reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Carolíne ja tam z obliczen i obserwacji sluzu, choc pewnosci to to nie daje. Kiedys tempke mierzylam, to wszystko bylo czarno na bialym. ADELO ja juz bym na Twoim miejscu probowala + w sob.i niedz. A i pewnie w pon.dla pewnosci :).

reklama
Kiedys juz wstawialam ale wstawie jeszcze raz. Moze ktorejs sie przyda ;) Za pozytywny uznalam 4 od dolu

Załączniki

• 1383946497085.jpg
    1383946497085.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 33
Zobaczę Mexi, co jutro pokaże test, póki co dzisiejsze starańka zaliczone :-):-D dobranoc wszystkim :*

Ech, ech... a ja mam jeszcze pytanko. Dziś 25 dzień cyklu (25/28) zbliza sie @ i pobolewa mnie już brzuch, ale do tego dzis czuję ból nad pośladkami, w plecach. Tak mi się zdarza w okolicy owulacji, więc skąd ten ból teraz? Macie tak?

Tak się dziś naczytałam, wątek żyje! I wiecie, czekam z niecierpliwością na wiadomość o II kreskach od którejś z Was.

O wy dziewuchy niedobre! Beze mnie pijecie?! A ja miałam romans z zelazkiem. Ono do mnie - weź mnie, jestem takie gorace... No i mu uleglam.
Stukne się z wami herbatka z imbirem i zmykam do łóżka bo padam. Na % dziś się nie nadaje bo żeby jakoś funkcjonować musiałam się znieczulic ketonalem :-/

tweety ja mam często bóle krzyża przed @ Właśnie na samym dole placów.

Adelo jednak udało Ci się zbałamucić męża ;-)

Lisica zuch z Ciebie dziewczyna. Widzę, że romans z żelazkiem owocny

dobrej nocy ...

Dzień dobry! Trwa już długi weekend więc z tej okazji wychodzimy z domu i oddychamy świeżym powietrzem. Tym, które wczoraj spędziły wieczór tak jak ja (z %) zalecam również otworzenie okien w mieszkaniu podczas wyjścia, żeby wpadło trochę świeżości. :-) Zadanie na dzisiaj: nie bójmy się okazywać uczyć :yes: Nie czekajmy na partnera, na znak, na przypływ... same powiedzmy, że kochamy i zróbmy to pierwsze :) Ogłaszam ten dzień dniem wychylania się przed szereg! To my zaciągamy naszych do łóżka, to my mówimy pierwsze, że tęsknimy, to my wyznajemy miłość, rezerwujemy bilety do teatru i głaszczemy po główce. Będą zachwyceni :)
Na ciężki poranek polecam:
ciacho2.png kawę! :-):-)

Chińskie ciacho na dziś też jest trochę niegrzeczne:
"Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie wspominać".

Dziewczyny, nie wiem jak Wy ale my wczoraj daliśmy czadu. Nie powiem, było wesoło :-D Piliśmy tradycyjnie whisky (ja z cytrynką), cały zapas w domu poszedł. Potem on dokończył jeszcze resztkę czystej a ja kolorowe drinki i tym samym mamy obecnie bezalkoholowy dom, który niesamowicie wali gorzelnią. Z rana chodziliśmy lekko wstecz, a ukochany nawet umył zęby moją różową szczoteczką :szok: :-D

Ciężaróweczki - jak się czujecie? Jak samopoczucie? :)

Jak wygląda najbliższy harmonogram testowania u nas dziewczyny? Muszę iść chyba po mocną kawę, bo nie ogarniam zupełnie... :-) Ale uwielbiam Was! Miłego dnia! :)

Załączniki

• ciacho2.png
    ciacho2.png
    49 KB · Wyświetleń: 33
Cześc:)
Inis
widzę udany wieczór wczoraj mialaś, super...
u nas 3 dni bez sexu i mój m sie denerwuje ale kurde nie mam siły;/ jestem zmęczona. Obiecałam mu dzis że obudzę go w nocy jak wstane do Nadui i dupa...

Ja wstałam, zrobiłam łyka kawy i poszłam wymiotować... ehhh nie wiem nawet czym ale mi lepiej, a mam takiego kapcia w buzi że szkoda gadac, jestem zmęczona, boli mnie brzuch, boli głowa troche i ogolnie nie nadaje sie dziś do życia!

Byłam z Naduskiem u lekarza.
ALT30
AST50
czyli spada ten drugi wolniej ale mówi że wątroba regeneruje się do 3 miesięcy. Mononukleoza Ujemna, Czyli super...
jeszcze do konca przyszłego tygodnia jestem w domu.

Widziała że pisałyście o królikach, też miałam jednego ale szybko sie go pozbyłam, miałam 2 zółwie ale tez szybko poszły bo waliły strasznie mimo zmieniania wody codzienne, Mój mąz nawet kiedys trzymał przed rodzicami jeża w pufie:szok:

Obecnie u siebie mamy 2 akwaria jedno 112 l a drugie 30 l.

Ja sie ostatnio zakochałam w kameleonach, ale odpadły po 1 terrarium koło 500 zł, i w dodatku są strasznie trudne w hodowli. więc sie nie pcham:p

Dziewczyny pytanie!

Wstaje w nocy nieraz 1 niera 2 razy do Nadi i jak wtaje to mi sie chce siku dzis np wstałam o 5,30 pierwszy raz a nieraz jest tak że wstaje 2,4 w nocy i tez sikam, wiec jak mam zrobic ten test?:szok:

Katka - super, bardzo się cieszę, że wyniki Małej coraz lepsze i Mono ujemna :) Extra!
Odnośnie wstawania w nocy to ja czytałam gdzieś informację, że test powinien być robiony z rannego moczu lub po 4 godzinach bez wizyty w WC przy założeniu, że się dużo nie pije przez ten czas (żeby nie rozwadniać moczu). Nie pamiętam gdzie to było ale wydaje mi się, że chodzi po prostu o stężenie bety w moczu, więc równie dobrze 'trzymając' przez kilka godzin w ciągu dnia, bez dużej ilości przyjmowanych płynów, da to samo co z rańca. Nie zaszkodzi spróbować :)

reklama
Caroline a duplo nie jest za małe dla takiego maluszka? Ona jest jeszcze na etapie, że wszystko do buzi i boję się czy by tego nie zjadła:-p Nie mamy jakiejś określonej kwoty(wiadomo nie wydamy z 1000 zł), jeżeli coś by było na prawdę warte kupna i nam się podobało to cena, by nie była taka ważna. Rowerki ma po siostrze, a ta huśtawka to jaką masz na myśli? Bo w mieszkaniu za bardzo wolnego miejsca nie maja, ale jej dziadkowie mają domek z ogrodem i są tam codziennie:)

A wracając do tematu nauk przedmałżeńskich, to ja swoje akurat super wspominam, my chcieliśmy brać ślub w innej parafii niż nasza w takim małym kościółku na starym mieście gdzie po ceremonii się sadzi symboliczne drzewko, więc chodziliśmy na nauki z tej parafii i księża tam są na prawdę świetni i z powołania, a na naszym ślubie to tyle śmiechu było, świetnie nam mszę poprowadzili:-D

Fimka ale mieliście wczoraj fajną zabawę:-D

Anulka Tobie przez najbliższe 8 miesięcy "Nu.. Nu.. Nu.. " :wink:

Amaliee sama robiłaś tą naleweczkę?:-p

Inis ciacho rewelacyjne, zgadzam się z nim z 100%:-)

Katka tak jak pisała Inis, chodzi o wyższe stężenie w moczu, jak się go dłużej "trzyma", więc może jakbyś w dzień mało piła i wstrzymała się z siusianiem to też możesz zatestować:tak:

My wczoraj z Mężusiem też lekki reset z %, a dzisiaj pewnie całkiem, bo imprezka się szykuje:-) Idę się ogarnąć i lecę po resztę zakupów i do roboty.. Masa przygotowywanie przede mną:rofl2: Wczoraj udało mi się tylko posprzątać w 3 pokojach, na balkonie i w przedpokoju, a dzisiaj czeka mnie kuchnia(ale to dopiero jak wszystko już przygotuje), na koniec się wyszykuję i ogarnę łazienkę :tak: Najgorsze, że u mnie jest tak ciemno i deszczowo, że się wszystkiego odechciewa.. :-(

Do góry