reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Ritta gratuluje!!!

Powiedzcie mi jaki jest dobry kwas foliowy a ktory nie kosztuje majatek??
Ja dzisiaj jade do rosmana po rekawice do masazu i peeling bo oliwke juz mam i zaczynam dba o cialko juz teraz

Ja biorę ten: Dr.Max Kwas Foliowy 800µg 90 tabletek Dr.Max Pharma Ltd. – Suplementy diety Dr.Max Pharma Ltd.
Kosztuje tylko 12.99 zł za 90 tabletek(czyli wystarczy na 3 miesiące:) ), w dodatku ma wyższą dawkę niż np. Folik:)

Kobietka ale Ci się okropny lekarz trafił:(

Ostatnia edycja:
reklama
Lisica ten mój z Dr. Max ma 1,6 mg czyli, aż 4 razy tyle:) Chociaż wystarczy 0,4 mg, ja w pierwszym miesiącu też brałam Folik, ale potem kupiłam Dr. Max 90 tabletek w innej aptece za tą samą cenę co Folik 30 tabletek, więc ze względów ekonomicznych się przerzuciłam na Dr. Max;-)

JA tez kupowałąm folik 90tabl za 17 zł a teraz mi szwagierka kupiła 90tabl za 6 zł. Ale dzis byłąm w rosmanie i widziałąm 60tabl za 5 zł. dawka ta sama. Kupiłam wiesiołka i jescze zelazo z wit C i kwasem foliowym. Ile tego wiesiołka jesc?? Nadzieja kochana z rannego zrób. A jak nie to nastepny cykl bedzie nasz;-* trzymam Mocno &&&

Bubbles, ja lekarzem nie jestem, ale słyszałam że optymalna dawka to Folik. A to znalazłam w necie:

[h=3]Skutki nadmiaru kwasu foliowego[/h] W przypadku nadmiaru kwasu foliowego może nastąpić rozdrażnienie i bezsenność. Długotrwałe stosowanie może spowodować przedawkowanie, na skutek którego w moczu tworzą się szkodliwe kryształy folacyny. Ponadto mogą także pojawić się zaburzenia układu nerwowego i pokarmowego, a także odczyny alergiczne skóry (wysypka, zaczerwienienie, swędzenie). W rzadkich przypadkach może dojść do skurczu oskrzeli.
Nadmiar kwasu foliowego w organizmie mogą sygnalizować zatem: utrata apetytu, wzdęcia, nudności, kłopoty ze snem i rozdrażnienie, kołatanie serca, roztargnienie i kłopoty z pamięcią.
Warto dodać, że u osób, które cierpią na anemię złośliwą, nadmiar witaminy B9 może utajnić objawy choroby.

Ja tam zresztą wolę sałatę:D:-D

Myszencja myślę, że żeby przedawkować trzeba by było spożywać dużo wyższą dawkę, ja biorę ten już 3 miesiące i nic mi nie jest:) Tym bardziej kobiety u których jest większe zagrożenie na urodzenie dziecka z wadami cewy nerwowej mają przepisaną dawkę aż 5 mg Kwasu foliowego:)

Domka nie każdy:) Mój ma 1,6 mg, taki mi poleciła pani w aptece, bo powiedziała, że bardziej się opłaca niż inne które mają u siebie na stanie:)

reklama
Do góry