reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Tynka ja też mam zawsze lepszy humor po wizytach u lekarzy :) Jakoś tak potrafią człowieka natchnąć optymistycznie. Fajny ten Twój gin i oby miał rację z tym pół roku. Choć 50% to nie jakoś bardzo dużo... Myślałam, że wyższe te statystyki są.
Umówiłam się w piątek do endokrynologa... Oczywiscie po czasie zorientowałam sie, że ma niezbyt pochlebne opinie w internecie, teraz się modlę żeby mnie nie spławił...

PanaKotka co tam u Ciebie, kiedy masz to hsg?

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też lubię swojego giną. Chociaż ostatnio mnie raczej zestresowal. Kazał powtórzyć badanie nasienia i dał ulotki do klinik leczenia niepłodności. Narazie orientacyjnie, ale i tak mnie to dobilo.

ja musze zmienic gina bo moja to taka nijaka jest badan mi nie zrobi narazie nie poszlam do innego jezeli do pazdziernika nie zajde w ciaze to pojde do gina endokrynologa sprawdzic hormony

Mój jest całkiem spoko i mam nadzieję ze ma racje i do pol roku bede w ciąży. Chociaż wolalabym juz:-/ musi nam się udac. PanaKotka wzywamy do odpisania kiedy dokładnie HSG żeby było wiadomo kiedy trzymać kciuki:-) Karola mam nadzieje ze się obejdzie bez tej kliniki. Tyle czasu juz czekacie na ciążę.
Ale to życie jest niesprawiedliwe. Jak człowiek chce to nie wychodzi, a takie co nie chcą to wpadają raz po raz.

hej tynka uda ci sie zobaczysz bedziesz mama i to nie dlugo uwierz w to☺ tak jak karola falka i ja uda sie nam wszystkim☺

Jestem już. Załamana... Dzisiaj prawie płakałam w szpitalu. Hsg przesunięte na 11. sierpnia. Gin zapomniał mi posiewu zrobić z szyjki macicy. Do tego jeszcze jutro AMH muszę zrobić, w piątek LH, potem progesteron, a potem FSH. Generalnie jest do dupy...
Dla równowagi dwie dobre rzeczy - nowy nacycnik i jadłam pyyyyycha pizzę :)

PanaKotka co się odwlecze to nie uciecze! Rozumiem Twoja złość ale zobaczysz widocznie tak musiało być. Ja dostalam dziś okresu. Równo 14 dni po owu wiec moje marzenia o dziecku zaczynam od nowa z nowym cyklem:-)

reklama
PanaKotka szkoda, że się przesunęło, ale to tylko miesiąc, zleci. No i nie bedzie bezczynnosci bo zrobisz te badania krwi i bedziesz miec pelniejszy obraz sytuacji. Zwlaszcza AMH jest wazne i jest dobrym markerem plodnosci wiec fajnie ze Ci je zlecili.
Tynka trzymam kciuki za nowy cykl. Karola a Tobie za jeszcze obecny bo a nuuuż... :)