reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Karola, to najlepsze wyjście. Najpierw posłuchaj, co ma Ci do zaproponowania i jak ona to dalej widzi. Jak skończy przedstawiać swój plan i będzie zbyt ubogi wg Ciebie, to wtedy zapytaj o wszystko, co chcesz wiedzieć. Zawsze możesz też zaproponować stworzenie planu działania i kilku scenariuszy tak, abyś była spokojna i wiedziała co będzie się po kolei działo. Na mnie to bardzo uspokajająco działa i daje mi poczucie bezpieczeństwa, że nie jestem już jak dziecko we mgle i nie działamy po omacku...

reklama
Karola, rok starań bardzo zmienia podejście, to prawda. I ja myślę, że oprócz cierpliwości, bardzo istotną jest konsekwencja, szczególnie wobec lekarzy, by nie zwodzili nas i nie doili z nas jedynie kasy. Dlatego mówię o planie działania, z którego można potem rozliczać lekarza. Nie musi być on mega ścisły, ale wyznaczenie ram działania daje lepsze osadzenie leczenia w czasie, poczucie postępów i większą kontrolę nad tym, co się dzieje. A chyba tego wszystkiego bardzo nam potrzeba.

Dziewczynki czy ktoras z was ma jakies doswiadczenie w testach owu? Bo dzis zrobilam pierwszy test owu i wyszły mi z marszu II grube krechy... Ale dzis dopiero 12 d.c. Czy to mozliwe ze przy cyklach 28-dniowych taka wczesna owu? Czy blad w tescie moze :/

Cassiah, jeżeli kreska testowa jest przynajmniej tak ciemna jak kontrolna lub ciemniejsza, to test jest pozytywny. Z tego, co się orientuję, to owulacja następuje do 24h od pierwszego pozytywnego testu czyli od piku lh, który wykrywa test. Myślę, że test jest wiarygodny. Wystarczy, że szybko rosną Ci pęcherzyki i masz o jeden dzień dłuższą fazę lutealną (u niektórych kobiet stosunek I fazy do II fazy jest inny niż w modelowym cyklu).

Tak, sa II identyczne kreski momentalnie sie pokazaly.

Szkoda ze nie zrobilam testu wczoraj bo teraz nie wiem od kiedy by mi sie pokazywaly i czy dzis dzialac czy jutro :/ To nie bylby inaczej problem bo mozemy sie kochac codziennie ale przy starankach to sie nie sprawdza bo mojemu bardzo dlugo plemniki sie zbieraja :(

Cassiah u mnie np. Testy ovu robiłam 1 raz dziennie i nie było nic kilka dni a potem się pokazały 2 kreski o takie a na drugi dzień już nie było. Przy tym czułam ze mnie kuje.

Załączniki

• 1441105117062.jpg
    5 KB · Wyświetleń: 29
Wiem, dzialalibysmy ale moj ma taki problem ze jak czesto ma wytrysk to sperma jest taka rzadka i przezroczysta, moja gina powiedziala ze to przez czeste ejakulacje niektorzy faceci tak maja. A taka sperma nie ma plemnikow :( Po prostu u niego normalna sperma jest co drugi, trzeci dzien. A wczoraj bylo przytulanie wiec... no nie wiem...

Generalnie ciekawilo mnie czemu tak wczesnie juz dwie kreski. A na opakowaniu pisza ze przy cyklach 28 dniowych zaczac 12 dnia. Ciekawa bylam czy tez mialyscie takie inomalie :) Zobaczymy jutro.

reklama
Cassiah u mnie np. Testy ovu robiłam 1 raz dziennie i nie było nic kilka dni a potem się pokazały 2 kreski o takie a na drugi dzień już nie było. Przy tym czułam ze mnie kuje.

No to idealnie, dokladnie poznalas dzien owu :) A byl wtedy kiedy sie spodziewalas? W polowie cyklu czy tez jakos dziwnie?