reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
kotka wiem o tym niestety :-( ja cykle mam od 32 do 40 paru nawet także obawiam się ze tez może być dłuższy :-(
PanaKotka
Czekam, Skarbeczku :*
Lusia, ja si długością miesiączki nigdy nie martwiłam. Podobno fizjologiczna miesiączka jest krótka i intensywna tylko 1 dnia. Jeśli nie ma plamień przed lub po to nie ma co się martwić. Ja ostatnio miewam plamienia dzień po @, czyli kończy się miesiączka, dzień przerwy a potem po seksie plamienie.
No i też bym chciała chodzić do lekrza u którego wizyta z usg kosztuje 150zł... Ja za taką wizytę płaciłam 300zł :/ Ale na razie zrezygnowałam z tamtego lekarza i chodzę na nfz, choć tu nie ma szans na usg, bo nie ma aparatu w przychodni (idiotyzm tak swoją drogą...)
No i też bym chciała chodzić do lekrza u którego wizyta z usg kosztuje 150zł... Ja za taką wizytę płaciłam 300zł :/ Ale na razie zrezygnowałam z tamtego lekarza i chodzę na nfz, choć tu nie ma szans na usg, bo nie ma aparatu w przychodni (idiotyzm tak swoją drogą...)
Ja u swojego gina za wizytę z usg place 150zl. A myślicie że rodzinny wypisze skierowanie na hormony? Bo u mnie w diagnostyce 24zl za jeden hormon. A na nfz są takie terminy ze się odechciewa nawet jak mowie ze chodzi o potwierdzenie ciazy.... A nie będę jechać gdzieś na drugi koniec miasta do jakiejś przychodni zakładać kartę spowiadać się z pierwszej @ itp żeby dostać skierowanie.
cytrynowa_
Fanka BB :)
Cytynko podaj mi skad jestes ile sie starasz ile masz lat i kiedy masz nastepna @
Ja nie mialam badanych hormonow jedynie tsh i jest ok to u rodzinnego ja moja gin jedyne co mi zrobila to cytologie i usg zadnych badan dlatego chce isc prywatnie do lekarza ale musze odlozyc ok 150 na wizyte z usg itp wiec pojde we wrzesniu
Jestem z Glasgow. lat 24. Z tym ile się staram to ciężko. bo od stycznia nie zabepieczamy się, ale miałam od tamtej pory tylko 3@.
Ja za wizytę z usg zapłaciłam 170zł. a nie byłam tam dłużej niż 20minut.
PanaKotka
Ceny są KOSMICZNE... Kobiety i ich portfele doi się niemiłosiernie i mam wrażenie, że wielu ginekologów to takie hieny żerujące na nieszczęściu kobiet.
U mojego wizyta kosztowała 150zł plus każde usg 50zł. Najwięcej zostawiłam tam 400zł za wizytę z usg i cytologią (cytologia 100zł!)... Jak chcesz zrobić monitoring, o płacisz za każde usg. Gdzie indziej takie coś jest w pakiecie - płacisz 150 czy 200zł i chodzisz póki wszystko się zobaczy, co nas interesuje.
Megi, rodzinny może Ci tsh jedynie przepisać... Nic więcej niestety. Obecnie wizyty na nfz polegąją na mnożeniu niepotrzebnych wizyt u specjalistów.
U mojego wizyta kosztowała 150zł plus każde usg 50zł. Najwięcej zostawiłam tam 400zł za wizytę z usg i cytologią (cytologia 100zł!)... Jak chcesz zrobić monitoring, o płacisz za każde usg. Gdzie indziej takie coś jest w pakiecie - płacisz 150 czy 200zł i chodzisz póki wszystko się zobaczy, co nas interesuje.
Megi, rodzinny może Ci tsh jedynie przepisać... Nic więcej niestety. Obecnie wizyty na nfz polegąją na mnożeniu niepotrzebnych wizyt u specjalistów.
Cassiah
Fanka BB :)
Panakotko 4 dni to nie jest krotka miesiaczka, raczej prawidlowa. Ale ze juz skapa to niedobrze. No i to ze cycki ci puchna i bola w II fazie cyklu to dziwne bo to jest wlasnie zwiazane z wysokim progesteronem... Ah pokrecone te hormonki nasze!
Cytrynka ja tez za granica, mieszkam w Chorwacji
Ale do gina chodze w Polsce bo mam swoja ulubiona od wielu lat i jest ona jednym z lepszych lekarzy. Ale to fakt, 140 zl to b duzo za sama wizyte i pogadanke
Powinna byc chociaz cytologia w cenie! Za to hormony badam w panstwowej przychodni ale nie przez nfz czyli wynki tego samego dnia, a ceny duuzo nizsze niz prywatnie.
Cytrynka ja tez za granica, mieszkam w Chorwacji
Julka89.89
Cudzie trwaj..
kotka u mnie za każdą wizytę z monitoringiem 40 zł ale lekarz wie ze często będę chodzić wiec chyba mnie nie naciaga
No to nie pocieszylas mnie powiem Ci Kotka
no to zostaje wydawać ze 2 stawki i zrobić bo na nfz tam gdzie mam kartę od czerwca nie ma wg juz numerkow na ten rok do względnych lekarzy a do tej gdzie są nie poszla bym nawet gdyby mi doplacali...
reklama
PanaKotka
Ja pierdzielę, Julka, to ja do Ciebie na monitoring jadę... Wyjdzie mnie taniej! Szkoda, że mam tak beznadziejną drogę do Krakowa, po jakiś wertepach i zadupiach (wiem, bo z Krakowa kupowaliśmy samochodzik)...
Cassiah, no ja niestety nie wiem o co to chodzi... Wg mnie to ta prolaktyna jest podejrzana... No, ale dzisiaj zrobiłam badania, więc w piątek będę wiedziała (buahahahaha dalej mi się z tego śmiać chce ile trzeba czekać)...
Megi, bardzo mi przykro, ale tak wygląda sytuacja. Rodzinnym odebrano możliwość zlecania hormonów, bo za mało wizyt u endokrynologów było i narzekali, że za mało zarabiają. Efekt taki, że na wizytę trzeba czekać miesiącami, a pierwsza wizyta polega na wypisaniu badań i trwa 5 min hahhahaha
Cassiah, no ja niestety nie wiem o co to chodzi... Wg mnie to ta prolaktyna jest podejrzana... No, ale dzisiaj zrobiłam badania, więc w piątek będę wiedziała (buahahahaha dalej mi się z tego śmiać chce ile trzeba czekać)...
Megi, bardzo mi przykro, ale tak wygląda sytuacja. Rodzinnym odebrano możliwość zlecania hormonów, bo za mało wizyt u endokrynologów było i narzekali, że za mało zarabiają. Efekt taki, że na wizytę trzeba czekać miesiącami, a pierwsza wizyta polega na wypisaniu badań i trwa 5 min hahhahaha