reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Cassiah, są dwie metody pod usg - shsg z użyciem soli fizjologicznej i shsg z użyciem specjalnej pianki oraz klasyczna histerolaparoskopia i transwaginalna hydrolaparoskopia.
Jeśli masz zrosty, których nie udrożni hsg, to musisz zostać poddana histerolaparoskopii, podczas której spróbują udrożnić jajowody. W praktyce nie zawsze się to udaje i istnieje ryzyko, że to nie pomoże i jajowód zostanie zapchany.

reklama
O cholera brzmi strasznie :( Czyli moga mi jeszcze pogorszyc :( A co ty bys mi polecala Kotka? Przepraszam ze tak zawracam ci glowe, jestem strasznie skolowana, zalamana, nie umiem myslec racjonalnie, nie wiem czy nie przejde sie do innego lekarza zobaczyc co mowi dla odmiany...

Dzieki dziewczynki :) Macie racje :) Przez te 8 miesiecy nie mialam takich chwil, wszystko jakos pozytywnie przyjmowalam, ale dzis jakos nie wiem...szczerze boje sie tej hsg, cykor ze mnie straszny :p Choc nie ukrywam ze boje sie najbardziej wyniku nasienia mojego S, bo to sie najgorzej leczy :( Ide dzisiaj wpierdzielic cale opakowanie lodow, pozniej na gofry i dzien po znakiem guilty pleasure :D

Cassiah, dziewczyny dobrze mówią. Po pierwsze spokój. Nie panikuj. Skoro nie masz ubezpieczenia w PL, to musisz zapłacić za badanie. Jeśli płacisz, to ja zdecydowałabym albo na klasyczne HSG pod RTG, ale ze znieczuleniem (krótka narkoza, albo przynajmniej głupi jaś ze środkami przeciwbólowymi) albo sHSG z użyciem pianki diagnostycznej. Według mnie to najrozsądniejsze wyjście w Twojej sytuacji.
Miałaś jakieś zabiegi/operacje na brzuchu?

Aaaaaa dziewczyny moj organizm jest glupi! Rano plamilam, zaaplikowalam tampona i jak wyjelam no to byl zaplamiony.....a teraz wlozylam wkladke tylko i cisza. Zrobcie cos ze mna bo zwariuje:((((

reklama
Cassiah, dziewczyny dobrze mówią. Po pierwsze spokój. Nie panikuj. Skoro nie masz ubezpieczenia w PL, to musisz zapłacić za badanie. Jeśli płacisz, to ja zdecydowałabym albo na klasyczne HSG pod RTG, ale ze znieczuleniem (krótka narkoza, albo przynajmniej głupi jaś ze środkami przeciwbólowymi) albo sHSG z użyciem pianki diagnostycznej. Według mnie to najrozsądniejsze wyjście w Twojej sytuacji.
Miałaś jakieś zabiegi/operacje na brzuchu?

Nie, nie mialam nigdy zadnych operacji. Niestety bede musiala wybrac opcje bez znieczulenia, nie ze jestem sknera, bo na zdrowiu nigdy nie oszczedzam ale po prostu nie mam na nie kasy :( Hsg kosztuje 750 zl a znieczulenie 380 :( Wypije pudelko ibupromow albo setke wodki ;)