reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Anulka - no właśnie, niby prywatnie to nie taki duży koszt jeśli chodzi o zdrowie dziecka a z drugiej strony to trochę irytuje fakt, że płacimy za opiekę medyczną w naszym państwie a tak naprawdę dostajemy za to tylko koczowanie w kolejkach, wiecznie wkurzonych ludzi i brak elastyczności. Dlatego zastanawiam się czy nie sprawdziłoby się połączenie - położna na 'telefon' w razie wątpliwości, jakieś wizyty czy rozmowy podczas ciąży... a wizyty z badaniami państwowo. Tzn chodzi mi o to czy czasami taka położna nie będzie bardziej przydatna niż prywatny lekarz, skoro i tak trzeba płacić.

reklama
hej kochane:):):)):):)które testują????ciekawość mnie zzera:):)co u was?????ja zaczynam odkrywac uroki ciąży....mdlosci i tak slabo mi...i uderzenia zimna....ale jak się cieplej ubiore to zaraz mi goraco...normalnie to chyba takie objawy na klimakterium hahahah.....:):):):):)

anastazi - no, w końcu jesteś. Już się tutaj martwiłyśmy :yes: Jak się czujesz, prócz oczywistych spotkań z mr sedes? :) przypomnij mi na kiedy planujesz wizytę u lekarza? :-)

anastazi - no, w końcu jesteś. Już się tutaj martwiłyśmy :yes: Jak się czujesz, prócz oczywistych spotkań z mr sedes? :) przypomnij mi na kiedy planujesz wizytę u lekarza? :-)
kochana za tydzień w piątek mam pierwsza wizyte:) czuje się dobrze ogolnie....jedno co mnie zastanowilo to jak się zwazylam mam 3 kg mnij niż zawsze...to jest chyba ostatnia rzecz o jakiej bym pomyslala w czasie ciąży....ze waga spadnie...ale zobaczymy do kiedy haha:):):)

Witam sie piatkowo :) jeszcze tylko 5 godz i zaczynam weekend :) :) z tymi sukienkami to wiem szału nie ma zobaczę jeszcze co w sklepach jest ciekawego :/
Domka wiec moze sie udało &&&&&
Inis moja kuzynka miała prywatna położna była zadowolona szczególnie przy porodzie wolała miećta prywatna położna koło siebie która wie jak pomoc itp . niż męża :)
Anulka tez jestem posiadaczka akwarium 70l i czasami juz ma dość tych rybek :/

Ostatnia edycja:
Witam staraczki i ciezariweczki :)

Caroline jak juz pisalam niektore dziewczyny na forum narzekaly na testy owu z allegro dlatego ja kupuje apteczke za 20-25 zl (5szt).

Inis skoro u nas cala ciaze prowadzi lekarz to nie widze sensu wynajmowania poloznej. Co innego szkola rodzenia i polozna na porod. Znam wiele kobiet ktore prowadzily ciaze rownolegle prywatnie i na nfz. Stad tez mialy darmowe badania.

Dzień doberek ;)

Anulka - mnie się wydaje ,że jeśli chodzi o ginekologa to nie podlega on rejonizacji , na ten przykład moja kuzynka miała meldunek w Kujawsko-Pomorskim ,a do lekarza chodziła państwowo w Łódzkim ,a poród miała proponowany w jeszcze innym województwie ,ale urodziła w swoim województwie.Nikt jej nic na to nie mówił w przychodni.No powiem Wam ,że ja wyczaiłam ginekologa ,który prywatnie bierze 70zł , ale jest minus , on przyjmuje tylko prywatnie co oznacza prywatne badania, dlatego może pokombinuję i zapiszę się też na nfz tylko u nas na nfz się czeka miesiąc na wizytę.Ten prywatny ginek ,jak poszłam do niego z grzybkiem po 2 tygodniach od poprzedniej wizyty to wziął tylko 50zł powiedział ,że niedawno byłam no i nie robił usg wtedy.

ookatkaoo1993 - wiem ,że korci itd ,ale poczekaj lepiej mieć pewny wynik niż się rozczarować ,a przypominam ,że czasem nawet w terminie @ testy nie wychodzą.

anastazi - super ,że zajrzałaś do nas ;) czasem na początku ciąży waga spada troszkę ,ale potem nadrobisz;)

U mnie dziś pada , a ja muszę iść na wizytę do endokrynologa przez całe miasto , nie chce mi się ,ale muszę ....

My też mamy rybki nasze akwarium jeśli dobrze kojarzę ma ze 110l , mój mąż od dawna miał rybki ,a potem kupił to akwarium , ostatnio się przyglądaliśmy bocją bo zaczęły robić sobie norki w kamyczkach , wykopywały kamyczki i robiły otworki śmiesznie to wyglądało jak brały w pyszczki spore kamyki i odrzucały na bok:-)

idę walnąć kawkę na dobry początek dnia i biorę się za obiadek , na 12:25 mam wizytę ,a czeka mnie kawał drogi...

Mój internet mnie dobija od samego rana , naprodukowałam się i mi się strona zresetowała eeehh

Anulka - wydaje mi się ,że ginekolodzy nie podlegają rejonizacji , moja kuzynka miała meldunek w kujawsko-pomorskim ,a chodziła państwowo do ginekologa w łódzkim , także do gina to chyba można iść wszędzie.

anastazi - fajnie ,że się odezwałaś , czasem na początku ciąży waga troszkę spada ,ale nie martw się potem nadrobisz.

ookatkaoo1993 - kochana ja wiem ,że korci ,ale poczekaj jeszcze lepiej aby wynik był pewny , czasem nawet w terminie @ nie wychodzą pierwsze testy.

no mój ginekolog bierze 70zł za wizytę, ale myślę czy nie zapisać się też na nfz aby nie płacić za badania bo jak mi dowali plik badań to się nie pozbieram finansowo , no i mój ginek ten prywatny podobno wysyła na badanie w 12tc do Łodzi ,też prywatnie ,ale jest szczegółowe oglądanie maluszka + płyta z badania usg gratis.

u mnie pada ,a ja muszę iść do lekarza na 12:25 , nie chce mi się bo to na drugim końcu miasta ,ale iść trzeba na kontrolę , to endokrynolog , będę prosiła o skierowanie na tsh bo chcę sprawdzić czy jest nadal na dobrym poziomie.

Inis
Ciacho trafione!
Ja domowe SPA wykonam, jak ogarnę tu wszystko w domu plus dziś robie jesienne porządki (wyrzucanie starych ubrań) :)
No i ja się nie orientuje jak jest w PL, bo jestem tu, a tu połozna jest od poczatku do końca.

Katka
Wytrzymaj, do niedzieli już tuż tuż.. :)

Anulka
Miejmy nadzieję, że tylko za wizytę zapłacisz, a badania już nie.. No i jeżeli wybierzesz państwową służbę zdrowia, to meldunek, nie będzie tu przeszkodą. :)

Ja dziewczyny też odwiedzałam pana K i to 3-4 razy wczoraj. Dziś mdłości zelżały, ale nadal czuję się słabo..

Kobietka22
To powodzenia na wizycie u endokrynologa i trzymam kciuki aby były same pozytywy, i nie zmoknij za bardzo, może parasol pomoże w taką brzydką pogodę?

Ritta
Jak Twój pęcherz? No i aby córcia szybko z tego wyszła, bo aż szkoda dzieciaczka. :(

reklama
No tak strona się zresetowała ,a post jest :eek: mój komputer żyje własnym życiem ...:eek:
no to sorry za 3 posty za kupą ...

Do góry