reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Cześć dziewczyny :*

jejku Bella mogę Ci już pogratulować?? bardzo się cieszę :)

Przepraszam za swoją abstynencję względem Was, ostatnio miałam doła przez pracę, a teraz mam doła przez wizytę u ginekologa :-(
Jestem załamana, a tu święta się zbliżają. Wspominałam Wam ostatnio kiedyś o bólu - innym, którego nie miałam wcześniej.. Wybrałam się w końcu. Okazało się, że mam torbiele, jedną dużą 5 cm z lewej strony jajnika i to ona mnie uciska i daje taki ból. Ponieważ nie wiadomo jak się ten cykl zakończy, to kazała mi od dzisiaj przez 3 miesiące brać luteinę od połowy cyklu. Więc starań nie będzie przez najbliższe miesiące :( A jeśli ten cykl miałby zakończyć się ciążą, to mówiła, że wtedy zaczniemy myśleć co dalej.. Ale ja nie wierzę w ten cykl i w sumie mam nadzieję, że zakończy się @. Ponadto mam teraz po najbliższej @ przyjść na wizytę i to kontrolować, bo jak się zwiększy ból, to trzeba będzie iść do szpitala :-( No i mam zrobić marker C125. Chciała pierwsze dać mi antykoncepcję na 2 miesiące, ale że nie wiadomo jak z tym cyklem, to mówiła, że spróbujemy z luteiną, no i w sumie chyba przez to że mam cykle regularne też nie chciała dać mi w końcu antykoncepcji.
Dziewczyny miałyście kiedyś podobnie? Wiecie coś na ten temat? Czy metody, które proponuje mój lekarz są dobre?

Witam nowe staraczki!

Wspolczuje wam. Naprawde mieszkanie z kims do sprawa do kitu tak samo z tesciani. Mozna sie lubic ale niestety zazwyczaj mieszkanie wspolnie to nie jest dobry pomysl a wrecz przepis na wojne. Ja odkad nie mieszkam z tesciami mam swiety spokoj. Ale niestety mieszkamy nadal na jednej ulicy heh a za niedlugo bedziemy mieszkac na jednym ogrodzie ale w osobnych domach a i ja od poczatku ustale zasady. Plusem jest to ze oni wyjezdzaja w kazdy piatek i wracaja zwykle w poniedzialek z dzialki wiec w sumie nie jest zle:-):-)

Adelo, myslalam o tobie. Strasznie mi przykro :(:(:(:(
Z torbielami nie pomoge. Dlaczego zlecila badanie markera ca 125 ???

Dzięki Ritta :* Nie wiem, chyba, żeby sprawdzić ogólny stan i mieć pełniejszy obraz, bo w sumie wartości podniesione z tego co kiedyś czytałam mogą świadczyć również o endometriozie, a sama coś nadmieniła, że to że jest to marker. no.. (Boże aż sama się boję to pisać :/ ) to nie znaczy że akurat to będzie..:( boję się. Jutro będę miała wynik, bo akurat dzisiaj oddawałam do labo inne badania, dzwoniłam i powiedzieli, że krew jeszcze mają i mogą zrobić jeszcze to badanie.

Bella gratuluje! Wspaniale! Bedziesz miala trzecia pocieche :D tez juz bym chciala :)

Katka Ty widze w goracej wodzie kapana :p ale Cie rozumiem bo ja tez mam jakies 4 dni do @ a zrobilam juz dzisiaj rano test, i oczywiscie negatywny byl

troche mi smutno zwlaszcza ze w grudniu starac sie nie bedziemy bo pelna chata gosci i nie da rady :(

Adelo
przykro mi sle sie nie poddawaj :) na pewno wyjdzie!

wszystkim nam w koncu wyjdzie!!!

Adelo no wlasnie na szybko przeczytalam co to za marker i az sie przerazilam. Dobrze ze wyjasnila ci jak to wyglada. Daj koniecznie znac jak wyniki, jak nie tu to na drugim watku. Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre &&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny miałyście kiedyś podobnie? Wiecie coś na ten temat? Czy metody, które proponuje mój lekarz są dobre?

Dopiero dziś usiadłam, ale odpisuję od razu na Twój post żebyś się nie martwiła.
Ja też mam torbiel w lewym jajniku. W środku. Wychodzi na to że to torbiel krwotoczna.
Lekarz podejrzewał zmiany nowotworowe i zlecił także badania markerów CA125 i CRP (nie mówiłam, bo wiedziałam co to i byłam przerażona...).
Wszystko jest w normie. W zeszłym roku miałam kolposkopię. Też wszystko ok.
W gruncie rzeczy okazuje się że: a) mam cykle bezowulacyjne b) nie pęka mi pęcherzyk Graafa (syndrom LUF).
Dostałam Duphaston, teraz czekam na @. Będę miała monitoring cyklu i stymulację jajników. Ale...
To ja... U Ciebie torbiel może się od razu wchłonąć, już po kolejnej @, więc bym to sprawdziła... ;)
Głowa do góry, to nic strasznego, po prostu sobie dziad nie pękł... Trzeba mu pomóc! ;)
ADELO głowa do góry kochana!!! To nic złego i nie daj się wkręcić w jakieś operacje, bo to się wchlania... ;)

Przeleciałam na szybko 12 stron:
BELLA gratuluję!!! :* Kochana, ale się cieszę!
Ameliee - co to w ogóle ma znaczyć, że ktoś Ci każe sprzątać na BŁYSK?!?!?!?! Ja pierdziele!!

Co u mnie:
@ brak, a zobaczcie co z tempką... :/

Ostatnia edycja:
reklama
No mąż wrócił to już się nie odzywałam bo musieliśmy podmienic wodę w akwarium... a to jednak akwa 112 l... Moja corka wczoraj wsypała cały pojemnik żarcia dla krewetek i całe się zamuliło...Małż się strasznie zdenerwował... ale już mu przeszło, byłam u koleżanki, wpadła jeszcze sąsiadka co miała mi dziś z córka zostać... i posiedziałyśmy, poplotowałyśmy:) jak to baby^^

Wróciłam do domu od koleżanki i co?? Mój małż spał a moje dziecko oglądało grzecznie bajeczki, jak weszłam do pokoju to ona palec na usta i ciiiii tato ssiiiii ....:) dalej spi juz 2 godziny, ciekawe co bedzie robił w nocy, pewnie marudził że znowu jestem zmęczona... ale bez jaj ja nie pospałam po południu bo musiałam mu obiad ugotować, a on się wyśpi cwaniak. Śpiączka mi przeszła na chwilkę a teraz znów złapała...pije sobie czekolade:)

Dziewczyny czy któejs mąż używa Perfum Bruno Banani? Mam w planie jeszcze je kupić mężowi, bo słyszałam że są boskie.

Do góry