reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
niemartwsie..lista jest dłuuga,ale chciałabym własnie mniej sie wszytskim przejmować,bardziej cieszyć się każdym dniem bo niestety ale mam naturę szalonej planowaczki :-)
Oczywiście jak co roku..być milsza dla męża :p bo kochany jest do granic możliwości a ja taka zołza że szok :p
A poza tym mam ambitny plan powrotu do naturanego koloru włosów..od 16 roku życia farbuję sie na blond i moje wlosy mnie za to nienawidza :p postanowiłam im ulżyc i nie farbuję już 2 miesiące..odrost mam na ponad 3 cm i może wygladam średnio ale mam nadzieje ze wytrwam..trzymajcie kciuki :)
Chce tez wyjechać w podroz po Europie.
Myśle o zapisaniu się na studia- kierunek pedagogika(chociaż raczej bedzie to kszalcenie w trybie internetowym bo taki stary koń jak ja chyba by sie nie wpasował w klimat 19 letnich studentów :p)
Oczywiscie nastepne postanowienie to waga.Cale szczescie udalo mi sie schudnac sporo w tym roku(zeszłoroczne postanowinie :p) wiec w tym chce tylko utrzymac tę wagę,,no może schudnąć 1 kg..
Mam nadzieje,że uda mi sie tez oszczedzić troche pieniedzy,przydadza sie jak bedziemy kupować mieszkanie..bo poki co wynajmujemy.
Nooo i oczywiscie najważniejsze...DZIDZIUŚ :-)

reklama
Ja musze isc do dentysty. Ogulnie mam zdrowe zeby ale chyba mi sie dziura robi. Ale to po nowym roku. Ja mam uczulenie na znieczulenie I nie wiem co to bedzie

Mufii, u mnie wyniku upadku w dzieciństwie obumarły dwie górne 2 ale przez 20 lat był spokój, nie zmieniły koloru, nic, na zdjęciach panoramicznych nic nie było widać, aż tu dwa lata temu straszny ból. Okazało się, że są dwie wielkie zmiany ropne po tym uderzeniu w twarz sprzed lat, a zęby zdrowe ale dawno martwe. Przy takim stanie zapalnym i ropie znieczulenie nie działa. Żeby uratować zęby musiałam mieć resekcje wierzchołków korzeni. Robiłam u najlepszego chirurga w moim mieście chyba w całej Małopolsce, antyb dwa dni wcześniej i sedacja - anestezjolog podał mi coś a la morfina, przez wenflon, to stan ogłupienia do tego normalne znieczulenie, niestety czułam trochę bólu ale byłam jak naćpana nie mogłam się ruszyć. Przy drugiej sedacji i drugim zębie już nic nie pamiętam, tylko jak się ocknęłam. Dlatego nie doprowadzajcie do takiego stanu zapalnego! Musisz być na czczo i tego dnia nie możesz prowadzić, a koszt znieczulenie (anestezjolog i pielęgniarka anestezjologiczna) 500 zł, no i wywiad przed taki jak w szpitalu robi anestezjolog.

Samosia, no to mamy już wszystkie postanowienia na piśmie :) Teraz nie ma już odwrotu! Trzymam kciuki za powodzenie!
Mam nadzieję, że każda z nas znajdzie w sobie tyle siły, żeby wytrwa w postanowieniach :)
Też mi się studia marzą...już jedne skończyłam, ale to tak nieprzyszłościowy kierunek, że bardziej się już chyba nie da ;) Może kiedyś się zbiorę, ale to raczej nie teraz.
Pam
też mam uczulenie na znieczulenie, masakra...sram w gacie przed każdą wizytą. No ale to mnie mobilizuje i chodzę co pół roku na kontrolę. Teraz machnę sobie przed ciążą panoramiczne rtg zębów, żeby nie było niespodzianek.

Asia85 kurcze to się nacierpiałaś z tymi zębami, straszne! Mam nadzieje, że nie mam czegoś takiego jak ty i chyba nie potrzebuje takiego mocnego znieczulenia i prawie uśpienia. Brrrr teraz jeszcze bardziej się boję!!

Ostatnia edycja:
Wy to macie dobrze. Mi dentysta nie zrobi rtg a prywatnie nie ma gdzie. Glupia irlandia:angry:

Muffi znieczulenie the wand to jest taka maleńka igiełka wystająca z czegoś co wygląda jak długopis.Jest podłączona do takiego urządzenia które dawkuje tyle znieczulenia ile potrzeba.To jest bardzo fajne bo ukłucia tą igiełką nie czuć praktycznie wcale a znieczulenie dziala świetnie i co najważniejsze nie ma po nim uczucia zdrętwienia szczęki i języka! u mojej dentystki kosztuje tyle co tradycyjne znieczulenie.
Niemartwsie ja tez po studiach jestem ale coś mi sie ta pedagogika zamarzyła..chciałabym kiedyś otworzyć klubik malucha..

Asia aż mi się słabo zrobiło, jak przeczytałam o Twoich przejściach z zębami :szok:
Pam irlandzka służba zdrowia mnie przeraża...w życiu bym nie pomyślała, że tak to tam wygląda! Podobno tam nawet nie można zrobić badania betaHcg, żeby potwierdzić ciążę.
Samosia walcz o swoje marzenia :) Jeśli masz możliwość podjęcia studiów, nawet przez neta, to grzech nie skorzystać!

Niemartwsie owszem beta nie jest rytunowym badaniem. Robia tylko w wyjatkowych przypadkach takich jak np. Moj. Okresu nie bylo a sikane wychodzily negatywne. O ciazy dowiedzialam sie okolo 10tyg.
Ogolnie btutaj bez bskierowania nic nie da sie zrobic

reklama
Pam czyli wychodzi na to, że wszystko zależy od tego czy trafisz na dobrego lekarza, który faktycznie wie, co robi. No a wiadomo, że są różni.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry