reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Co do porodów rodzinnych to ja bardzo chciałabym, żeby mąż był przy mnie. To bardzo ważna chwila w naszym życiu i chciałabym, żeby On także w tym uczestniczył ;) Ale najpierw pokazałabym mu ze dwa odcinki porodówki i chciałabym, żeby sam zadecydował czy chce tego ;)

Ale myślę, że to indywidualna sprawa każdej pary ;)

A ja dziś po treningu a teraz popijam herbatkę.

Jutro romantyczne walentynki u gina mam hahahha ;)

Pozdroooo

reklama
amelia- niebiesko biało z różowym.....taki dziewczęcy więc chyba moze być....każdy ma inny gust...mi sie osobiście podoba nawet bardzo.

carla- ja też sie naczytałam o szczepieniach tyle że nic tylko na marsa uciekać....ale nie załuję żadnego szczepienia i na meningokoki i na ospe też zaszczepię.to sprawa indywidualna ale nam szczepienie na pneumokoki uratowało prawie życie.

nika- to ty musisz być sama tego pewna i chcieć....oj ja tez miałam wąty...tym bardziej że też z młodą przeszłam nie jedno i jestem sama....bo mąż wyjeżdża na kilka kilkanaście dni....a cały dom....no wszystko plus dwójka dzieci to dla mnie też niezły hard core...nie mam pomocy z nikąd bo rodzine mam 500 km stąd....co za tym idzie znajomi przyjaciele wszystko zostawiłam w rodzinnej miescinie....ale ja wiem że chcę....nie mam już żadnych wątpliwości....żeby mieć spokój ducha trzeba być przekonanym...może jeszcze nie nadeszła twoja pora....

z5644275O.jpgA to jest chyba pokój marzenie każdego dziecka :) Mój także :D

Aniołek trzeba wtyczkę i program zainstalować, ja to wczoraj zrobiłam w dwie minuty. Nela ma pokój zielono-pomarańczowy, taki uniwersalny.
Nika ja tez niezbyt dobrze wspominam okres niemowlęcy, w sumie koszmar to był jak dla mnie tak szczerze mówiąc. Ale ja chcę :) A za Was nikt decyzji nie podejmie, i nic na siłę. Michał tez ciągle miał jakies ale, więc postawiłam ultimatum- teraz albo nigdy i zmienił zdanie.
Amelia pokój cudowny!! My już żadnych szczepień nie będziemy robić.
Tesiak a co, dzisiaj testujesz??
Muffi mój już ogladał i nie był przerażony :)
Diablica ja za późno zaczęłam wgłębiac się w temat szczepień, teraz juz wiemy, że szczepić nie będziemy, taka jest nasza świadoma i przemyślana decyzja.

Ale poszalałyście z tymi pokojami :) Piękne są.

A ja chyba wstałam dzisiaj lewą nogą... mam do dupy humor i wszystko mnie wnerwia....
Fajne te pokoiki dziecięce - nie ma chyba takiego, który by mi się nie podobał.
Carla - dałam mężowi pit-y podrzuci do US,
Pozdrawiam i Miłego dzionka.

Tesiak - myślę że ten pokoik fajnie będzie wyglądać , jednak zielony mi tam nie pasuje , a to tylko dlatego że nie przepadam za tym kolorem :) słodkie te firanki z żyrafkami i te kieszonki :)

Carla - temat szczepień jest bardzo kontrowersyjny :) w ogóle nie będziecie na nic szczepić?

Co do PITów zazwyczaj rozliczam sama , ale w tym roku chcę odliczyć ulgę na dziecko , bardzo to skomplikowane ?:-)bo nie wiem czy podołam ???

Amelia w ogóle nie będziemy szczepić. Ulga na dziecko sama wskakuje, zaznaczasz na 3 stronie że masz 1 załącznik chyba PIT O czy jakoś tak (pierwszy po lewej stronie) i dalej wpisujesz ilość dzieci i pesel dziecka- oczywiscie jeśli aktywny formularz wypełniasz ze strony swojego US, tak jest najłatwiej. Dasz radę :)
Aniołek no to pyszne ciacho po pracy na poprawę nastroju trzeba zjeść :) Jutro piątek, pociesz się tą myślą.

eee.... Ciacho nie :)..... ale chyba mężuś chce gdzieś iść na kolacje i jeszcze razem z moim bratem i bratową tak więc mogę się dzisiaj pożegnać z zajeciami fitnessu.
Amelia odliczenie ulgi na dzieci jest banalnie proste - wypełniasz po prostu załaczik pit 0 i tam wpisujesz albo pesel albo datę urodzenia dziecka i po sprawie :).....

reklama
dzięki za info dziewczyny , a ulgi na internet to chyba już nie da rady odliczyć?
Ja walentynki spędzę zapewne z kieliszkiem wina:) jak już mała pójdzie spać , na ciastko się też nie skuszę , bo pewnie na jednym by się nie skończyło :zawstydzona/y:

Carla - a możesz napisać dlaczego taka decyzja ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry