reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Ja mam krotkie cykle 3 dni bolesne jak nie wiem co dlatego musze sie przebadac od gory do dolu aby wiedziec co jest grane

reklama
Lusia, ja si długością miesiączki nigdy nie martwiłam. Podobno fizjologiczna miesiączka jest krótka i intensywna tylko 1 dnia. Jeśli nie ma plamień przed lub po to nie ma co się martwić. Ja ostatnio miewam plamienia dzień po @, czyli kończy się miesiączka, dzień przerwy a potem po seksie plamienie.
No i też bym chciała chodzić do lekrza u którego wizyta z usg kosztuje 150zł... Ja za taką wizytę płaciłam 300zł :/ Ale na razie zrezygnowałam z tamtego lekarza i chodzę na nfz, choć tu nie ma szans na usg, bo nie ma aparatu w przychodni (idiotyzm tak swoją drogą...)

Ja u swojego gina za wizytę z usg place 150zl. A myślicie że rodzinny wypisze skierowanie na hormony? Bo u mnie w diagnostyce 24zl za jeden hormon. A na nfz są takie terminy ze się odechciewa nawet jak mowie ze chodzi o potwierdzenie ciazy.... A nie będę jechać gdzieś na drugi koniec miasta do jakiejś przychodni zakładać kartę spowiadać się z pierwszej @ itp żeby dostać skierowanie.

Cytynko podaj mi skad jestes ile sie starasz ile masz lat i kiedy masz nastepna @
Ja nie mialam badanych hormonow jedynie tsh i jest ok to u rodzinnego ja moja gin jedyne co mi zrobila to cytologie i usg zadnych badan dlatego chce isc prywatnie do lekarza ale musze odlozyc ok 150 na wizyte z usg itp wiec pojde we wrzesniu

Jestem z Glasgow. lat 24. Z tym ile się staram to ciężko. bo od stycznia nie zabepieczamy się, ale miałam od tamtej pory tylko 3@.

Ja za wizytę z usg zapłaciłam 170zł. a nie byłam tam dłużej niż 20minut.

Ceny są KOSMICZNE... Kobiety i ich portfele doi się niemiłosiernie i mam wrażenie, że wielu ginekologów to takie hieny żerujące na nieszczęściu kobiet.
U mojego wizyta kosztowała 150zł plus każde usg 50zł. Najwięcej zostawiłam tam 400zł za wizytę z usg i cytologią (cytologia 100zł!)... Jak chcesz zrobić monitoring, o płacisz za każde usg. Gdzie indziej takie coś jest w pakiecie - płacisz 150 czy 200zł i chodzisz póki wszystko się zobaczy, co nas interesuje.

Megi, rodzinny może Ci tsh jedynie przepisać... Nic więcej niestety. Obecnie wizyty na nfz polegąją na mnożeniu niepotrzebnych wizyt u specjalistów.

Panakotko 4 dni to nie jest krotka miesiaczka, raczej prawidlowa. Ale ze juz skapa to niedobrze. No i to ze cycki ci puchna i bola w II fazie cyklu to dziwne bo to jest wlasnie zwiazane z wysokim progesteronem... Ah pokrecone te hormonki nasze!

Cytrynka ja tez za granica, mieszkam w Chorwacji :) Ale do gina chodze w Polsce bo mam swoja ulubiona od wielu lat i jest ona jednym z lepszych lekarzy. Ale to fakt, 140 zl to b duzo za sama wizyte i pogadanke :( Powinna byc chociaz cytologia w cenie! Za to hormony badam w panstwowej przychodni ale nie przez nfz czyli wynki tego samego dnia, a ceny duuzo nizsze niz prywatnie.

No to nie pocieszylas mnie powiem Ci Kotka ;) no to zostaje wydawać ze 2 stawki i zrobić bo na nfz tam gdzie mam kartę od czerwca nie ma wg juz numerkow na ten rok do względnych lekarzy a do tej gdzie są nie poszla bym nawet gdyby mi doplacali...

reklama
Ja pierdzielę, Julka, to ja do Ciebie na monitoring jadę... Wyjdzie mnie taniej! Szkoda, że mam tak beznadziejną drogę do Krakowa, po jakiś wertepach i zadupiach (wiem, bo z Krakowa kupowaliśmy samochodzik)...

Cassiah, no ja niestety nie wiem o co to chodzi... Wg mnie to ta prolaktyna jest podejrzana... No, ale dzisiaj zrobiłam badania, więc w piątek będę wiedziała (buahahahaha dalej mi się z tego śmiać chce ile trzeba czekać)...

Megi, bardzo mi przykro, ale tak wygląda sytuacja. Rodzinnym odebrano możliwość zlecania hormonów, bo za mało wizyt u endokrynologów było i narzekali, że za mało zarabiają. Efekt taki, że na wizytę trzeba czekać miesiącami, a pierwsza wizyta polega na wypisaniu badań i trwa 5 min hahhahaha