reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Witam nową staraczkę ;-) jesteś na początku drogi i życzę ci żebyś jak najszybciej zobaczyła II ;-) dziewczyny jak dobrze, że już piątek..i jak dobrze, że @ mi się pomału kończy.. ;-)

reklama
Dziekuję za miłe powitanie ;)
Mam pytanko.bo mnie to dręczy od wczoraj a nie chce mi się szperać w necie ... ostatnią @ miałam 3.09 (zawsze mam jak w zegarku 30 dni i jest @) czy na wizycie 28.09 którą mam kontrolną gdybym teraz zaszła lekarz będzie już coś widział czy jeszcze będzie za wcześnie ?

Creativo, Lusia Cię dopisze, jak tylko pojawi się na forum :)

Julka, ja też się cieszę, że to już prawie koniec tygodnia. Jutro jedziemy na grilla do znajomych :)

Dzisiaj zrobię zastrzyk z pregnylu wczesnym wieczorem. A od niedzieli luteina :) Fajnie :)
Ten pęcherzyk chyba sam pękł. Wczoraj strasznie bolał mnie jajnik, czasem dwa.

Creativo, na pewno nie. Lekarz za to będzie mógł ocenić czy widać jeszcze ciałko żółte czy już nie, bo jego obecność może wskazywać, że doszło do zapłodnienia i może ocenić grubość endometrium i jego strukturę, która także może świadczyć o tym, że jesteś w ciąży, choć nie musi. Po prostu dużo za wcześnie jeszcze aby lekarz mógł zobaczyć maleństwo, które w tym terminie będzie mikroskopijne.

No i dupa. Dzisiaj zawitała do mnie @. Lusia możesz mi wpisać termin następnej na gdzieś tak 19.10 :-(

Jeden plus. Cykle skróciły mi się z 34 dni do 30. No i od niedzieli znowu zaczynamy z femarą 9 cykl starań.

Smutne to wszystko.

Creativo, na pewno nie. Lekarz za to będzie mógł ocenić czy widać jeszcze ciałko żółte czy już nie, bo jego obecność może wskazywać, że doszło do zapłodnienia i może ocenić grubość endometrium i jego strukturę, która także może świadczyć o tym, że jesteś w ciąży, choć nie musi. Po prostu dużo za wcześnie jeszcze aby lekarz mógł zobaczyć maleństwo, które w tym terminie będzie mikroskopijne.

Tak myślałam ale dzięki za odpowiedź ;) przynajmniej wiem, że nie muszę się psychicznie nastawiać na nie wiadomo jakie info ze strony lekarza ;)
Mam tylko nadzieję, że intruz nadal nie rośnie ...

Lui, Kochana! Tulę Cię z całej siły! Tak mi przykro.
Który to Twój cykl z femarą już? Może czas zrobić jakieś badania, których wcześniej nie robiłaś, aby dalej szukać przyczyny?
Krótszy cykl to dobry objaw.

Myślę, że na wizycie lekarz wszystko dokładnie obejrzy i z całą pewnością oceni też mięśniaka. Nie znam się na nic, niewiele o nich wiem, ale widziałam sporo bardzo pozytywnych historii z mięśniakiem w tle. Oczywiście każdy przypadek inny, ale myślę, że na pewno będzie wszystko dobrze, szczególnie, że mięśniak jest na zewnątrz :) To chyba bardzo zwiększa szanse na szczęśliwe rozwiązanie, prawda?

reklama