reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

siedze in wsuwam pysznego dorsza;-) mniam.
Ja na swieta bardzo nic nie szykuje. Miesko upieke troche sałatki,2 ciasta,jakas rybka moze flaki i tyle.

reklama
helou

No niestety,nie jestem w ciazy:-D.Ale wcale bym sie obrazila gdybym byla.
Paskudna @ nadeszla i koszmarnie sie czulam.Teraz juz wracam do formy.

KATKA-przykro mi kochana,ze sie nie udalo.Ale nie martw sie,piers do przodu i do boju.Wezmiemy sie wszystki do dziela i spotkamy sie wrzesniowkach.Ten nastepny miesiac bedzie nasz.

FIMKA-gratulacje dla meza.

Ja na Swieta wiele do jedzenia nie robie bo w Wigilii i pierwsze swieto bedziemy u moich rodzicow a potem tesciow.Zarcia tyle,ze nie damy rady zjesc to u nas tylko tez jakas salatka,moze jakies ciaso zrobie i rybe po grecku.

ACHA,KOBIETKA-PROSZE PRZEPISZ MI NASTEPNA @ NA 16.01 .2014

Rzeczywiście pustki tu dziś.

Katka widzę, że emocje trochę opadły, to dobrze. Nie martw się, nie roztrząsaj co poszło nie tak. Nie wiesz kiedy miałaś owulacje, nie wiadomo czy w ogóle do zapłodnienia doszło (beta jednoznacznie na to nie wskazuje). Nie ma też sensu doszukiwać się chorób i ewentualnych przyczyn niepłodności bo to DOPIERO drugi cykl. Jeśli chcesz zrób sobie podstawowe badania ale na litość boską nie daj sobie wmówić że masz problem z płodnością bo na takie osądy zdecydowanie za wcześnie a poza tym masz małą córeczkę więc głowa do góry :tak:

Katka - współczuje. Najgorsze są rozczarowania jak @ przychodzi. Ale większość z Was ma już dzieci, wiec nie ma co się martwić, będzie i kolejne. I macie już pewność, że możecie mieć więcej. Tak Wam zazdroszczę tej pewności... Gorzej jak czeka się na to pierwsze i przychodzą myśli, że coś z nami nie tak... :confused:

A ja się z Tobą nie zgodzę. Mam 8 letnią córkę i nie mam pewności że będę mieć kolejne dziecko (choć póki co nie mam powodów żeby tak myśleć). Przez tyle lat i w moim i w męża organizmie mogło się zdarzyć wszystko.
Nie czuję się "przetestowana" bo tak trochę odczytuje Twój post.

Młody organizm jest zdrowszy, bardziej płodny i młode dziewczyny (nawet te, które nie mają jeszcze dzieci) mają coś bardzo cennego, czas.

Znam kilka par, które mają kilkuletnie dziecko a z drugim jest problem. Nawet na wątku in-vitro było kilka dziewczyn, które miały 8-10 letnie dzieci naturalnie spłodzone a o kolejne walczyły po 6 lat. Różnie bywa ....

Domka ja dopiero z pracy wróciłam więc wszystko przede mną ;) nic to, lecę nastawiac pralkę i zacząć sprzątać łazienkę :-/

Ja dopiero z pracy wróciłam. Tak jak Fuma w wigilia i pierwszy dzień świat u mamy drugi teściowej, więc wiele nie będę obic, piernik, ciasto, sałatkę, rybka, a i tak zawsze wszystkiego zostaje.

Ritta, jasne, że wszystko mogło się zmienić, ale masz już to szczęście, że jesteś mamą i nic Ci go nie odbierze. Poza tym ile masz lat jeśli mogę zapytać? Ja mam 26 i staram się o pierwsze, mój mąż ma 30. A tu widzę, że są dziewczyny 20 lat i już się o drugie starają:szok: To nie wiem czy mogę się czuć młoda ;p W każdym razie nie chciałam urazić dziewczyn, które są mamami już, tylko Wam pozazdrościć szczęścia jakie macie! :)

reklama
Fuma-Foch - już Cię przepisałam ;)
Czy są jeszcze jakieś zgłoszenia w sprawie listy i jej uaktualnienia?Nie ukrywam ,że w najbliższym czasie mogę tego czasu nie mieć, widzę ,że Agaawa i Amaliee mają Wigilijne testowanie :-), w Święta wszystko jest możliwe więc czekam niecierpliwie na efekty, osoby , które są na czerwono proszę o info , bo jutro wchodzę na listę i robię porządek , oprócz Katki bo Katka czeka na @ cały czas.Co do pozostałych to jak ktoś coś wie to napiszcie;)

Ja dobiłam dopiero do Was , trochę biegania po mieście miałam dziś ,a jutro zaczynam pichcić;)

Do góry