reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

PanaKotka,
w 29dc robilam, przed @ jakis dzien-dwa(ale plamie od poniedzialku czyli dzis 5 dzien a jutro powinna byc @ wiec nie wiem jak to liczyc?:/) a od owu minelo 13-14 dni.

reklama
Migduch, to oznacza, że poziom pregesteronu w szczycie musiał być wysoki i jest na etapie opadania. Na 5-6 dni przed @ progesteron spada ostro w dół. Więc Twój jest bardzo dobry wg mnie. W ciągu kilku dni powinnaś dostać normalną małpę. Ja takie progesteron mam w szczycie i cieszę się, że jest "wysoki", choć tak na prawdę jest za niski. Jak nie mogłam utrafić badań na 7 przed @, to robiłam progesteron co 2 dzień. I widzałam jak szybko spada. W szczycie miałam 7, a 2 dni później już tylko 4...

Just, to jeszcze lepiej. Słuchaj się go :D Mądry facio. Inna kwestia, czy wytrzymasz...

migduch wypada na to, że robiłaś w fazie lutealnej, nie wiem jak to funkcjonuje bo progesteron spada przed @ więc szczerze mowiąc ciężko ocenić, bo jak jesteś tuż przed okresem to wartość może być dobra. Najlepiej robić 7 dni po owu.

PanaKotka na razie jestem spokojna i nie chce testować, a co będzie za np 2 dni to nie wiem...
Cass ja również trzymam kciuki!

Jak mi się nic nie chce! Dobrze, że ten piątek! Kosmetyczka po pracy :rofl2:

Cześć dziewczyny!

PanaKotka - kochana - gratuluję wybornej endo i super jajeczek. Baaaaaaaaaaaaaardzo trzymam kciuki, żeby w tym cyklu i Tobie się udało. Łykaj kwas foliowy (ja łykałam folik). I tak sobie myślę - zapytaj gina o luteinę i duphaston. Nie znam dokładnie Twoich wyników, ale ja po transferze i przed nim też miałam super wyniki, a stosowałam luteinę 3x2 tabletki + 3 X 2 tabletki duphastonu żeby organizm "pomyślał" że jestem w ciąży.

Wszystkim dziewczynom, którym w tym cyklu się nie udało - walczcie dalej! Nie poddawajcie się. Ja o mały włos zrezygnowałabym z podejścia do szczęśliwego transferu i co? I nie cieszyłabym się moją kruszynką. O marzenia trzeba walczyć! Bo nigdy nie wiemy kiedy właściwie się ziszczą. One tylko czekają na właściwy moment. Trzymam za Was wszystkie kciuki. Ja też walczyłam długo - 5 lat to 60 cykli. I choć były wzloty i upadki - udało się. Wam też się uda!

Creative - witaj na wątku. Powodzenia w staraniach życzę. Piszesz, że zastanawiasz się jakie to uczucie być w ciąży. Powiem Ci, że jak się dowiedziałam - to przez kilka dni chodziłam chyba 25 metry nad ziemią - jakbym skrzydła miała. Potem czułam wrażliwość piersi i miałam zaparcia. I taki to były wczesne objawy w ciąży. A teraz jestem w 13 tyg. ciąży i czuję się wyśmienicie. I gdyby nie usg, na którym widzę obecność mojej małej fasolki - to nie czułabym, że jestem w ciąży. Od następnych tygodni ma się to zmienić, bo zaczyna mi rosnąć brzuszek :-):-), a ja z niecierpliwością czekam na to by pierwszy raz poczuć ruchy dziecka. Bardzo na nie czekam.

Julka89 no wlasnie ja tez myslalam zeby tydzien po owu a gin powiedzial ze jak jestem jeszcze przed @ to spokojnie moge badac i kazal mi od razu to zrobic;)

PanaKotka dziekuje za pomoc:) Ty wszystko wiesz!!!Ale skoro ten moj progesteron jest teraz wysoki to w szczycie (czyli w czasie owulki?) moze jest za wysoki? I ciekawa jestem jak to sie ma do tej prolaktyny,....bo mimo to, ze nest wysoka udalo mi sie zajsc w ciaze i moze za wysoka prl byla przyczyna poronienia wlasnie? Heh glab jakis ze mnie, nic nie wiem:( W srode ide do lekarza z wynikiem progesteronu, ale oczywiscie juz bym chciala wiedziec co i jak;)))

Hej:-)

Witaj Creativo:-)

Ja wróciłam od dentysty i ząbki zdrowe ale jak to powiedziała d entystka "zdrowe ale krzywe". Niestety mam wadę zgryzu A że mam pełne uzębienia to zabka ciasno:p
Jadąc autem widziałam dzieciaki idące do szkoły. Szedł taki mały chłopczyk chyba z bratem. Ten chłopczyk miał plecak chyba większy od siebie. Tak to fajnie wyglądało ze wyobrazilam sobie swoje dzieciątko zasuwajace do szkoly:p Tylko kiedy to będzie? :-/
W środę mam wizytę u ginki. Rany jak ja się nie mogę doczekać. Byłabym wcześniej ale urlop miałam ja A potem moja ginka. Mam nadzieję ze coś ruszy z diagnostyką.

Migduch ja robiłam ostatnio progesteron w 20 dc, przy moich 27 dniowych @. Wynik miałam coś około 9.

reklama
just oby małpiora nie przylazła :no: jak masz regularne cykle to możesz zatestować wcześniej ... no bo my tu wszystkie zniecierpliwione i rządne sensacji :-)