reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Creativo, oczywiście, że dasz sobie radę. Na tym wątku są same kobiety sukcesu, które doskonale sobie radzą ze swoimi drobniutkimi niedoskonałościami, więc jestem pewna, że mięśniak w niczym Ci nie przeszkodzi, a z pracą i dzieckiem, po chwilowym chaosie, szybko się ogarniesz :) Z resztą, na razie nie ma co myśleć o tym, co będzie po porodzie, bo myślę, że to po prostu samo się ułoży :)
Dzięki wielkie za słowa otuchy ja już tak mam, że myślę dużo nad tym co będzie jak to będzie itd... mam nadzieję, że w przeciągu roku uda nam się zaciążyć ;) w poprzednim miesiącu trochę świrowałam na punkcie ciąży oglądałam się wzdłuż i wszerz wymyślałam objawy ciąży jeszcze na dodatek pierwszy raz w życiu @ mi się spóźniła 4 dni !!
Łykam póki co kwas foliowy bo podobno dobry jest też na mięśniaki koleżanka poleciła mi folik z tym, że odkąd go przyjmuję codziennie boli mnie jajnik a to lewy a to prawy ... nie wiem czy to normalne ?
Przy poprzedniej wizycie zapytalam lekarza jak bedzie z ciaza czy wszystko bedzie ok powiedzial ze macice mam wzorcowa nie jedna kobieta by sobie takiej zyczyla jajnik tez super takze no coz wystarczy teraz odrobina cierpliwosci ;)

reklama
Creativo, zbyt dużo myślenia o tym co będzie niewiadomo kiedy w przyszłości jest po prostu bez sensu, bo szanse na to, że się ziści dokładnie taki scenariusz są, szczerze mówiąc, bardzo niewielkie. Lepiej patrzeć w najbliższą przyszłość i rozwiązywać problemy na bieżąco :)
Świrowanie każda z nas przechodzi. To naturalne u staraczek. Jednak trzeba taż przełknąć gorzką kroplę i uświadomić, że ciąża tak na prawdę nie zależy od nas. Ona się zdarza. I nie wiadomo w którym momencie, nie wiadomo jak długo będzie trzeba na nią czekać. Jednym udaje się już w pierwszym cyklu, innym do roku, a jeszcze inni muszą poczekać jeszcze dłużej nawet, jeśli jest się całkowicie zdrowym. Trzeba być po prostu wytrwałym, dążyć do celu i zaakceptować to, że być może przyjdzie nam troszkę poczekać.
Jestem jednak przekonana, że skoro lekarz tak zachwalał Twoje narządy, to znaczy, że masz wszelkie warunki do tego, by szybko zostać mamą. I tego Ci z całego serca życzę :)

Cassiah, jak się czujesz? Jak nastrój dzisiaj? Wygrzebałaś się już spod koca, czy dzisiaj też odpoczywasz?

Sikulinda, nawet nie wiesz jak usilnie o Tobie myślałam od tygodnia, ale widziałam, że się nie logujesz, dlatego nie pisałam. Wielka ulga, że już jesteś! Tęskniłam :)
Super, że mieliście reset. O to właśnie chodzi :) Super, że @ przylazła i beta zerowa. Masz nową kartę i trzeba szybko porobić badanka.

Julka, będę z nią pracować. Teraz już pracuję, bo jak jadę siedzieć z siostrzenicą, to teraz nagle siostra chce, żeby piesek lubił jej dziecko. No ale sama bigosu narobiła i mój pies nie przekona się do tamtego dziecka tak, jak powinna być przekonana. Trzeba cały czas pilnować dziecka, aby nie uderzyła jej za mocno, nie pociągnąła za sierść czy przypadkiem nie nadepnęła. Moja psinka wykazuje się olbrzymią cierpliwością (jeśli chodzi o cierpliwość do kogoś, komu w ogóle nie ufa i kto źle jej się kojarzy) i widzę jak walczy ze sobą by na tychmiast nie uciec. Grzecznie leży, daje się głaskać, póki mała nie zrobi czegoś, co zaniepokoi psa.

Jak juz urodzisz to przede wszystkim wez ze szpitala kocyk zeby go powachala
Jak juz wrocisz do domku ze szpitala to wyprowadz najpierw psa na dwor zeby dziecko bylo juz w domu jak wroci ze spaceru najlepiej jakby psina byla zmeczona to wtedy nie bedzie problemu z przyjeciem dziecka daj jej spokojnie powachac maluszka oczywiscie wszystko pod kontrola nie nerwowo ;)
Kazdy czlowiek ma inny zapach moze byc tak ze nerwowo reaguje tylko na dziecko twojej siostry a na twoje bedzie reagowac normalnie
Musialabys sprawdzic reakcje do innych dzieci

I przyszlo na mnie dołączam do staraczek o pierwsze dziecko ;)
Zaczelismy starac sie o dzidziusia juz w poprzednim cyklu ale stwierdzilismy, ze nie bedziemy robic z tego jakiegos WOW tylko na spokojnie do tego podeszlismy.
Oczywiscie moj narzeczony byl pewien, ze tylko zaczniemy probowac a juz zajde w ciaze poniewaz ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku jako mlodzieniaszkowi udalo mu sie zrobic z jednej wpadki dziewczynke teraz ma 10lat, mam z małą bardzo dobry kontakt wręcz traktuje mnie jak drugą mamę ale jednak mimo wszystko chcielibyśmy mieć wspólne dziecko tym bardziej, że mała mieszka z matką która ułożyła sobie życie ma męża i drugą córeczkę.
Oczywiście czasami mamy skrajne poglądy, że może poczekamy, może jeszcze nie jest odpowiedni moment itd itp ...
Mała bardzo by chciała abyśmy mieli dzidziusia ciągle dopytuje kiedy i kiedy, co mnie bardzo cieszy.
Teściowa też ciągle mówi, że moglibyśmy się już zacząć starać... niestety wsparcia w mojej mamie nie mam bo po tym jak jej powiedziałam, że zaczynamy się starać usłyszałam, że jak to a ślub ??? Jak to tak panna z dzieckiem co ona znajomym powie !
Pomijam fakt, że mamy własne mieszkanie wyremontowane w dodatku bez kredytu i nie jesteśmy na utrzymaniu rodziców.
Fakt moją decyzje o ciąży i o tym, że to już TEN czas spowodowała informacja o mięśniaku rok temu ... okazało się, że mam mięśniaka 1,5cm niby nic ale chciałabym jeszcze zdąrzyć urodzić dziecko przed operacją lekarz stwierdził, że jeśli będzie się powiększał prędzej czy później czeka mnie operacja poniważ będzie uciskał na jelita i kręgosłup dobra wiadomość jest taka, że jest na zewnątrz macicy.
No to się rozpisałam ;)

Witaj podaj skad jestes ile masz lat to bedzie 2 cs tak? I kiedy masz nastepna @ to wpisze cie do tabelki na 1 str tego watku

PanaKotka, no właśnie w pierwszą ciąże zaszłam w tym miesiącu, w którym odstawiłam femarę :) Hsg będę miała robione za miesiąc, albo za dwa jak dalej się nie będzie udawało. A ta wrogość śluzu to potrzebne to jest skoro z pierwszym dzieckiem zaszłam całkowicie naturalnie?

Ja tymczasem uciekam, bo mam mnóstwo pracy na dzisiaj ! :) Witam te nowe i te stare kobitki :) Nadrobię to wszystko co piszecie, a sporo tego wieczorkiem !

Miłego dnia :*

hahaha Kotka to chyba mnie tu telepatycznie przyciągnęłaś :-D też się za wami stęskniłam jak fix :tak:
creativo ja po foliku miałam mega zgagę i taki posmak dziwny u buzi, może zmień sobie na coś innego ja biorę pregna+ chociaż w ciąży nie jestem :-) witaminki + kwasik w jednym, brać chyba nie zawadzi :-p

Creativo, znam te sztuczki wszystkie :) Ja stara psiara jestem :) Z innymi dziećmi też jest problem generalnie. Mnie pomysły się skończyły, a metody, które znałam nie działają, bo praca została zniweczona przez moją mamę i siostrę. Mama cały czas aż podskakuje jak tylko pies zbliża się do dziecka, więc tylko pogłębia sytuacje. I nie jest w stanie reagować inaczej (jej tutaj też bahawiorysta by się przydał ;) ). Dlatego potrzebna będzie, niestety, pomoc z zewnątrz :(

reklama