reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Julka, ja Conceive plus nie znalazłam w żadnej aptece to kupiłam na allegro. Przy okazji wzielam u tego samego sprzedawcy witaminki i testy owulacyjne :-)

Lui, współczuję okresu. Pierwszy dzień jest przygnebiajacy :-(

Sikulinda, nie kombinuję nic. Na publicznym wątku nie chcę pisać o co chodzi, ale musiałam odsiedzieć swoje na krześle pod drzwiami. No i na zakupach byłam, kupiłam ananasa - będziemy pomagać zarodkowi się zagnieździć :)
Jedyne co kombinuję, to próbuję wykombinować bobasa :D Na jajeczko chłopaki już czekali, więc jeśli wczoraj wieczorem owulowałam (tak, jak podejrzewam), to w nocy coś się wykombinowało. Dzisiaj jeszcze poprawka pregnylem i heja banana... Czekamy 14dni i teeeeeeest, chyba, że na betę od razu pójdę :)

Iwonko, dziękuję za wsparcie. Prześlij trochę ciążowych fluidów, to na pewno się uda! Kwasu foliowego łykam dużo - inofem 2x 200ug, falvit 400ug, w witaminie b też 200ug. Wychodzi razem 1000ug rozbite na kilka porcji dziennie. Bardzo dobra dawka, bo ja mam niedobory kwasu i w ogóle muszę więcej brać :)
Luteinę dostałam dopochwowo. Od niedzieli zaczynam brać :)

Migduch, szczyt poziomu progesteronu w modelowym, 28dniowym cyklu następuje w 7 dniu o owulacji i na 7 dni przed następną @. Jednak rzadko zdarzają się cykle modelowe.
Uznaje się, że wydłużona faza lutealna polega na wydłużeniu etapu narastania progesteronu, a etap opadania jego poziomu przed miesiączką jest stały- przykład ekstremalny: w cyklu np 32dniowym z wydłużoną fazą lutealną i owu występującą np w 14 dniu, faza lutealna będzie mieć 18 dni, a szczyt progesteronu nastąpi w 25dc i od 26dc zacznie stopniowo opadać doprowadzając do złuszczenia rozpulchnionej śluzówki (miesiączka i kolejny cykl.W takim cyklu progesteron przyrasta przez 11 dni, a opada w ciągu 5-6 dni. Z tego właśnie powodu należy badać progesteron na 7 dni przed małpą i dobrze wyliczać dzień badań, bo jeden dzień przesunięci może dać niemiarodajny wynik.
U Ciebie plamienia mogły wystąpić nie dlatego, że progesteron był niski, tylko dlatego, że był wysoki.

Karola, fajnie, że byłaś u dentysty i wszystko w porządku. Stan uzębienia niestety wpływa także na płodność (co prawda pośrednio, ale wpływa). No i w ciąży lepiej unikać problemów z zębami choćby z powodu samego stresu (bo obecnie ciężąrnym w II i III trymestrze można wszystko robić normalnie i ciąża przestała być przeciwwskazaniem, jak kiedyś).
A krzywe zęby czasem są fajne ;) Drwal np nabija się z tego, że jak się tak swobodnie śmieję, to mi jedynki króliczo sterczą :D Mimo, że 2 lata nosiłam aparat. Przed aparatem to w ogóle miałam zęby wystające z gęby i ciężko było je przykryć wargami :) I mam je tak ciasno, że nie da się używać nici dentystycznej i strasznie się rozpychają tak, że z tyłu mam niemal 2 rządki zębów :) Za mała paszczęka na tyle ostrych zębisków ;)

Julka, ale się uparłaś na ten conceive żel... W aptece nie dostaniesz chyba, że apteki przy ośrodkach leczenia niepłodności.

Just, pamiętaj - BRAK OBJAWÓW TEŻ JEST OBJAWEM :) Wypchnięty brzuch też :) &&&&&&&&&&& za spokój od małpy do lata 2016 :*

Ale żeście się naprodukowały :D
Szukuję post z kompendium wiedzy, jak je zmajstruje, to pokażę :)

Dziewczyny zrezygnowałam z kliniki invimed we Wrocławiu, koleżanka mojego męża poleciła nam swoją panią ginekolog , 4 razy poroniła , też jezdziła do kliniki do Wrocławia, i nikt jej nie pomógł , i w końcu znalazła ta panią ginekolog i jej pomogła i ma właśnie synka
smile.gif
Żadna klinika jej nie zaproponowała żeby zrobiła takie badanie jak :

GLUKOZĘ na czczo
FT4
FT3
TESTOSTERON
DHFA- S
i były jeszcze dwa badania ale ich nie pamiętam

powiedziała żę te badania są bardzo ważne jak chodzi o staranie o dzieciątko , jak są złe wyniki to nadaremna INSEMINACJA

Byłam wczoraj u tej pani ginekolog , zleciła mi takie same badania co tej koleżance .
Zobaczymy mam iść do niej za dwa tygodnie z wynikami .

Miałyście takie badania zrobione ??? :-)

osaosa zależy chyba od podejścia lekarzy, u mnie to były podstawowe badania jak mnie diagnozowali a robili to w zwykłym szpitalu i to byłam na NFZ. Ale fakt dość dziwne, że w klinice tego nie zaproponowali..

reklama
Osa ja tez mialam tylko podstawowe. Ale na te co wymienilas to sie wysyla jak podstawowe sa niepokojace. Ale dzis bede u gina w klinice nieplodnosci to wypytam. Wiem napewno ze ft4 i ft3 robisz jak masz TSH zle.