reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
A ja nadal plamie:/ Ale @ to to jeszcze nie jest, ale juz mnie to denerwuje, mogloby sie rozkrecic zebym miala pewnosc. Bardzo to dziwne...no i brzuch przestal mnie bolec, bo wczoraj bolal mnie prawy jajnik z ktorego byla owulacja. Poza tym....nie mam zadnych objawow co biore jako "nie-ciaze" bo zeszlym razem badzo bolaly mnie cycki a teraz nic wiec napewno sie nie udalo no i tak troche smutno ze znowu trzeba czekac:(

A mam takie pytanie z innej beczki. Obecnie szukam pracy i pracodawcy oczywiście pytają standardowo o oczekiwane wynagrodzenie. No i nie wiem co mówić. Bo wiadomo ze trzeba mieć realne oczekiwania ale też trzeba się cenić. Wiem mniej więcej ile się zarabia w tej branży do której aplikuje ale do tej pory byłam z drugiej strony i nie mam dużego doświadczenia. Chociaż wiem jak być efektywna w tej pracy.

Cassiah, Karola - NIE WIERZCIE W TO, ŻE BADANIE MUSI BOLEĆ!!!!! Bolesność tego zabiegu uzależniona jest jedynie od techniki podania kontrastu. Poczytajcie: Diagnostyka i leczenie niepłodności .
Lekarze twierdzą, że pełne czucie ma zabezpieczać przed rozerwaniem jajowodu, że będzie wiadomo, jesli do tego dojdzie. Ok, to w takim razie, jeśli samo badanie boli tak, że ja straciłam świadomość, to jak mieli by wiedzieć czy mi tam coś rozerwało, czy nie? Skąd mieli by to wiedzieć, skoro wpuszczono mi kontrast i zamiast wpuszczania etapami: wpuszcza się do pierwszego oporu - robi się zdjęcie - wpuszcza się drugi raz pod większym ciśnieniem - robi się zdjęcie - i czeka się chwilę na kolejne zdjęcie, aby kontrast wypłynął. U mnie zrobiono 3 zdjęcia pod rząd po tym jak na chama wciśnięto mi kontrast tak, że aż zabulgotał w jajowodzie podczas rozrywania zrostów. Gdybym miała mocniejsze (starsze) zrosty, to faktycznie mogliby rozerwać jajowód. Tylko zobaczyliby to dopiero na zdjęciu. Bo ze mną nie było kontaktu.
Macie prawo do łagodzenia bólu. Mówi o tym ustawa. Korzystajcie ze swoich praw. Nie pozwalajcie lekarzom na rutyniarstwo i dupochrony, które działają na naszą niekorzyść, powodują ból i cierpienie. Żądajcie przynajmniej środków przeciwbólowych.
Ja do siebie dochodziłam długo po badaniu. Nawet Drwalowi nie dawałam się dotknąć. Nie dlatego, że fizycznie mi coś było. Fizycznie na następny dzień juz było ok. Ale psychicznie byłam wrakiem. Czułam się oszukana (miało być tylko "nieprzyjemnie" przez moment, badanie miało trwać krótko i miał je robić mój lekarz), zbrukana, upokorzona, wręcz zgwałcona. 2 tygodnie leżałam odłogiem... Nie byłam w stanie nawet normalnie funkcjonować. Traumę mam do dzisiaj. Nigdy nie zgodzę się na to badanie. Są inne, skuteczniejsze metody, wartościowsze diagnostycznie.

Lui, przełożyłam wizytę na czwartek. Ja mam dłuższe niż 28 dni cykle, więc może i w 14dc nawet nie będą jeszcze takie jak trzeba. Odrobinę pobolewają mnie jajniki, ale nie czuję, aby to było coś innego niż normalnie. Może inne jest jedynie to, że dzisiaj jak postałam na słońcu to miałam ćmienie bólu miesiączkowego. Ja mam bardzo wrażliwe jajniki na nagrzewanie. W czasie miesiączek jem wszystko na zimno, nawet herbatę tylko mrożoną, żadnych ciepłych posiłków, a kąpiel dużo chłodniejsza niż normalnie. Tyle, że normalnie w trakcie cyklu mogłam leżeć na słońcu, siedzieć w saunie i wylegiwać się w naprawdę gorącej kąpieli bez żadnych dolegliwości. To jedyna różnica, jaką czuję. No i uderzenia gorąca, które miałam przez 3 ostatnie dni brania clo i dzień po. Poza tym cykl jak każdy inny.

Misia, jak masz doświadczenie w tej branży mów tę kwotę która Cię faktycznie usatysfakcjonuje. Najwyżej się nie zgodzą i powiedzą że możemy dać tyle i tyle. Według mnie nic nie stracisz jak podasz nie zanizona kwotę. A jaka to branża?

reklama
Kotka a to sa jeszcze jakies inne metody sprawdzania droznosci? No i powiedz mi jeszcze czy jesli mam je zapchane to to hsg rowniez polega na odpychaniu czy do tego sluzy inny kolejny zabieg?