reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od jesieni 2013

Hello u nas chyba w tym miesiącu nie będzie staranek :( moj m brał w zeszłym miesiącu antybiotyk i lepiej pewnie odpuścić ten cykl jak myślicie ? Sorry ze tylko o sobie :(

reklama
Lisica wiem, ale ja już tak mam, że nie potrzebnie się nakręcam, a potem mi przechodzi. A ja mam do ciebie pytanie a dlaczego mówisz że na 99% nie jesteś?
Ritta zapalenie pęcherza współczuję, w mojej poprzedniej pracy ciągle byłam zmarznięta i często miałam zapalenie nie fajna sprawa, a widzę że córcia już wraca do zdrowia skoro lekcje odrabia, super.

Kazimiera jesli od brania antybiotyku minelo juz kilka dni to ja bym nie odpuszczala. Wazne zeby nie brac antybiotyku w czasie staranek a po kilku dniach nie powinno chyba go juz byc w organizmie.

Fimka, Bella niektore dziewczyny maja identyczne objawy jak na @ a okazuje sie ze ciaza. Trzymam kciuki :)

A przez to cholerne spanie na szpitalnej podlodze nabawilam sie zapalenia pecherza. Tylko tego mi brakowala:mad:

Corka czuje sie lepiej. Nawet odrobilysmy lekcje.

Karolq napisalas pamietny 3500 post na 350 stronie :)
Karolq faktycznie to na szczęście.

Hello u nas chyba w tym miesiącu nie będzie staranek :( moj m brał w zeszłym miesiącu antybiotyk i lepiej pewnie odpuścić ten cykl jak myślicie ? Sorry ze tylko o sobie :(

Dlaczego? Przecież informacja genetyczna (tzw. jądro plemnika) niesiona przez plemnik nie będzie uszkodzona. Jedyne co może być nie tak, to ich prędkość i ilość. Ale jest rada na prędkość - codziennie 200mg witaminy C ;) Rozrzedza fruktozę (płyn, w którym są plemniki) i dzięki temu szybciej i łatwiej im się poruszać. Ale ich "jądra" pozostają bez zmian.

Poza tym antybiotyk jest bardzo szybko wydalany z organizmu, podczas siusiania.
Nie ma obaw! Ważne, żeby go nie brać w trakcie starań. Ani Ty, ani mąż ;)

Plemniki reprodukują się 48-72h - także głowa do góry Kazimiero! ;)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny :) za odpowiedz m brał antybiotyk 23 października przez tydzień i teraz sobie o tym przypomniałam ze moze to byc szkodliwe :(

Lisica wiem, ale ja już tak mam, że nie potrzebnie się nakręcam, a potem mi przechodzi. A ja mam do ciebie pytanie a dlaczego mówisz że na 99% nie jesteś?
Bella, bo mój mąż był w delegacji jak miałam płodne, ale wnioskuję to tylko z obserwacji śluzu, nie badam temperatury.

Dzięki dziewczyny :) za odpowiedz m brał antybiotyk 23 października przez tydzień i teraz sobie o tym przypomniałam ze moze to byc szkodliwe :(
Dziewczyny już chyba Cię uspokoiły, także staraj się, staraj ;-)

Ritta oczywiście, ze i dla Ciebie starczy!
Ja z fasolką duzio, duzio Tobie i Wam fluidek przesyłamy!! :* ;)

No juz jest lepiej u nas, ale i tak z nim nie gadam o_O :) hehe chyba pierwszy raz niechcę mi sie gadać.

Ritta cieszę sie ze u córci lepiej!! :)
Tak bardzo sie ciesze!
No i Ty kuruj ten pęcherz, bo musisz być zdrowiutka! ;) :*

Lisica, wiesz różne były przypadki nie którzy myśleli że dawno już po dniach płodnych, a potem ciąża, w końcu skąd biorą się wpadki. Najlepiej ty znasz swoje ciało, więc wiesz najlepiej, ale wiesz jak z owulacją nigdy nie wiadomo do końca;-)
Blue nie przejmuj się, ja też dzień zaczęłam kłótnią z mężem, jak zwykle o byle co,ale na szczęście przyszedł p orozum do głowy i już przeprosił:-) Teraz nie możesz się stresowac, a mężowi przejdzie i jeszcze będzie prosił o wybaczenie.:tak:

reklama
Do góry