reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Jak to lekarz stwierdzil ze ma cie dosc?!?!

No ja moj laskawie zgodzil ze pojsc na badania jak przez rok nam nie wyjdzie... Bo trzyma sie tej wersji ze do 12 cykli zdrowa para moze sie starac i to jest calkiem normalne. No ja jednak nie jestem juz najmlodsza i nie chce mi sie czekac rok ale zobaczymy. Niemniej nie martwie sie ze cos z nim nie tak, podobno niektorzy faceci tak maja. Gorzej jakby zawsze taka byla a to by wskazywalo na azospermie. (Cos strasznego)

reklama
Podejrzewam, że ten lekarz mógł posiadać niewielką wiedzę na temat niepłodności i dlatego stwierdził, że nie podejmie się leczenia :no:

Rany jak ja bym chciała wiedzieć dlaczego u mnie nie może dojść do zapłodnienia. Nie wierzę ze nie ma przyczyn niepłodności. Zawsze musi być jakiś powód. Nie mogę się doczekać mojej wizyty u gin żeby wiedzieć jakie kroki podjąć.

Rany jak ja bym chciała wiedzieć dlaczego u mnie nie może dojść do zapłodnienia. Nie wierzę ze nie ma przyczyn niepłodności. Zawsze musi być jakiś powód. Nie mogę się doczekać mojej wizyty u gin żeby wiedzieć jakie kroki podjąć.

A długo się staracie już? Przyczyna zawsze jakaś jest niepowodzeń. Tylko nie każdy lekarz potrafi ją znaleźć ..

Witaj Lui :-) nie przywitalam sie wczesniej mozesz mnie zganic :p

No my już 12 cykli. Teraz była przerwa na kuracje bo braliśmy z M leki na udroznienie dróg rodnych i moczowych oraz coś tam z chlamydia było związane. Niestety w trakcie przyjmowania leków nie wolno nam było wspolzzyc i 3 tyg wyjęte z życiorysu były. Około 9. 9 czekam na @ więc wznawiamy starania. No chyba ze przez wczasy przesunela mi się ovu coś zdzialalismy zaraz po kuracji :p

Witaj Witaj Karola ;-)

No my się staramy 8 cykl. W tym miesiącu mam cykl stymulowany. Dzisiaj byłam na monitoringu i pęcherzyk ma 18,5 mm. Endo podobno bardzo ładne, tylko nie wiem ile bo zapomniałam się zapytać :D W niedzielę miało 8 mm, to dzisiaj może będzie z 10 mm? W piątek mam kolejny monitoring. Jak pęcherzyk nie pęknie to lekarz da mi pregnyl. A tak to cały czas przytualnko z mężem ;-) A bierzesz jakieś leki na stymulację? Czy masz normalnie naturalną owu?

Karola na poczecie wplywa wiele czynnikow ktora musza sie ulozyc akurat w jedna calosc w idealnym czasie :) Dlatego mowi sie o cudzie poczecia :) Bo nie latwo o nie. Kazda CALKOWICIE zdrowa para ma zaledwie 30% szans na zaplodnienie w 1 cyklu. To bardzo malutko. Predzej nie zajdziesz niz zajdziesz. Dlatego lekarze zakladaja ze do 12 mies moze sie nie udawac :) A to wy jeszcze nigdy zadnych badan nie robiliscie? Na jakiej podstawie te leki na udroznienie?

reklama
Wg moich pomiarów temp to myślę ze raz mam A raz nie mam. Miałam raz monitoring u poprzedniego gina i w 15 dc miałam 1 pecherzyk 10 mm i wiele małych. A cykle mam 28-29 dniowe. Myślę ze 23 na wizycie będę w połowie cyklu i nowa ginka zrobi mi lepsze rozpoznanie. Ostatnio robiłam progesteron w 20 dc i wynik to 9. Może tu jest problem. Nie wiem. Może Z ykla lut wina wystarczy.