Teraz mam 20

krowkabordo- ja karmiłam 4 miesiące , pierwszy tydzień to był koszmar , później polubiłam , oby przy drugim poszło gładko:)

Kazimiera- liście kapusty :) pamiętam jak męża wysłałam po kapustę na okłady to z kiszoną wrócił...........

pam_x_pam- :( nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego co przeszłaś:(

ninex- ja rodziłam w styczniu i z ubieraniem miałam problem :) ubrać rajstopy i buty było dla mnie wyzwaniem:)

Witajcie coraz wiecej nas tu :) u mnie juz swiatecznie zostało tylko jedzonko ale to zacznę robić jutro w sumie jest nas tylko we trójkę więc za dużo nie będę robić choć staram sie zeby na wigilię było 12 potraw ; ) ja cała ciążę zioslam bardzo dobrze ani wymiotow zgagi itp zeby nie rosnący brzuch nie widziałbym ze jestem w ciąży mam nadzieje ze druga tez taka będzie. Samosia tak jak piszesz nigdy nie będzie odpowiedniego czasu na dziecko zawsze cos podobnie jest i u mnie ale posiadanie drugiego dziecko jest silniejsze boje sie tylko ze nikogo nie będziemy mieli do pomocy :( {Pam} trochę przeżyłas ale teraz musi być dobrze .{Amelia } kiszona kapusta dobre he he Dla reszty dziewczyn pozdrowionka

Witam!

Ja też mam zamiar zacząć starania o bobaska na wiosnę 2013 ;) Fajnie, że powstał taki wątek. Ja dziś ubrałam choinkę, upiekłam pierniczki, ciasta i ciasteczka a teraz odpoczywam ;)

Może orientujecie się jakie badania trzeba wykonać przed staraniami o dzidziusia?

Pozdrawiam!

reklama
pamXpam..tak mi przykro..:(
Muffi widzę,że też jesteś szczęśliwą żoną..ja po ślubie jestem rok i 7 miesięcy:)
A co do badań to ja też jestem na etapie dowiadywania się co i jak..od stycznia zaczynam badania.Napewno idę na morflogię,badanie moczu,cytologię i badanie na toksoplazmozę bo mam kota.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry