reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Kobietka niestety takich jest dużo i nic z tym nie zrobimy... Ja mam masę przykładów ale to nie jest odpowiednie miejsce na ich przytaczanie. Dobrze że byłaś wczoraj prywatnie i wiesz że wszystko w porządku.

Jussastar wiem że łatwo mówić ale wyluzuj trochę. U mnie to 6 cykl. W poprzednim dostałam @ po 21 dniach (normalnie mam cykle 32dniowe). Najprawdopodobniej ze stresu. Wizyta u gina nie zaszkodzi. Ja w samym grudniu byłam już 3 razy.

Kobietka nie chcę nic zapeszac ale możesz mnie przenieść z terminem @ na 2-4.01?

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka-Biedronka rób test jak najszybciej kochana, Ja też nieraz mam wrażenie ze mi zimno a raz gorąco, w poniedziałek moj m wrócił z siłowni i mówi zimno ci?? Przecież w mieszkaniu jest upał a ja w szlafroku i trzęsłam się jak galaretka:p

Dziewczyny chodzę jak na szpilkach i zakręcona jak baranie rogi. Pojechałam do Nadusi chrzestnej na kawkę, i zostawiłam u niej telefon, a jak na złość mój brat zjechał z UK dziś a miał być w sobotę i jutro koło 12 w południe ma być u mnie:p A ja bez telefonu i ciekawe jak się dodzwoni, ale na szczęście sąsiadka jest w mieście i podejdzie mi do drugiej po ten telefon. :D

Plecy to mnie nigdy tak nie bolały... Mam jeszcze jednego sikacza i pewnie jutro zrobie.:D bo nie wytrzymiem:D

Pati może się udało trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&
Jussastar może następnym razem się uda, wiem że to wkurzające, mnie się udało w trzecim cyklu,i też juz byłam załamana ale to mija, jak przyjdą następne dni płodne ani się nie oglądniesz i znów będziecie się starac, będzie dobrze.
Kobietko no faktycznie ci lekarze na NFZ czasami traktują ludzi jak zło konieczne, przykro mi:-(

Adelo- To w takim razie jedziemy na tym samym wózku. Moje pierwsze starania i to był 3 cykl. Problemów żadnych nie miałam, a przed rozpoczęciem starań zrobiłam wszystkie możliwe badania, na które oczywiście skierowania mi lekarz nie mógł dać... Zapłaciła, chyba ze 300zł, ale wyszło mi przynajmniej, że jestem zdrowa i wszystko w porządku.
Bellaa - gratuluję, że tak szybko. Jak czytam statystyczne starania wynoszą minimum pół roku, więc jest to pocieszjące.
Kobietka - obsmaruj tego lekarza ile wlezie niech inni mają przestrogę.Niestety taki zawsze będzie miał pacjentów bo na NFZ ludzie i tak idą... ehhh
Paulinka - wow 13 cykli, trzeba mieć cierpliwość, nie ? :)
Pati - właśnie tak czytam, że to najskuteczniejsza metoda wrzucić na luz... Może faktycznie? Ale robić swoje, nie? :-)

dziewczynki wkleję listę wiem ,że mam zaległości w aktualizacji listy ,ale ostatnio jakoś nie mogę forum ogarnąć tak jak bym chciała teraz też ciągle ktoś do mnie dzwoni , głowa mi pęka coraz bardziej.
Lisica - przepraszam głowa mi pęknie za moment jeśli możecie to spróbujcie nanieść poprawki , po prostu te które są niezaktualizowane mogą się przepisać ,a ja poprawię potem po staremu i będzie tam na pierwszej stronie ponownie, z góry dziękuję kochane moje ;*

Lista staraczek od jesieni 2013
( lista będzie się znajdowała zawsze na tej stronie w tym poście i będzie na bieżąco aktualizowana)

Grudzień :
Paulamc - termin @ 06.12.2013
nadzieja! - termin @ 10.12.2013
Fuma_Foch - termin @ 12-14.12.2013
Agita - termin @ 14.12.2013
ookatkaoo1993 - termin @ 15.12.2013

Kusiak - termin @ 16.12.2013
K_a_S - termin @ 16.12.2013
BubblesGirl - termin @ 18.12.2013
Iwonka-biedronka - termin @ 19.12.2013
beata1313 - termin @ 19.12.2013
Adelo - termin @ 23.12.2013
Agaawa - termin @ 24.12.2013
Amaliee - termin @ 24.12.2013
beata31 - termin @ 25.12.2013
Aschlee - termin @ 29.12.2013
inis - termin @ 30.12.2013
karla21 - termin @ ???

styczeń:
Ritta - 3-5.01.2014
Domka12 - termin @ 09.01.2014

Poczekalnia:
,Joaro ,apatka ,karotka00 ,Sysiq ,Mizzah ,Myszencja , Lisica. , Fimka , Monarti, Ada213

Lista zafasolkowanych:

paulinka88 II termin porodu 06 czerwiec 2014
mika.k II
karolq8 II - termin porodu 19 czerwiec 2014
Mar-chew II
anastazi II - termin porodu 1 lipiec 2014
blueberrry II
- termin porodu 4-6 lipiec 2014
Anulka198424 II - termin porodu 6 lipiec 2014
ma_gda_86 II - termin porodu 10 lipiec 2014
karola1986-21 II
Kazimiera II
kobietka22 II - termin porodu 3 sierpień 2014

Kwiatuszek II
Mexi II
Bellaa II
-caroline- II

Witam nowe staraczki!! :)

Katka, no teraz to się zacznie ;) Ale masz fajnie! :)

Popakowałam prezenty, leżą spokojnie pod choinką :-)

Jussastar - my jesteśmy w trakcie 2, ale nici z niego, bo mam torbiel, z którą walczę!
Damy radę ;)
Nie mam siły gotować, a przydałoby się coś na jutro. Ech.
Idę się popluskać ;)

Mnie zostawcie w poczekalni, tak, jak jestem :)

Katka teraz mega Gratulacje!!!! Dbaj o siebie i fasolke:-)
Jussastar - współczuję nie poddawaj się i działaj nadal :-)w końcu się uda :-)
Kobietka na temat ginekologów mam też dużo do powiedzenia. Rok temu w listopadzie umówiłam się na Marzec bieżącego roku i oczywiście Pani doktor mnie nie przyjęła :-S bo miała poślizg z paroma dniami :-S więc zostałam na lodzie. Zmieniłam ne razu lekarza

U mnie ovu zbliża się coraz to większymi krokami. Piesi nawet dotknąć nie mogę ,śluz kremówy niech się wstrzyma do soboty w końcu mąż przyjedzie:-)nie nastawiam się wa bardzo. Poprzednia ciążą była zaraz po odstawieniu tabletek . Ale skończyła się poronieniem:mad: ale się spisałam :p
Pozdrawiam Was wszystkie

Ps witał Pati :-):D

Kobietka - możesz mnie dopisać na styczeń: @ 15.01:)
Fimka- współczuje, ale masz rację damy radę! :)
Dziewczynki a chodzicie do ginów na NFZ czy prywatnie? Ja to chodziłam do tej pory raz na rok robić cytologię. Ostatnio przed staraniami na badania. Pójdę teraz po @ żeby się przebadać. Ciekawa jestem czy można chodzić do ginekologa na NFZ tak po prostu, żeby monitorował przebieg starań .... czy raczej odeśle do domu? :baffled:
I druga rzecz? Czytałam o oleju z wiesiołka... Czy to warto brać czy to bujda? Macie jakieś doświadczenia?:confused:

reklama
Lista staraczek od jesieni 2013
( lista będzie się znajdowała zawsze na tej stronie w tym poście i będzie na bieżąco aktualizowana)

Grudzień :
Paulamc - termin @ 06.12.2013
nadzieja! - termin @ 10.12.2013
Fuma_Foch - termin @ 12-14.12.2013
Agita - termin @ 14.12.2013
ookatkaoo1993 - termin @ 15.12.2013

Kusiak - termin @ 16.12.2013
K_a_S - termin @ 16.12.2013
BubblesGirl - termin @ 18.12.2013
Iwonka-biedronka - termin @ 19.12.2013
beata1313 - termin @ 19.12.2013
Adelo - termin @ 23.12.2013