reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Domka ja na priw Ci wysle nuty na prawa i lewa reke.
Wlasnie posprzatalam mieszkanie i mam juz wyciagniety keyboard. Cos mi sie z prawa reka stalo. Ostatnio nadwyrezylam przy koszach w pracy.

Domka literki i do tego nuty. Łatwiej się uczy tego w taki sposób :) Jak Twoja Córka nauczyła się grać "wlazł kotek na płotek" to ma pierwsze kroki już za sobą :-)
Jak zaczynałam naukę z nut to właśnie z książką Niemiry "Elementarz na keyboard". W 2 części są trudniejsze melodie. No i akompaniament... Są akordy, czyli obsługa lewej ręki na przygrywce. Łatwiej jest jak zamiast muzyki przygrywki w tle jest ustawiony metronom. Nie rozprasza wtedy, a idzie bardziej się skupić na tempie.

http://www.alenuty.pl/elementarz-na-keyboard-1-niemira-p-1558.html to jest ten elementarz.

Ada ja z kolei zaczynalam od tej ksiazki 300_300_productGfx_8d4f357ea69a902e5e0dd811cf8ae43d.jpg czesci pierwszej nie uzywalam

Załączniki

• 300_300_productGfx_8d4f357ea69a902e5e0dd811cf8ae43d.jpg
    300_300_productGfx_8d4f357ea69a902e5e0dd811cf8ae43d.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 51
To ja zakupie ten elementarz;-) dzieki za rady;-)
Ada włąsnie z tej strony dzis korzystałam;-)
No i tak jak tam pisze bede uczyc ja wlzal kotek najpierw prawa reka potem, lewa i potem obydwoma. BO puki co w uzyciu 1 palec;-)

Ostatnia edycja:
Ada ja z kolei zaczynalam od tej ksiazkiZobacz załącznik 601064 czesci pierwszej nie uzywalam
ja zaczynałam nauki nut od elementarza po paru latach jak już grałam, bo jestem samoukiem, Tata się śmieje, że musiałam się tam wcisnąć. Dorwałam się do klawiszy jak miałam około 4 latka, bo Dziadek grał ;-)

Domka fajnie tam jest wytłumaczone :) strona godna polecenia :) muszę poszukać programu do tworzenia nut na komputerze :)

Ostatnia edycja:
Ja nigdy nie potrafilam grac na pianinie/kebordzie z nut ;) jestem samoukiem i zawsze uczylam sie ze sluchu :)
Uwielbiam grac Ave maria :) Chyba moj keebord z Polski przywioze.

Ja dzisiaj doslownie umieram... tak mnie bola zatoki czolowe od nich glowa i cala szczeka :-(
Napieklam ciasteczek i padlam jak mucha...

Agawaa ja tez trzymam mocno kciuki &&&

Katka no teraz to te krechy widac :D jakbys zrobila bete to by liczb braklo na wyniku ;)

Nie wiem ktora pytala o rozmiarowke moodo. Ja mam gore 36-38 i sweterki kupuje 38 lubie luzniejsze a bluzki 36. Spodniczki rozmiar mam 38-40 i ciezko mi dopasowac. Zazwyczaj biore 38 bo 40 sa za duze. Spodnie musze mierzyc.

Dzięki,
chociaż moge wam coś powiedzieć, troszkę mi głupio ale co... martwi mnie ból brzucha.... wzdęcia... straszne... brzuch jak w 4 msc...
puszcza dopiero wieczorem jak kładę się do łózka.. aż mi głupio przy mężu że takie odgłosy dochodzę... ale nic nie poradze nie bede tego trzymać... samo powietrze dosłownie jakbym wdech i wydech:D dupą:D

reklama
Tez wczesnie zaczelam sie uczyc i dosc szybko rodzice postanowili zapisac mnie do szkoly...ale ze sluchunajszybciej sie nauczyc grac :) u nas tez muzyka w genach chyba przekazana ;-) Iwonka ja jutro myslalam zeby z cora jakies ciacha upiec...Katka no na tej fotce to juz druga krecha widoczna...ciekawe jak u mnie bedzie czy sie uda.

Ostatnia edycja:
Do góry