reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Lisica - wiem ,że pisałaś ,że nie lubisz polskich autorów ,chyba ,że coś pokręciłam , ja czytałam dziś w prawdzie książkę polskiej autorki ,ale do ostatniej strony trzyma w napięciu ,no i opowiada o realiach życia na Ukrainie i w Rosji , pewnej kobiecie zaginął mąż , ostatnio się nią z tam tąd kontaktował , Ukraina twierdzi ,że wyjechał ,ale ona czuje ,że kłamią , zostaje i odkrywa szereg nowych faktów , do końca nie wiadomo czy jej się uda , aż do ostatniej kartki , no ja się zaczytałam i mnie się podoba bardzo ,a tytuł "Imię Twoje" większość akcji toczy się w Lwowie pięknie opisane miasto i jego historia , losy ludzi , prawda o panujących tam rządach.

Dobra idę spać bo mąż zgasił tv co oznacza : " chcę spać gaś laptopa " do jutra ;)

reklama
Bellaa Twoi chlopcy juz starsi to sie lepiej dogaduja a i Ty masz wiecej spokoju. Moj najstarszy ma 3 lata a drugi 15 miesiecy. Jeden o drugiego zazdrosny a razem bawic sie nie potrafia jeszcze wiec siedza mi na glowie :D oj co ja robie zeby juz sie pakowac w nastepne :p

Kazimiera dokladnie, jestesmy zdane tylko na siebie, ciezka sprawa niestety. A patrzylas moze na sukienki w Next? Ja lubie ich ciuchy :)

Bylam dzis u fryzjera :) nowy fryz jest a teraz trza sie za kilogramy brac i zrzucac :p tez pomaga w zajsciu w ciaze podobno ;)

Witam Forumowiczki. @ nie ma nadal:-) ziobaczymy dalej, jeszcze 4 dni.
Hmm zastanawiające jest to że M wczoraj stwierdził że brodawki mi sciemniały i żeczywicie otoczki sutków to prawie czarne były! Zawsze miałam ciemne sutki ale nie aż tak,wczoraj mnie lekko podbrzusze ciągneło ale tak dziwnie.. trzymajcie kciuki. Odezwe sie potem bo ide mala na autobus zaprowadze i ide spac do 10;-)

No hej Piątkowo, coraz bliżej niedzieli...hmmm tylko nie wim czy tak fajnie bo ani na @ ani na ciąże się nie czuje...;p

Wstałam o 6 bo jakoś spać nie mogłam:(
Nie wie czy czekać do niedzieli czy robić ten test jutro?

Dziś juz będą wyniki z mononuklozy po południu jadę do lekarza z małą, bede wiedziec czy od poniedziałku do pracy czy dalej na l4...

A zafasolkowanie jak się czują?
ktoś dziś testuje?

Dzień dobry kochane! Dzisiaj piątek czyli popołudniu rozpoczynamy długi weekend! :yes: Bardzo proszę ładnie się do niego przygotować, pomalować pazurki, nałożyć maseczkę i poczuć się zadbaną. Ten piękny choć mroźny dzień powinien być czasem wykorzystanym dla nas samych. Zróbmy coś dobrego dla siebie :) Chwila relaksu z książką i gorącą czekoladą a może relaks na fotelu kosmetyczki? Małe domowe SPA albo po prostu kupno nowej pomadki? :-) Również chwila dla domowego zwierzaka nie zaszkodzi - w końcu to też jakiś odcień miłości, która wraca. Kilka(naście) minut głaskania to dla przykładowego psa czy świnki morskiej najpiękniejszy moment dnia :yes:
Na potwierdzenie wstawiam świniakowy uśmiech:
17934_b.jpg

I koniecznie na przedłużony weekend musicie kupić jedną rzecz. Kwiaty! Nie musi być drogi bukiet w kwiaciarni, można skoczyć do zwykłej Biedronki czy innego Lidla i tam kupić. Są bardzo tani i długo stoją. Przepięknie nadadzą ciepła i optymizmu Waszemu mieszkanku, a wszystkim domownikom udzieli się nastrój :yes:

Oraz dzisiejszy chinol w formie bardzo rysunkowej. Nie przepisywałam na tekst, ponieważ sama otoczka wydaje mi się idealnie dobrana, same oceńcie:)
images+(3).jpg

Fimka - kochana, nie przejmuj się @ bo będziemy razem sierpniówkami :) Mówię Ci! :yes:

Fuma - tak jak napisałam wyżej, betą się nie przejmuj w tym miesiący bo w kolejnym zapraszam do sierpniówek :-) Grunt to pozytywne nastawienie :)

Ritta - ja przechodziłam za dzieciaka przez chyba wszystkie zapalenia zatok jakie określiła medycyna. Były szpitale, były zastrzyki, były prześwietlenia i ciągłe leki... a tak naprawdę wyleczył mnie 2 miesięczny pobyt nad morzem (inne powietrze) oraz regularnie stosowana lampa medyczna do ogrzewania zatok. A groziła mi nawet punkcja, czy jak to się nazywało. Już miałam termin ale mama się zbuntowała :D Tę lampkę mam do dziś, aktualnie mój chrześniak z niej korzysta przy przeziębieniach. Wszystko inne pomagało ledwie na moment a męczyłam się dłuuugo.... życzę zdrówka Wam obu :) jak się dziś czujecie?

Kazimiera - ja zawsze na wesela dopieram sukienki w jednym kolorze tak naprawdę, tylko w różnych odcieniach. Zawsze jest to coś niebieskiego... od granatu, przez błękit, seledynowy, turkusowy czy taki zwykły pastelowy niebieski. Nie wiem dlaczego ale już tak mi się utarło (może do oczu ma pasować :-)).

Katka - czekaj z testem. Szkoda kasy marnować, testu i dobrego nastroju skoro może być za wcześnie :) Będzie dobrze! :)

Załączniki

• 17934_b.jpg
    17934_b.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 26
  • images+(3).jpg
    images+(3).jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 30
Witajcie :)

Inis ale trafilas z tym zwierzakiem tyle ze ja swoich nie przytule ani nie poglaskam hehe wczoraj zalozylismy malemu akwarium :)
planowalismy kupic ale znajomy rezygnowal i mamy za flaszeczke wodeczki sliczne akwarium 60l
Maly zostal u dziadkow a my urzadzalismy jak wpadl do pokoju to skakal z radosci hehe rece do gory i haha szkoda ze tego nie widzieliscie:)

U mnie po staremu cyce lekko bola jak dotkne, suty bardziej wrazliwe...poza tym nic...nie moge przed kompem siedziec bo zaraz mi sie wszystko lasuje:/
Dobra wiadomosc w koncu dowiedzialam sie jak gin przyjmuje w pon, srody i piatki wiec korzystajac z tego ze moj w srode ma wolne (jedziemy na kontrol z malym na Wawe)skorzystamy po powrocie i od razu zaliczymy ginka...wkurza mnie tylko fakt taki ze nie ma na godz tylko sie czeka w kolejce :/ z Fabim mialam na godzi i elegancko szlo...a za wizyte ile:szok: normalnie szok ...

Milego dnia zycze ;)

Katka nie testuj jeszcze wytrzymaj te pare dni...

Anulka - ale fajnie z akwarium. No i 60L to już kawałek wodnego świata :) Dobrze, że załatwiłaś wizytę u gin... A tak z ciekawości - lepiej chodzić prywatnie czy państwowo? Nic nie wiem na ten temat, mówiąc szczerze. Oczywiście pytam w odniesieniu do ciąży, bo normalnie chodzę państwowo (mamy fajnie rozwiązane w przychodni, że można się rejestrować tylko na ten sam dzień i od razu się idzie tego dnia).

I jeszcze pytanie... co sądzicie o prywatnej położnej? Takiej która byłaby 'obok' przez całą ciążę... Któraś się orientuje czy to droga impreza? :)

I ja się już Witam:tak:

Katka wytrzymałaś tyle to wytrzymaj jeszcze ten jeden dzień dłużej do niedzieli(nie dość, że większe prawdopodobieństwo zobaczenia II to jeszcze będziesz mogła być dumna, że masz taką silną wolę:-)). Daj znać koniecznie jak wyniki Nadusi.

Domka12 i oby nie przyszła, trzymam kciukasy mocno &&&

Kazimiera Hmm.. co do sukienek to mi osobiście też te co pokazałaś nie przypadły do gustu, bo to po prostu nie mój styl, ale każdemu podoba się co innego i ma sam ze sobą czuć się dobrze, więc nie neguje, ważne, żeby Tobie się podobała i żebyś czuła się w niej swobodnie, a nie ubierać się dla kogoś i potem źle się czuć całą imprezę, bo to wtedy żadna zabawa:sorry:

A co do kolorów na wesele to uważam, że czerń jest ok, no gorzej już z białymi sukienkami, bo to raczej nie wypada, biały powinien być zarezerwowany dla młodej :tak:

Inis ciacho super i jak elegancko się prezentuje:-) Ojj takie domowe SPA by się przydało, niestety ja mam dzisiaj mnóstwo rzeczy do zrobienia, ale postaram się chociaż przez chwilę zadbać też o siebie:-p

Anulka super z akwarium, też miałam jak mieszkałam u rodziców, niestety mój nie był chętny, żeby je zabrać do nas, bo że hałasuje i w ogóle, że on się nim nie będzie opiekował ani czyścił, jak mówiłam, że ja to będę robić to nie wierzył i niestety uległam i nie zabrałam, ale fajnie tak było sobie patrzeć na rybki, bardzo odprężające :tak: A dla małego na pewno też fajna atrakcja:-D

P.S. Też mi się nie podoba nowa szata graficzna forum:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Inis ja cala ciaze z Fabim chodzialam prywatnie kosztowalo to 100 ale pozniej podniosl sie na 110 jak mieli pozakladac kasy fiskalne..plus tego byl ze dawal skierowanie do szpitala tak na jeden dzien na badania i wszystko mialam za free...a TU teraz wizyta 150zl:eek: wszystko ma niby na miejscu ale nie wiem jak z badaniami czy tez tak bedzie czy na wlasna reke oplata:/ siostra cioteczna chodzila prywatnie i placila sama za badania:/masakra
Panstwowo tez u nas jest tak ze tego samego dnia przyjmuje...tyle ze nie wiem czy tu bym tak mogla bo sie wyprowadzilam z rodzinnego domku 60km i tam zostal meldunek(zostawilam narazie tak ze wzgledu na sprawy prywatne i malego) moze jak sytuacja sie mieni zmienie meldunek :)

Do góry