reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
hej laseczki trochę mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić zaległości na forum :-p ale przez ten czas odpoczęłam sobie jak nigdy! Kotlina Kłodzka jest PIĘKNA, zwiedzaliśmy od rana do wieczora...z miśkiem sielanka :-) dobrze nam zrobił taki reset.

Dostałam w końcu 1-szą @ od poronienia, trwała co prawda 9 dni ale chyba zaczyna się wszystko normować, bo beta spadła do 0, we wtorek idę ten wymaz na chlamydię, ureaplasme, i te inne parchy..., waga spadła już o 10 kg :-pa po metforminie czuję się świetnie ;-)

Witam nowe kobitki i gratuluje tym, którym się udało...chwalić mi się tu szybko, która zaciążyła?!:-)

Jak tam dzieciaczki się zadomowiły w szkołach i przedszkolach ? :>

Są u was grzyby? Ja dziś uderzam w las ...:-p

Podaj dane od nowa bo tabelka mi sie skasowala tj skad jestes ile masz lat ile sie starasz i kiedy masz nastepna @

Sikulinda, bardzo prawdopodobne. Podobno mam taką moc ;)

Lusia, do usług ;)

Lui, no właśnie o to chodzi, by robić te przerwy i dać możliwość organizmowi się "ogarnąć" po "ogłupianiu" lekami. Leki są dobre, ale trzeba wiedzieć jak je stosować, a leki na stymulację to w ogóle zupełnie inna historia. Jesteś cudownym przykładem potwierdzającym wszystko, co o tym myślę :)
Ja uważam, że badanie śluzu powinno się robić jeśli podejmuje się stymulacji, Generalnie lubię logiczne działania krok po kroku. Jeśli stymulujemy, to musi być pewność, że plemnik w ogóle będzie miał szanse jakieś aby dostać się do komórki jajowej. Hsg jest inwazyjnym badaniem i wymaga obciążenia organizmu. Badanie śluzu jest jak cytologia niemalże. Wystarczy pobrać śluz i obejrzeć go pod mikroskopem. Każdy lekarz powinien mieć możliwość zrobienia takiego badania, bo jest banalnie proste i skrajnie tanie w praktyce (co nie jest równoznaczne z niską ceną dla pacjenta).
Rozumiesz o co mi chodzi, co mam na myśli, mój tok myślenia, prawda?

Kraków-Katowice, 26 lat, następna @ 9.10, na razie możesz mnie wpisać na poczekalnie, bo mam 3 miesięczną przerwę :) od listopada zaczynam starania jak badania wyjdą ok :)

Ja dzis jednak mam nowego gina bo przelozyli mi wizyte z pon na dzis :) Mam nadzieje ze trafilam dobrze i juz nie bede zmieniac :)

Ale sie rozgadalyscie!!! Mialam wpasc wczoraj ale mam tyle pracy ze koniec....dopiero wpadne chyba po weekendzie jak wszystko sie uspokoi:((

Czy ktoras z was moglaby zerknac na szybko na moj progesteron? Wlasnie pobralam wyniki ze strony no i znowu sie denerwuje, z prolaktyna tez myslalam ze jest ok:( ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442564670.724588.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 62
Migduch w którym diu cyklu robiony progesteron, ile dni po owu i ile przed @?

Cassiah, trzymam moooocno kciuki :)

Just, spokojnie. Jak nie dostaniesz w planowanym terminie to sikaj test lub leć na betę.

reklama