reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Julka przykro mi ale nie ma tego złego. Jest nadzieja na następny cykl. Trzymaj się :-*

Misia A Ty jak tam na froncie?

Powiem Wam ze przez ten brak czasu ani we myślę za dużo. Owszem nie zapominam o staraniach ale nie sprawdzam który dzień cyklu przede mna, czy i jaki śluz mam, czy coś mnie boli czy nie. Fajnie jest tak bez stresu podchodzić do sprawy. Mam nadzieję ze za tydzień kiedy termin @ bedziie się zbliżał powiem Wam to samo :p

reklama
Opowiem wam co zdarzyło się dzisiaj u mnie w pracy bo nie mam z kim się tym podzielić. Swojemu nie powiem bo mnie więcej do niej nie puści.
Widziałyście brygadę antyterrorystyczną na żywo? Otóż mnie dzisiaj kopnął zaszczyt. Powiem wam, że widok imponujący, jak zobaczyłam ich z okna to jak mała dziewczyna... w głowie śmignęła mi myśł,"ja chce z nimi zdjęcie". Ot m mądra. A zjawili się dopewnego starszego Pana, stałego gościa, dziwnego bo dziwnego. Nadzianego co nie miara, zbieracz gadżetów i zabawek. Ostatnio nabył ciuchcię za 2,700 euro. Zawsze chwali się nowymi zdobyczami. Dziś pochwalił się pistoletem, dał go do ręki mojej przełożonej, odbezpieczył i powiedział "pif,paf". Włączył kolędy i śpiewał, że pada śnieg. Niedługo potem zjawili się wszyscy co mogli, policja, straż, pogotowie i oczywiście antyterroryści. Ewakuacja budynku, wszędzie goście z bronią. Przestrzelili mu zamek w drzwiach ale faceta w pokoju nie było. Za to ciuchcia oberwała, bo stała na drodze pocisku. Broń znaleźli pod łóżkiem.
Ogólnie sytuacja nie ciekawa bo teraz nie wiem co się dalej wydarzy w związku z tą sprawą. A całkiem niedawno na moim piętrze dziewczyna popełniła samobójstwo. Ten hotel jest jakiś pechowy, bo pracowałam z innym dłużej niż w tym i nawet próby alarmu nie przeżyłam.

O kurcze

Kaana a ty pracujesz gdzies w hotelu za granica???
Kurde ale historia.....uciekaj jak najdalej moze?:/

Dziewczyny moje plamienia sa nadal ale pojawilo sie troche czerwonej krwi, podejrzewam ze to @ wiec dzis sie zabezpieczylam tamponem na wszelki wypadek. W sumie to dziwne bo cykl by mi sie skrocil w tym miesiacu ale wcale sie za to nie obraze:D Bede dawac znaki co i jak ale podejrzewam, ze dzis sie to moze rozkrecic. A w ogole to wczoraj bolal mnie jajnik, z ktorego byla owulacja- ciekawe dlaczego bolal mnie akurat ten jajnik? Jaki to ma zwiazek z @ bo myslalam ze to predzej brzuch boli:/ Dodam ze w czerwcu mialam robione USG wiec z moimi jajnikami powinno byc ok;)

Julka bardzo mi przykro :-( z drugiej strony nowy cykl, nowe nadzieje.

Migduch mi też się chyba cykl skróci, bo zaczyna mnie brzuch trochę boleć jak przed miesiączka.

Przyjdzie małpa i znowu trzeba działać :p

Julka skoda ze przyszła @ takie miałam dobre przeczucia z ta temperatura. Nowy cykl nowe nadzieje.
Kaana no jak w filmie ale widzę ze Cię kręcą takie emocje ;)
Karola no u mnie jeszcze cisza, ale ja nie mam żadnych objawów, dopiero jak @jest to coś mnie dopiero ciągnie. No jedyny objaw to ze jem jak szalona i juz to mam 3 dzień.

Cześć, dziewczyny! No, szkoda, Julka, że jednak przyszła @. Ja już po cichu myslałam, że będziesz kolejną na liście ciężarnych, ale jak piszą dziewczyny, w końcu się nie doczekasz tego okresu ;-)
Widzę, że coraz więcej nas jest w wątku :-)
Ja też już całkiem niedługo mam @, szybko czas mija jak o tym się nie myśli ;)

reklama
Julka, tak mi przykro :( Tulę mocno

Kaana, ja myślałam, że takie historie to tylko w filmach i książkach. Ja bym nie chciała pracować w takim miejscu. Ciągle bym się bała, że na coś strasznego lub obrzydliwego się natknę. Poza tym brzydzi mnie sprzątanie po obcych ludziach i świadomość, że mam do czynienia np z pościelą pełną ich wydzielin i potencjalnie groźnych chorób. U siebie w domu nawet wszystko dezynfekuję profesjonalnymi środkami stosowanymi na oddziałach szpitalnych i raz w miesiącu, włącznie z podłogą wszystko jest tym traktowane. U znajomych i w miejscach publicznych nie korzystam z toalet na siedząco, wszystko robię "na małysza", nie używam mydła w kostce, ręcznika, który wisi, bo się brzydzę... W domu też mogę mieć bałagan, ale zawsze jest niemal sterylnie czysto.