reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Dziewczyny u mnie też chłodniej w końcu. mam jakiś zły wieczór. niestety czuje ze nie zajde jeszcze długo w ciaze..tak mi coś mówi w środku ;-(

Ja też niestety mam takie przemyślenia na temat zajścia w ciążę, myślę, że to będzie dość długi proces... Od tak dawna marzę o tym dzieciątku, a jak teraz już zdecydowaliśmy o tym, że jest dobry czas, to jestem bardzo pełna obaw:-(

Ale może to tylko takie głupie myślenie :) no zobaczymy, w ciągu najbliższych miesięcy się przekonamy :)

To twój 1szy cykl starań?
mój 7..niby niewiele ale to sprawiło ze tracę wiarę a zobaczenie dwóch kresek jest dla mnie tak prawdopodobne jak spotkanie z kosmita ;-)

UF przeczytalam wszystko. Wybaczcie mi ze tak malo pisze ale mam teraz tak pracowity tydzień ze prawie ze szpitala nie wychodze.

Karola trzymam kciuki za szybkie wyleczenie i dobre wyniki. Warto poświęcić te dwa miesiące żeby sobie niczego nie zarzucić. Będzie dobrze. Każda z nas się doczeka tych dwóch kreseczek.

Ja nawet nie czerpie przyjemności z ładnej pogody bo cały dzień spedzam w szpitalu, pol obsady jest na urlopie i te które zostały to ciągną nadgodziny:-(

Napatrzylam się dziś na maleństwa i zrobiło mi się strasznie przykro. Tez mam wrażenie ze nie będę mogła zajsc w ciążę. Ja się obawiam głównie o mojego męża bo za młodu mial przygody ze sterydami:-/

Megi nie mam pojęcia skąd ta powódź u Ciebie. W każdym razie przed zbliżającą sie miesiączką robi się sucho wiec to być może bardzo dobry znak:-)

Ewelinka ja chciałam poczekać ze staraniami do października ale namówił mnie mąż i teraz się tak wkrecilam ze chciałabym juz natychmiast być w ciąży a wcześniej tez miałam mnóstwo obaw.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja już 13 (a w sumie to 16, ale te mniej więcej 3 m-ca mój Drwal przyzwyczajał się do finału wewnątrz) raz będę robić test ciążowy... Moja siostra cioteczna starała się 35 cykli. Ale uparli się na naturalsa i mają. Obyło się bez stymulacji, bez inseminacji itp.
I nie nastawiajcie się na trudności, bo same je sobie ściągniecie na głowę - psychia da wam to, czego oczekujecie... Macie myśleć pozytywnie. Tak jak ja.

kotka najczęściej myślę pozytywnie ale czasem przychodzą gorsze momenty zwłaszcza jak mój jest w trasie i spędzam sama wieczór..

Julka, nie można się przejmować gorszymi dniami. One po prostu się zdarzają. Trzeba go przetrwać i iść dalej z podniesionym czołem. Ja też miewam gorsze dni :) ale dostają ode mnie po łbie :)

Dziewczyny, ja mam od kilku dni masakrę z powodu bólu zęba... Wczoraj w nocy myślałam, że umrę tak rwało, ból promieniował na cały prawy policzek. Dziś byłam u dentysty i co się okazało? Wszystko ok, nie mam żadnych ubytków, infekcji, no zdrowe zęby... Są tylko pościerane i przez to nadwrażliwe, zwłaszcza ten jeden. Ale nigdy mnie aż tak nie bolało! Nie wiem co mam teraz zrobić, muszę czekać aż samo przejdzie... A w dłuższej perspektywie założyć szyny.
Beznadzieja, jestem cały czas na tabletkach przeciwbólowych, czarno widzę zachodzenie w ciążę w tych warunkach... Ja też mam tak jak Wy z tymi pesymistycznymi myślami. Boję się, że będę bardzo długo czekać na dziecko, o ile w ogóle się doczekam. To jest jak "spotkanie z kosmitą", jak to określiła Julka :D
Jeszcze naczytałam się dzisiaj o tej candidii i oczywiście teraz wydaje mi się, że na pewno to mam. Ech, ciężkie życie hipochondryka.

reklama
Falka, jeśli podejrzewasz, że masz candide, to zrób badanie kału. A profilaktycznie najlepiej przejść na tą dietę przeciwgrzybiczą.
Na zęby kup sobie w aptece elmex żel do reminalizacji szkliwa. Bardzo pomaga. I wcieraj palcen w zęby sensodyne. Jak masz takie nadwrażliwe, to zacznij brać wit d i wapń. Na bank masz niedobory.
Mnie to pomogło, ale ja miałam tylko lekko nadwrażliwe.
Przestańcie wszystkie pisać czarne scenariusze. Macie większe szanse na ciążę niż ja. Zaraz będziemy mieć wyspyp dwóch kresek - wspomnicie moje słowa. Wszystkim Wam szybko pójdzie i pewnie sama na wątku zostanę...