Julka89.89
Cudzie trwaj..
Wiem. u mnie się zawsze utrzymuje tylko jestem zdziwiona ze tak długo po owu trzeba czekać na skok.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Byłam na kontroli u gina.
W celu zebrania kolejnej opinii pytałam o to, jak często powinno się współżyć. Powiedział, że minimum co drugi dzień lub częściej, że co 3 dni to już zdecydowanie za rzadko i że w dni płodne, jeśli mamy na to siłę, to nawet rano i wieczorem. Nasienie na tym ucierpi jedynie pod względem ilości plemników, ale dodał, że będą świeższe, lepiej odżywione i mają większą szansę dostać się tam, gdzie trzeba i najlepiej po wszystkim położyć poduszkę pod pupę, aby wspomóc się jeszcze grawitacją, a mąż na 30 mimut przed powinien wypić kawę, że to taki dopalacz i znacznie zwiększa ruchliwość. Zdziwił się tym, że pozostałości nasienia lub samych nawet plemników mogłyby zalegać gdziekolwiek w drogach rodnych. Wszystko podobno wykorzystuje nasz organizm, rozkłada i usuwa to, co zbędne, a to co dobre wykorzystuje. Pytałam też o wypływanie spermy. Fizjologicznie powinna wypłynąć, bo nie ma tam żadnego zbiorniczka na nią. Przez szyjkę sperma się nie przedostaje, dlatego w szyjce jest śluz, który albo ułatwia plemnikom dostanie się dalej, albo uniemożliwia przedostanie się w głąb.
Tak więc kolejny lekarz potwierdza to, co mówił mój pierwszy.
Poza tym mam czekać na @, choć powiedział, że te wyniki nie są takie tragiczne i że ogólnie widać w nich bardzo dużą poprawę. Żałował, że nie ma usg i nie może obejrzeć macicy, bo ciekawy był jakie mam endometrium przy takich wynikach. Stwierdził też, że istnieje jeszcze szansa, bo mimo wszystko mieszczę się w normach, ledwie, bo ledwie, ale jakiś niski % szans jest. No i jest optymistycznie nastawiony do stymulacji. Moje wyniki wskazują na to, że najprawdopodobniej będę wrażliwa na clo bo fsh wg niego ładne (lh za wysokie jedynie), a to bardzo istotne. Tak więc czekamy. Jutro, najpóźniej po jutrze powinna przyjść @.
Lui, witaj
Jestem na końcówce 14 cyklu starań bez przerwy.