reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Kobietka akurat ten gabinet jest bardzo dobrze wyposażony, to nie jest ośrodek zdrowia raczej coś w rodzaju Spółdzielni, mnóstwo gabinetów i poradni. Chodzą tam moje koleżanki i są zachwycone, dlatego tak mi zależało żeby akurat tam i do tej pani doktor, a jak idziesz do niej prywatnie to i tak przyjmuje w tym samym gabinecie dlatego tak długo trzeba czekac. Szkoda tylko że te pierwsze badania które są najdroższe nie będą na NFZ. A u nas w ośrodku to porażka nawet usg nie ma, więc nawet tam nie idę.

Bellaa- a pytałaś czy to ten sam sprzęt będzie?Bo tam gdzie ja idę też są różne gabinety i tamten gin przyjmuje i prywatnie w tym gabinecie i na nfz , dlatego tam się pchałam bo tam jest super sprzęt i taki duży monitor na przeciwko pacjentki powieszony ,że się widzi co tam w brzuszku się dzieje, myślałam ,że to będzie ten sam sprzęt co prywatnie jak byłam ,ale pani w recepcji mnie zgasiła ,że usg owszem w tym samym gabinecie ,ale usg gorszej jakości jest używane, ale może tam gdzie Ty idziesz może jest inaczej , tylko nie wiem czy te gabinety na nfz nie mają sprzętu organizowanego przez nfz właśnie, ale ja się w sumie nie znam.

-caroloine- nie martw się u mnie zaraz po testach też nie było pęcherzyka , był dopiero tydzień później w 5tc;)
Bete powinno się robić co 48 godzin , ja też robiłam w środę i piątek akurat , no a masz gdzieś szpital w pobliżu z własnym laboratorium? chociaż w sumie i tak nie masz jak dojechać z tego co piszesz to może jak masz wizytę dopiero 30.12 to może w przyszłym tygodniu sobie zbadaj tę betę.

:)
Gratulacje:) Teraz trzymam kciuki a Praktyczny, zapisałaś się już?

Ja jakoś dziwnie się czuję, przy wdechu mam takie kłucie w prawej piersi no i łeb mi pęka, '

Też myślałam że i tak niezależnie od wyniku jeżeli nie dostane @ do piątku do powtórzę betę

Iwonka biedronka- Ten wynik wyszedł do 5 minut. Sterczałam specjalnie nad tym testem.

Pewnie myślicie że się nakręcam, ale wcale nie.

Dziś ta dziewczyna co wam ostatnio o niej opowiadałam była dziś u Gin, jest rzeczywiście w ciąży, 5 tydzień ale widach sam pęcherzyk, karty jej nie założyła dopiero jak przyjdzie w połowie stycznia jak będzie słyszała serduszko to założy, ciekawe czy ja się załapie na sierpień jeszcze ....

Anastazi z tego co słyszałam, to na chłopca mogą się pomylić, bo często pępowina się jakoś tak układa, że wygląda jak siusiak:p A witaminki koniecznie uzupełnij:tak:

Kaaatka coś widać:-D:-D:-D No Kochana to teraz czekamy na wyniki bety i Twój jutrzejszy test &&& :))

Kobietka to może ustalcie z mamą jakieś zasady, że pewne rzeczy są Twoje i żeby ich nie ruszała? Albo po prostu trzymaj je w swoim pokoju:) Mimo, że to Twoja mama to rozumiem, że jest to denerwujące..

Amaliee
gratki, to teraz się szykuj na jazdę, powodzenia:)

Kurde dziewczyny, byliśmy dzisiaj z moim odwieźć jego babcie do domu, bo mieszka w innej miejscowości, a tu przyjeżdża co jakiś czas na parę tygodni do swoich córek i jak wracaliśmy to na krajowej 8, przed Świdnicą prawie faceta potrąciliśmy:-( Gościu szedł środkiem drogi(ok. 17, więc jest już ciemno), mój w ostatniej chwili na pobocze odbił, nie wiem jak można być tak niepoważnym, tym bardziej po tych ostatnich aferach w tv o tych potrąceniach ze skutkiem śmiertelnym co sprawcy uciekli, przecież ten facet mógł nie tylko sobie spieprzyć życie, ale i innych, bo dla normalnego kierowcy to musi być trauma jak się kogoś na drodze zabije, zadzwoniliśmy od razu na policję, mam nadzieję, że go zaraz zwinęli i nikt go nie potrącił, bo się trochę na tej drodze zataczał ehh:(

dzięki dziewczynki! ;-) ustaliliśmy z małżonkiem ( :-D ) że jutro pojadę na 7 rano i mam pół godziny żeby wrócić do domku żeby mu oddac auto i zmienić się opieką nad córą.. a w czwartek nie będzie juz problemu.. ufff mam nadzieję że się wyrobię z czasem bo sam dojazd to 20 min mi zajmuje.. w sumie jak byłam z alą w ciąży to mi w szpitalu robili po 48 h tak kojarzę..
kobietka właśnie chciała w przyszłym tyg zroboć ale też do mnie dotarło po czasie ze to święta :szok::-D

przeleciałam pobeżnie posty i ookatkaoo GRAAAAATULACJEEEE!!! :-) mój pierwszy test pozytywny byl nawet bardziej blady od twojego ;-) a drugi już lepiej ;-) u mnie chyba testy z porannego moczu nic nie dawały tak teraz analizuje.. jakaś dziwna jestem ale popołudniowy wyszedł a poranny już nie :szok: także trzymam kciuki żebyśmy były sierpniówkami :tak:

Buubles jutro testujemy razem się rozumie? :):)
No to współczuje i Gratulacje dla męża, ze tak się zachował.

Caroline ja nie wiem może ja też mam ten mocz jakiś feralny ;/;/ mam 4 testy więc:D:D hehe

Katka jak temperatura podskoczy to zatestuje(tzn. z rana sobie na pewno siuśki zostawię:) Kurde u Ciebie to już pewnie tylko formalność, ale Ci zazdroszczę(tak pozytywnie oczywiście:-D).

reklama
Hej ja po wizycie malenstwo ma 32mm:) serduszko bije 177:) a oto i nasza kruszynka
Stwierdzil ze to 10 tc a nie 12 wiwc roznica jak z Fabim...najwazniejsze ze wszystko oj, wyniki tez i schudlam kilo...2 stycznia idziemy na usg zmierzyc przeziornosc karkowa...

Załączniki

• 1387221456350.jpg
    1387221456350.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 1387221528995.jpg
    1387221528995.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry