reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Katka ty jestes jakos 6 dzien po ovu? To znaczy ze masz krótką tą faze lutealną?tak?

Czekaj wyjaśnie Ci.
Tamten cykl miałam 35 dniowy, ten myślałam że będzie 28 dniowy ale gin powiedziała mi że mam się liczyc z tym że ten tez taki będzie..
W 14 dc wyszedł mi pozytywny owulcyjny ale ovufriend nie wyznaczył owu mimo to. To wczoraj zmieniłam cykl na ovufriend z 28 dniowego na 35 dniowy i Ovufriend wyznaczył mi owulacje... Czyli jednak nie było ovu w 14 dc. Tylko w 22. Nie wiem jaką mam tą faze, możliwe że zeczywiscie krótką, zresztą moja siostra tez mi pisała że dzieki ovufriend tez zakumała że ma krótką... Nie chce się nakręcać i myślec... ale wczoraj z ciekawości... zobaczyłam w papiery jak z Nadią w ciązy chodziłam... Ostatnią miesiączkę miałam wtedy 10 kwietnia... a przewidywana data poczęcia? 3 maj! a 27 maja test ciążowy pozytywny, więc chyba jednak coś w tym jest, dobrze że trzymałam te papiery:)

Czyli wychodzi na to że z Nadią zaszłam w 23 dc!

reklama
KAtka dlatego pytam bo japo ostatnim cyklu doszłam ze mam długą tą faze lutealną bo aż 15 dni. Niewiem czy to dobrze czy zle.JA nie mam zamiaru robic tych testów ovu narazie;-) Cykle mam w miare regularne takze i ovu powinna byc tak jak zwykle.

Kurde szukam tego keaborda dla malej bo w carfur byl fajny ale bez wejscia usb

Dzień dobry kochane! Jak samopoczucie dziś? :)
Ja właśnie zasiadłam przy kawusi po mega ciężkim tygodniu, zapraszam do stołu :tak:
Zobacz załącznik 598750

No więc tak... Ritta, kochana, wywinęliśmy numer. A w zasadzie ja i przyznam nieśmiało, że jestem z siebie dumna. Badania na pewno nie zostaną dziś wykonane... trudno, powiecie, że jestem jak bydle niewyżyte ale chciało mi się :-D:-D więc uwiodłam chłopa mojego, wcale bardzo nie protestował. Za nami 3 cykle starań "dopiero" więc tragedii nie ma, łatwiej zrobić badania jak będę miała @ - przynajmniej nie rzucę się na własnego faceta :-D A na razie hmm... :zawstydzona/y: no jest jak jest. Wiem, siara :-D
A poza tematem - u nas też tylko Mój gotuje. Taki mamy podział obowiązków od zawsze i póki co się sprawdza. Brr... dla mnie max gotowania to woda na ziemniaki :-D

Monarti - my też będziemy działać w ten weekend także łączymy siły :tak:

Amaliee - jak dzisiaj ból po zębie, trochę lepiej? Trzymam kciuki kochana, żeby się szybko leczyło. U mnie nadal rzeźnia ale antybiotyk ten sam co Ty. Na ile dni masz przepisane? Ja miałam na 4, brałam 5.

Aschlee - mamy znów podobne terminy testowania jak widzę... to jak będzie? :cool2::cool2::-D

Katka - jak samopoczucie? A przez głupią znajomą się nie denerwuj, ani nikt jej nie prosi o decydowanie o Twoim życiu ani to do niej nie należy :tak: Twoje dzieci Ci kiedyś podziękują za dobre dzieciństwo i starania a jej... no cóż. Nikomu nie życzę źle ;)

Adelo - moja mama miała podobną diagnozę (podejrzenie) jak Ty, wszystko poszło dość szybko, przeszła jakiś zabieg (nie pamiętam szczegółów niestety) wiem, że po miesiącu było już wszystko ok. Też miałyśmy czarne scenariusze a wyszło na to, że wszystkie badania były zwyczajnie rutynowe. Podobno markery zaleca się robić dla pewności :tak: Będzie dobrze kochana, ważne, że jesteś pod opieką lekarza... a jak się czujesz? Kompletnie się nie martw! Zobaczysz, że będziesz miała dobre wyniki :)

blueberry - kurcze, w końcu jesteś. Martwiłam się. Jak się czujesz? Super, że wszystko okej. A po wizycie 23 dostaniemy fotkę...? :) Chciałabym zobaczyć, nie wiem czy jest taka możliwość :-D

KAtka dlatego pytam bo japo ostatnim cyklu doszłam ze mam długą tą faze lutealną bo aż 15 dni. Niewiem czy to dobrze czy zle.JA nie mam zamiaru robic tych testów ovu narazie;-) Cykle mam w miare regularne takze i ovu powinna byc tak jak zwykle.

Kurde szukam tego keaborda dla malej bo w carfur byl fajny ale bez wejscia usb

A co do keyboardu to Nadia ma taki do zabawy teściu jej kupił od jakiegoś pijaka za 50 zł
piano.jpg

Załączniki

• piano.jpg
    piano.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 36
Katka piękny skok:tak: Dobrze, że test zostawiłaś u koleżanki, może razem zatestujemy 18?:)

Blueberrry no nareszcie jesteś:-D Dobrze, że już Ci trochę lżej z tym mdłościami i z panem K:) No to teraz odliczanie do wizyty:rofl2:

Inis haha Ty uwodzicielko:D Racja, lepiej zrobić jak będziesz miała @(o ile w ogóle przez najbliższe parę miesięcy będziesz miała, bo może po tym cyklu już @ nie przyjdzie:p), niż macie się męczyć:tak:

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, położyłam się o 23, a zasnęłam ok. 1:30, a mój po 6 wrócił z pracy i tyle ze spania:( U mnie dzisiaj temperatura o 0,1 w dół, ale znowu mierzyłam o 6:20 zamiast o 7:00, więc nie mam pewności czy to wszystko takie miarodajne:crazy:

Aaaa.. i dziewczyny, żeby ten piątek 13-ego okazał się dla wszystkich szczęśliwy:))

Ostatnia edycja:
Katka piękny skok:tak: Dobrze, że test zostawiłaś u koleżanki, może razem zatestujemy 18?:)

Blueberrry no nareszcie jesteś:-D Dobrze, że już Ci trochę lżej z tym mdłościami i z panem K:) No to teraz odliczanie do wizyty:rofl2:

Inis haha Ty uwodzicielko:D Racja, lepiej zrobić jak będziesz miała @(o ile w ogóle przez najbliższe parę miesięcy będziesz miała, bo może po tym cyklu już @ nie przyjdzie:p), niż macie się męczyć:tak:

Ja wczoraj nie mogłam zasnąć, położyłam się o 23, a zasnęłam ok. 1:30, a mój po 6 wrócił z pracy i tyle ze spania:( U mnie dzisiaj temperatura o 0,1 w dół, ale znowu mierzyłam o 6:20 zamiast o 7:00, więc nie mam pewności czy to wszystko takie miarodajne:crazy:

Ok bubless możemy, akurat wtedy się wybieram na bete:)

Inis

Tak teraz odliczanie do wizyty.
Czas mi szybciej minie jak juz w PL będę.
A zdjecie prześle jak tylko będę miała dostęp do internetu w PL.
Tak bardzo mnie wspieracie, ze nie wyobrażam sobie gdybym nie podzieliła sie z Wami zdjęciem. :)
Wiec to juz jest zaklepane, zdjecie bedzie. ;)

A co do niewyżycia.. To ja bym mogła rano, bo wtedy nic mi nie jest i jak jestem wyspana, ale problemem jest to ze teraz jestem zaleniwa, niechcę mi sie budzić przed 6 tak jak mój małżonek wstaje do pracy, bo wole spać.. A wieczorami teraz odpada, po teraz na wieczór mnie biorą mdlosci.
I badz tu mądry. :/
A Ty korzystaj Inis korzystaj, a badania zróbcie najlepiej jak masz @, wtedy bedzie łatwiej ;)

Lece biszkopt piec;-) bede sie odzywac ;-)
A keybord to chyba kupie ten w carfur. Wejscie usb dla dziecka raczej bedzie zbedne? tak czy nie? bo juz głupieje;-//

Blue - dokładnie tak zamierzam zrobić :) To mówisz, że największe mdłości masz wieczorem? Ciekawe, bo nazwa sugeruje coś innego - poranne mdłości :-D
Ja z rana nie lubię, bo śpię :D My się zawsze śmiejemy, że rano to tylko "kłoding" bo od razu po mogę przewrócić się na drugi bok i spać dalej :-D

reklama
Kłoding na łóżingu:) Ale coś jednak w tym jest... Ja mam tak że zawsze mam największą ochotę albo rano albo po południu jak mój m z pracy wróci, a on wieczorem! I zgraj tu się... jak wieczorem jestem padnięta:)

Do góry