reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
katka albo cos zupeeelnie innego:):):):):)

Anastaazii zdecydowałam się już nie nakręcać tak jak radzą dziewczyny.. I mają racje bo to wcale nie potrzebne mam zamiar wg nie jechać do miasta nawet na zakupy jutro pośle męża żeby mnie do apteki nie ciągło za testem. Czekam na miesiączkę do 35 dnia cyklu, tak jak tamten, chociaż miałam wrazenie ze tą owu miałam w 14dc bo ani razy nie zauwazyłam u siebie płodnego sluzu, to tylko bazowałam na testach, myślałam zeby jechac na bete w przyszły wtorek srode.jak @ sie nie pojawi.
Leże w łóżku juz z 40 minut, zmierzyłam sobie temp i mam 37,5. ale to wiadomo ... jutro pewnie rano jak nie bedzie powyzej tej co jest to mam pewnośc ze @ w najblizszym czasie bedzie.

ookatkaoo1993 oby @ nie przyszła

mam już dość remontu całe szczęście że już jutro kafelki przyjeżdzają mam nadzieje żę szybko się uwiną.

Wysprzątałam całe mieszkanie pewnie jeszcze zanim skończy się remont to z 5 razy będę sprzątać. Nie mogłam już patrzeć na ten kurz wszechobecny. Jak mąż przyjdzie z pracy to pewnie usłyszę że niepotrzebnie sprzątałam bo jutro znowu się zakurzy:) ale swietego spokoju u sumienia jest czyściutko.

Coś mnie sen zmaga dzisiaj straszliwie.

Katka - odstaw tuńczyka , ostatnio przeglądałam listę ryb zakazanych w ciąży , był tam tuńczyk, wędzone ryby, panga, węgorz i jeszcze kilka innych , można jeść dorsza ale niezbyt często , za to można mirunę , łososia , solę no i śledzie rzecz jasna i więcej nie pamiętam ,ale poczytaj sobie.
Ja czekam na męża , może pojedziemy na zakupy , mam listę zakupów dla taty mojego i mam kupić rybki szwagierce , no i troszkę kupimy takich rzeczy co mogą postać sobie, tylko ,że kolejka do ryb na pół sklepu była wczoraj nie wiem czy tyle wystoję bo mnie coś w krzyżu łupie od czasu do czasu.

Katka - odstaw tuńczyka , ostatnio przeglądałam listę ryb zakazanych w ciąży , był tam tuńczyk, wędzone ryby, panga, węgorz i jeszcze kilka innych , można jeść dorsza ale niezbyt często , za to można mirunę , łososia , solę no i śledzie rzecz jasna i więcej nie pamiętam ,ale poczytaj sobie.
Ja czekam na męża , może pojedziemy na zakupy , mam listę zakupów dla taty mojego i mam kupić rybki szwagierce , no i troszkę kupimy takich rzeczy co mogą postać sobie, tylko ,że kolejka do ryb na pół sklepu była wczoraj nie wiem czy tyle wystoję bo mnie coś w krzyżu łupie od czasu do czasu.

Ok. Nie spodziewałam sie!
Mirunę-Kocham!
Łosoś- Nienawidzę!!!, Mój mąż co piątek musi zjeśc łososia a ja go nienawidze...

Moja psychika już sobie chyba uroiła tą ciąże albo rzeczywiście coś dopiero zaczyna się dziać, Kawa, robię taką sama zawszę 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej NESCAFE+2 łyżeczki cukru i mleko! a dziś była Normalnie gorzka... musiałam dodać jeszcze 3 łyzeczki żeby mi posmakowała jak normalna.

Amaliee współczuję, Tylko że ja nie czuję się na chorą... ostatnio przeszłam zapalenie oskrzeli. Brałam antybiiotyk bezpieczny. A dziś czuję się poprostu bez siły, zaraz zabiore się za ten obiad i jak mąż wróci z pracy to się położe spać. Tak chyba będzie najlepiej.

Biedna Amelie;-//

MAsz racje katka nie nakrecaj sie,ja w pierwszym cyklu tak sie napaliłam ze mdłosci miałąm,ciemne sutki i żyłki na piersiach;-) zreszta zylki mam caly czas czyli u mnie nie jest to objaw ciazy.
Wymyłam gary i lodówke,na podłogi nie mam checi. Jutro dokoncze. Zrobilam se kawke i odpoczywam;-)

Ostatnia edycja:
Biedna Amelie;-//

MAsz racje katka nie nakrecaj sie,ja w pierwszym cyklu tak sie napaliłam ze mdłosci miałąm,ciemne sutki i żyłki na piersiach;-) zreszta zylki mam caly czas czyli u mnie nie jest to objaw ciazy.
Wymyłam gary i lodówke,na podłogi nie mam checi. Jutro dokoncze. Zrobilam se kawke i odpoczywam;-)

IDENTYCZNE OBJAWY jakie ja sobie wkręcałam w zeszłym cyklu... :) zauważyłam właśnie że zyłkami się kierować nie bede bo też mam ich strasznie dużo, i w sumie to też zależy od pory dnia. Wieczorem mam najwięcej... rano praktycznie ich nie widac....

Z tym że w zeszłym cyklu nie miałam kopletnie czegoś takiego jak swędzenie sutków... które było przez 2 dni jakies 3 dni temu już nie swędzą:) Mój mąż się śmiał że może źle się umyłam hahaha:)
Od wczoraj mam wrażenie że ból piersi się nasilił, więc może jeszcze nie wszystko stracone, zobaczymy co jutro rano powie temperatura...

Dziś rano jak otworzyłam oczy to podnoszę rękę i sięgam na ławe po termometr... i mierze... wyciągam i co ? Nic nie widzę termometr cały biały, musiałam wstać i iść do łazienki zobaczyć wynik... A właśnie dziękuję żeś mi domka przypomniała... Rita a jak zmierzyłam temperaturę nie podnosząc się z łóżka... tak jak trzeba... ale był termometr cały ze śluzu to nic nie widziałam i poszłam do łazienki zapalić światło przetarłam go i patrzyłam na temperaturę... czy to mogło zafałszowac w jakikolwiek sposób wynik testu??

Ja pier*******leeee zapomnialam że zamówiłąm w poniedziałek ten test na allegro, i własnie teraz mi go przyniósł listonosz!!! Ja pierdziele jak nie trzeba na szybko(specjalnie zamówiłam ekonomicznym) to bedzie szybko a jak się na coś czeka to nie przyjdzie...

Tera bedzie mnie korcił...Chce któraś... z chęcią oddam.... wysle na maila xd

Dziś rano jak otworzyłam oczy to podnoszę rękę i sięgam na ławe po termometr... i mierze... wyciągam i co ? Nic nie widzę termometr cały biały, musiałam wstać i iść do łazienki zobaczyć wynik... A właśnie dziękuję żeś mi domka przypomniała... Rita a jak zmierzyłam temperaturę nie podnosząc się z łóżka... tak jak trzeba... ale był termometr cały ze śluzu to nic nie widziałam i poszłam do łazienki zapalić światło przetarłam go i patrzyłam na temperaturę... czy to mogło zafałszowac w jakikolwiek sposób wynik testu??

Myślę że nie ;-)

reklama
Oj ja to juz wogule nie mysle katem ciazy. Objawów tyle a na tescie 1 kreska. wale to. testu tez nie mam zamiaru robic.
Ale w swieta sami w domu bedziemy i bede miala ovu to sie z M umuwilam na barabara w wanie;-)

Do góry